به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهره قربانی: مهربانی به معنای انجام اعمال خوب و نیک درحق دیگران بدون انتظار به دست آوردن منفعت شخصی است. افراد مهربان علاوه بر اینکه به دیگران احترام می گذارند، قلبا به آنها علاقه مند هم هستند. مهربان ها از کمک کردن به دیگران صرف نظر از میزان شباهت یا نزدیکی آنها لذت می برند. به عبارت دیگر افراد مهربان همان قدر که از کمک کردن به خویشاوندان و دوستانشان خوشحال می شوند، از کمک کردن به افراد کاملا غریبه هم شاد می شوند.
مهربانی روی چه افرادی تاثیر می گذارد؟
شاید فکر کنید تنها فردی که از مهربانی سود می برد، شخصی است که مهربانی در حق وی انجام گرفته، اما خوشبختانه حدس شما تنها گویای بخشی از نتیجه عمل مهربانانه است. رفتارهای مهربانانه یک تاثیر مثبت سه جهته دارند: مسلما فردی که عمل مهربانانه در حق وی انجام میشود، خوشحال میشود، اما نتایج پژوهش ها نشان داده است تاثیر مثبت مهربانی، بر شخص مهربان بیشتر از فرد دریافت کننده مهربانی است، به عبارت دیگر فرد دهنده (مهربانی) از فرد گیرنده (مهربانی) خوشحال تر میشود و جالبتر اینکه عمل مهربانانه بیشترین تاثیر را بر روی فردی دارد که به صورت اتفاقی شاهد این ماجرا بوده است. نتایج چند پژوهش نشان داده است، احتمال اینکه فردی که شاهد تعامل مهربانان های بود، عملی مهربانانه انجام دهد، ۷۰% بیش از فردی است که چنین تعاملی را ندیده است، خوشبختانه مهربانی مسری است.
چرا باید مهربانی را به فرزندمان یاد دهیم؟
نتایج پژوهشهایی که درباره مهربانی انجام شده، نشان داده است مهربانی کردن در حق دیگران دارای فواید جسمانی و روانی متعددی است که از مهمترین آنها میتوان به این موارد اشاره کرد:
سیستم ایمنی مهربان ها عملکرد بهتری دارد
انجامفعالیتهای خیرخواهانه تاثیر بیشتری از ترک سیگار یا ورزش کردن بر سلامتی دارند. نتایج پژوهش ها حاکی از آنست که انجام اعمالی مانند کمک کردن به همسایگان، انجام فعالیت های داوطلبانه و کمکهای نقدی و غیر نقدی موجب نیرومندتر شدن سیستم ایمنی بدن ودر نتیجه سلامت جسمانی فرد کمک کننده میشود.
مهربان ها زندگی رضایتبخش تر و طولانی تری دارند
افرادی که فعالیتهای داوطلبانه انجام می دهند، کمتر به دردهای جسمانی مبتلا میشوند. مهربانی کردن به دیگران دو برابر بیشتر از مصرف آسپرین از ما در مقابل حملات قلبی محافظت می کند. در یک بررسی گزارش شد که میزان مرگ و میر در افرادی که بالای ۵۵ سال سن داشتند و در دو موسسه به فعالیت داوطلبانه مشغول بودند، ۴۴% کمتر از همسالانشان بود که به کارهای عام المنفعه نمی پرداختند.
احتمال ابتلا مهربان ها به افسردگی کم است
نتایج یک پژوهش طولی نشان داده است، هنگامی که ما وقت، انرژی یا پول خود را به دیگران می بخشیم؛ رضایت از زندگی، رضایت از خود و سلامت جسمیمان ارتقا مییابد، طول عرمان افزایش مییابد، احتمال ابتلاءمان به افسردگی کاهش پیدا میکند و احساس بهزیستی مان افزایش مییابد، به ویژه اگر مهربانی کردن را از سنین پایین آغاز کرده باشیم.
مهربان ها فشار خون پایین تری دارند
بر طبق اظهارات دکتر دیوید همیلتون انجام اعمال مهربانانه موجب ایجاد گرمای هیجانی شده و این گرمای هیجانی به نوبه خود باعث ترشح هورمون اَکسیتوسین میشود. اَکسیتوسین هم باعث ترشح ماده شیمیایی اَکسید نیتریک می شود. این ماده شیمیایی رگهای خونی را باز میکند. این امر موجب کاهش فشار میشود به همین دلیل اَکسیتوسین را به عنوان هورمون محافظت کننده قلب میشناسند. اَکسیتوسین از طریق کاهش فشار خون از قلب محافظت میکند.
مهربان ها پرانرژی ترند
بیش از نیمی از شرکتکنندگان در یک پژوهش گزارش کردند که بعد از کمک کردن به دیگران احساس قویتر و پرانرژیتر بودن کرده اند. تعداد زیادی از شرکت کنندگان هم گفته اند که بعد از مهربانی کردن، احساس آرامش بیشتر و افسردگی کمتری کرده و احساس ارزشمندی شان افزایش یافته بود.
