معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دستورالعمل مدیریت بهداشت محیط در برنامه سلامت محرم، اربعین و صفر را به معاونت بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ کرد.

دستورالعمل بهداشت محیط در برنامه سلامت محرم به دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ شدبه گزارش  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دستورالعمل مدیریت بهداشت محیط در برنامه سلامت محرم، اربعین و صفر را به معاونت بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ کرد.

وی در این دستور العمل به معاونان بهداشتی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور تاکید کرده است که با توجه به برگزاری مراسم عزاداری سالار شهیدان در ایام محرم و صفر به ویژه اربعین در اقصی نقاط کشور به ویژه در استان های غرب و جنوب غربی کشور که در مسیر حرکت زائران کربلای معلی قرار دارند و اهمیت سلامت عزاداران را می طلبد، مدیریت کنترلی و پیشگیری به ویژه کنترل عوامل محیطی در راستای حفظ و ارتقای سلامت عزاداران با برنامه ریزی منسجم و مدون داشته باشند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت تصریح کرد: عدم رعایت موازین بهداشتی در توزيع نذورات در مراسم عزاداری در مساجد، تكايا، هيئت ها و موکب ها می تواند احتمال بروز بيماری های مرتبط با آب و غذا به وي‍‍ژه بيماری های عفونی روده ای را افزايش دهد، بنابراین اجرای مطلوب دستورالعمل بهداشت محیط در مراسم عزاداری محرم ، صفر و اربعین ضروری است.

ضرورت صدور کارت شناسایی برای کارشناسان بهداشت محیط مستقر در دانشگاه های مرزی

براساس این دستورالعمل صدور کارت بهداشت متصدیان و کارگران شاغل و صدور کارت شناسایی برای همه کارشناسان بهداشت محیط مستقر در دانشگاه های مرزی ضروری است.

در این دستورالعمل بر کنترل و بازرسی های بهداشتی تاکید شده است؛ این بازرسی های بهداشتی از منابع تامین و مخازن آب، مدیریت پسماند موکب ها و ایستگاه های صلواتی با اولویت بهداشت فردی و موادغذایی، همه مراکز و اماکن شهری و روستایی حساس با اولویت بهداشت فردی و موادغذایی و همه مراکز و اماکن و سرویس های بهداشتی مسیر تردد عزاداران و زائران به ویژه در اربعین و 28 صفر و همچنین کنترل بازرسی مستمر از شبکه های توزیع آب آشامیدنی صورت خواهد گرفت. ضمن اینکه بر امر پخت و توزیع مناسب غذا و نذورات در این ایام نظارت مستمر وجود خواهد داشت.

براساس دستورالعمل مدیریت بهداشت محیط در برنامه سلامت محرم، اربعین و صفر هرگونه پخت و پز بايد در مكان هايی با شرايط بهداشتی انجام شود و همه افراد درگير در توزيع آب، چای و غذا بايد دارای كارت بهداشت معتبر بوده و رعايت بهداشت فردی در هنگام ارائه خدمت نیز ضروری است.

طبق دستورالعمل های بهداشتی، مواد خام مصرفی بايد سالم و بهداشتی باشد و از مواد غذايی و فرآورده های خام دامی با كشتار مجاز و بسته بندی مورد تاييد وزارت و یا سازمان دامپزشكی متبوع استفاده شود و باید توجه شود که احشام مورد استفاده برای ذبح و قربانی از مراكز مجاز مورد تاييد دامپزشكی تهيه شده است و از نمك های بسته بندی يد دار تصفيه شده و روغن های دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو با ترانس پايين استفاده شود.

باید دقت شود که از نگهداری مواد غذايی پخته شده در دمای محيط به مدت طولانی (حداكثر 2 ساعت) خودداری شود و در صورت الزام به نگهداری بيشتر از 2ساعت، بايد مواد غذايی پخته در زير چهار درجه سانتی گراد يا در بالای 63درجه سانتی گراد (روی شمعك گاز)نگهداری تا درجه حرارت ماده غذايی به زير 63درجه نرسد.

مسئولین هیئت ها باید توجه کنند، از بسته بندی غذا بیش از 2 ساعت قبل از مصرف خودداری شود و در عین حال از نگهداری مواد غذايی خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل يخچال و يا سردخانه خودداری شود و در صورت توزيع سبزی و سالاد، رعايت مراحل چهارگانه سالم سازی الزامی است و توصيه می شود از سالاد و سبزی بسته بندی شده با پروانه ساخت از وزارت بهداشت استفاده شود.

بنابر تمهیدات بهداشتی، شست و شو و گندزدايی مستمر ظروف چندبار مصرف كه برای توزيع آب، چای و مواد غذايی استفاده می شود، ضروری است و در صورت استفاده از ظروف يكبار مصرف برای توزيع چای و مواد غذايی گرم از ظروف يك بارمصرف مناسب ترجيحا " ظروف يكبارمصرف گياهی، سلولزی و آلومينيومی استفاده شود.

همچنین دفع پسماند های توليد شده به صورت بهداشتی جمع آوری، انتقال به ويژه در كنار هرايستگاه صلواتی از نکاتی مهمی است که به بهداشت محیط کمک زیادی می کند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.