به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ جعفر بدری رئیس کل دادگستری لرستان اظهار کرد: لرستان از ظرفیتهای مطلوبی در زمینههای مختلف و نیروی جوان و با استعداد برخوردار است که شایسته نیست از لحاظ سرانه درآمدی در پایینترین رده جدول کشوری باشد.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: بنا بر قانون مجازات اسلامی بر اساس نیازسنجی، مجازاتهای جایگزین حبس برای مجرمین اعمال میشود تا ضمن استفاده از استعدادهای آنها از آسیبهای اجتماعی ناشی از ورود به زندانها پیشگیری شود.
به گفته وی بسیاری از مجرمین که برای اولین بار به دادگاهها و زندان مراجعه میکنند، افرادی هستند که بنا بر شرایط نابسامان اجتماعی و خانوادگی که در آن قرار گرفته اند مرتکب جرم شده اند.
وی افزود: بسیاری از این افراد میتوانند افرادی تحصیل کرده و یا دارای توانایی و استعدادهای خاصی باشند که بنا بر نیازسنجی که از دستگاههای مختلف صورت میگیرد از این توانایی آنها میتوان در ادارات و نهادهای مختلف بهره گرفت.
رئیس کل دادگستری لرستان اظهار کرد: اجرای آئین نامه ماده ۷۹ قانون مجازات اسلامی و اعمال مجازات جایگزین حبس باعث میشود تا افراد محکوم به حبس و سپری کردن زمانی مشخص در زندانها، خود و خانوادههای آنها گرفتار آسیبهای اجتماعی ناشی از زندانها نشوند.
بدری گفت: بنا بر این قانون میتوان بجای مجازات حبس، خدمات عام المنفعه در بخشهای مختلف را با توجه به توانایی و استعدادی که هر فردی که مرتکب جرمی شده بصورت رایگان انجام داد.
به گفته وی باید در کنار پرونده کیفری که برای شخص مجرم تشکیل میشود، پروندهای شخصی از شخصیت، استعدادهای و تواناییهای او تهیه کرد تا متناسب با آن توانمندیهایی که دارد از توانایی او استفاده کرد.
رئیس کل دادگستری لرستان با ابراز نگرانی از اینکه لرستان در برخی از جرائم در رتبههای بالای کشوری قرار دارد، گفت: برای رفع این مشکلات باید برنامه ریزیهای مشخص همراه با مدیریتی صحیح در پیش گرفت.
وی گفت: نورآباد لرستان اکنون بعنوان یکی از مناطق محروم کشور شناخته میشود در حالیکه دارای آب و هوای مناسب و دشت حاصلخیزی است که باید بتوان از این ظرفیت هایش در راستای کم کردن محرومیت در آن بهره گرفت.
بدری گفت: ۸۰ درصد از افرادیکه مرتکب جرم میشوند لزوما آدمهای خطرناکی نیستند و افرادی هستند که بر اثر شرایط نامناسب محیطی که در آن به سر میبرند مرتکب جرم میشوند.
رئیس کل دادگستری لرستان با انتقاد از اینکه تغییرات مدیریتی نباید تحت فشار نمایندگان صورت گیرد گفت: در هر تصمیمی که گرفته میشود باید بنا بر منفعت و مصلحت مردم صورت گیرد و همواره مسائلی همچون رفاه و معیشت مردم استان در اولویت قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه هیچ مدیری در چهار سال نمیتواند نتایج و اثرات شیوههای مدیریتی خود را نشان دهد گفت: اگر عزل و نصبها کارشناسی شده و بنا بر ارزیابی نتایج عملکرد صورت گیرد حرفی نیست، ولی متاسفانه بسیاری از این عزل و نصبها مبتنی بر روابط است که در حال حاضر این یکی از مشکلات عمده در لرستان به شمار میرود.
محمد تقی شاکرمی معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری لرستان نیز گفت: با اجرایی کردن ماده ۷۹ قانون مجازات اسلامی میتوان بجای حبس از مجازات جایگزین استفاده کرد تا بتوان از تراکم و افزایش جمعیت کیفری کم کرد.
وی با اشاره به اینکه گنجایش زندانها محدود است اظهار کرد: استفاده از مجازات جایگزین به کاهش هزینههای مالی و هزینههای ناشی از مشکلات فرهنگی و بهداشتی زندانها منجر میشود.
وی همچنین با اشاره به اینکه باید فهرستی از نیازهای دستگاههای مختلف تهیه و اعلام شود گفت: بنا بر این فهرست که در اختیار دادگاهها و دادستانها قرار میگیرد و با توجه به توانایی و استعدادی که مجرم دارد بجای تحمل حبس مجازات جایگزین حبس برای او اعمال میشود.
انتهای پیام/م