مهربان ها اضطراب کمتری دارند
در یک بررسی پژوهشگران دانشگاه بریتیش کلمبیا از افرادی که سطح اضطرابشان بالا بود، خواستند در هفته حداقل شش عمل مهربانانه انجام دهند. نتایج پژوهش نشان داد کمک کردن به دیگران موجب افزایش معنادار خلق مثبت شرکت کنندگان در پژوهش شد. به علاوه این کار باعث افزایش رضایت از روابط و کاهش اجتناب اجتماعی در افراد مبتلا به اضطراب اجتماعی شد.
مهربان ها شادترند
سونیا لیوبومیرسکی استاد دانشگاه و نویسنده کتاب مثبت اندیشی میگوید: افرادی که به انجام کارهای مهربانانه میپردازند، به مرور زمان شادتر می شوند. وقتی که با دیگران مهربان هستید احساس می کنید انسان بهتری هستید، اخلاق مدارانه تر عمل میکنید، خوشبین تر و مثبت ترید.
نتایج پژوهش الیزابت دان نیز نشان داده است افرادی که پولشان را برای کمک به دیگران خرج می کنند، از افرادی که پولشان را برای خودشان خرج می کنند، شادترند.
مهربان ها شبکه حمایتی گسترده تری دارند
همه ما هنگام انتخاب همسر، دوست، همکار یا هم اتاقی مهربان ها را ترجیح می دهیم. کمک کردن افراد مهربان مهربان به دیگران موجب می شود که شبکه نیرومند و گسترده ای از دوستان و آشنایان داشته باشند که آنها را دوست دارند. معمولا در مواقع لزوم افراد مهربان می توانند روی کمک دوستان و آشنایان شان حساب کنند.
فعالیت
شیشه مهربانی
هدف:
ترغیب کودکان به انجام اعمال مهربانانه از طریق دادن پاداش
وسایل لازم:
یک شیشه خالی (شیشه سس، مربا و …)
مهره های رنگی، دانه حبوبات، سکه یا اشیا دیگری به منظور پر کردن شیشه
وسایل لازم مثل کاغذهای رنگی، منجوق، برچسب و … برای تزئین شیشه
گروه سنی مناسب: بالای ۳ سال
شیوه اجرا:
فرزندانتان را صدا کنید. شیشه خالی و وسایل تزئینی را به آنها نشان دهید و بگویید که قرار است از این به بعد یک شیشه مهربانی داشته باشید. فرزندانتان میتوانند شیشه را هر طور که دوست دارند تزئین کنند. پس از اینکه شیشه آماده شد، به فرزندتان بگویید از این به بعد به ازای هر عمل مهربانانهای که یکی از اعضای خانواده انجام دهد، یک سکه (لوبیا، مهرههای رنگی یا هر چیز دیگری) داخل شیشه میاندازید و وقتی شیشه پر شد یک اتفاق خوب برای خانواده میافتد. میتوانید درباره اینکه اتفاق خوب چه باشد با فرزندانتان مشورت کنید (مثلا رفتن به سینما،شهربازی، تئاتر و …)
بهتر است برای کودک توضیح دهید منظورتان از عمل مهربانانه چیست. برای کودکان خردسال مهربانی میتواند در بر گیرنده این موارد باشد:
دادن اسباب بازی به خوهر و برادر یا دوستان
بغل کردن دیگران وقتی ناراحت هستند
کمک کردن به چیدن میز شام
به کار بردن کلمات قشنگ موقع حرف زدن و…
معرفی انیمیشن: چگونه اژدهای خود را تربیت کنیم
کارگردان: کریس سندرز و دین دبلوا
صداپیشگان: جی باروشل، جرارد باتلر، کریگ فرگوسن، آمریکای فررا، جونا هیل و…
محصول: امریکا (۲۰۱۰)
هیکاپ پسر جوانی از نسل وایکینگهاست که بر اساس سنت قبیله برای ورود به مرحله بزرگسالی باید یک اژدها را بکشد. هیکاپ از بین اژدهاها ترسناکترین آنها یعنی “خشم شب” را انتخاب میکند. او که موفق شده خشم شب را به دام بیندازد به خاطر اینکه شخصیت مهربانی دارد، نمیتواند او را بکشد. هیکاپ نه تنها با اژدها بلکه با خانواده و همسالانش که گاهی او را مسخره میکنند نیز مهربان است. هیکاپ علاوه بر مهربانی از توانمندی خلاقیتش به منظور کشیدن تصویری از اژدهایی که هیچکس تابحال آن را ندیده است و ساختن بالی برای “خشم شب” استفاده میکند. توانمندی عشق به یادگیری هیکاپ را میتوان در مطالعات گسترده او درباره اژدهاها دید. به علاوه هیکاپ فرد باشهامتی است زیرا قبل از اینکه آموزش خاصی ببیند، به دنبال اژدها میرود و به رغم ترسش به “خشم شب” نزدیک میشود. توانمندی رهبری هیکاپ به او کمک میکند، هنگامی که اژدهای بزرگ به شهر حمله میکند با مدیریت گروه همکلاسی هایش شهر را نجات دهد.
منبع:سلامت نیوز
انتهای پیام/