به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، نهمین جلسه کمیته مشترک رسانه ها و حکومت با حضور اعضای این کمیته به ریاست سرور دانش معاون دوم رئیس جمهور و رئیس آن کمیته، برگزار شد.
در این جلسه ابتدا، وزارت امور داخله از کار کرد گروه مشترک فدراسیون رسانه ها و وزارت داخله در مورد قضاياى خشونت علیه خبرنگاران، گزارش داد. براساس این گزارش از مجموع ۱۷۲ قضیه خشونت علیه خبرنگاران تا کنون ۴۱ قضیه خشونت بررسی و به سارنوالی فرستاده شده و از ۶۹ قضیه دیگر پس از بررسی مشخص شده است که ۲۴ مورد مرتبط به ریاست امنیت ملی، ۸ مورد مرتبط دادستانی، ۹ مورد توسط مقام های محلی، ۷ مورد توسط شورای ملی، ۳ مورد توسط محافظین ارگ ریاست جمهوری، ۶ مورد توسط محاکم، ۹ مورد توسط نیروهای خارجی و ۳ مورد در خارج از کشور اتفاق افتاده است.
بر اساس گزارش وزارت امور داخله ۶۰ قضیه باقی مانده از قضایای خشونت علیه خبرنگاران، دارای اطلاعات ناقص می باشد که تا کنون معلومات لازم در این زمینه جمع آوری نشده است. از مجموع ۱۷۲ قضیه خشونت علیه خبرنگاران، دو مورد آن به دلیل موجودیت نواقص زیاد از روند بازرسی حذف شده است.
در همین رابطه از جانب جلسه فیصله شد که پولیس در زمینه کشف جرایم مکلفیت دارد که هم در مورد ۶۰ قضیه که اطلاعات ناقص دارد و هم در مورد ۶۹ قضیه که به ادارات مختلف ارتباط دارد، پیگیری قانونی خودش را به صورت جدی دنبال کند و نتیجه آن را به کمیته گزارش دهد.
دراین جلسه به نمایندگان ادارات دادستانی کل، ریاست امنیت ملی، ستره محکمه، ریاست ارگانهای محل، ریاست محافظت ارگ ریاست جمهوری و شورای ملی گفته شد که از پیگیری قضایای خشونت علیه خبرنگاران در ادارات مربوطه، به کمیته گزارش دهند.
گفتنی است که در مورد بازداشت پدر و برادر امیرالله ثاقب توسط والی خوست و نیز موضوع تهدید خبرنگاران از سوی والی هلمند نیز به ارگان های محل دستور داده شد که موضوع را تعقیب و به کمیته مشترک رسانه ها و حکومت گزارش کند.
در این جلسه براساس اجندا، موضوع تأمین امنیت خبرنگارانی مورد تهدید در برخی ولایت ها و نیز چگونگی برخورد متقابل خبرنگاران و نیروهای امنیتی در زمان وقوع حوادث تروریستی مورد بحث و برسی قرار گرفته فیصله شد که یک کمیته مشترک با حضور نمایندگان فدراسیون ژورنالیستان، ارگان های محل، ریاست امنیت ملی و وزارت اطلاعات و فرهنگ روی طرح تأمین امنیت خبرنگاران در ولایات و نیز تدوین یک طرزالعمل راجع به برخورد متقابل نیروهای امنیتی و خبرنگاران در زمان حوادث و رویدادهای امنیتی، کار کند و نتیجه را به کمیته مشترک رسانه ها و حکومت گزارش دهند.
در مورد قضیه شاپور بختیار گرداننده برنامه تلویزیون طلوع نیوز مبنی بر شایعاتی که گویا مورد حمله قرار گرفته و زخمی شده است، نیز فیصله شد که ارگان های امنیتی باید قضیه را بیشتر مورد بررسی قرار بدهند.
در این جلسه همچنین در مورد چگونگی اخذ مالیات رسانه ها و صندوق حمایت از خبرنگاران نیز بحث و بررسی صورت گرفت. به گفته معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ، رسانه های چاپی از پرداخت مالیات معاف است و در همین زمینه وزارت عدلیه تعدیل قانون مالیات را در برنامه های تقنینی خود دارد.
به گفته معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ، اعضای جدید صندوق حمایت از خبرنگاران تا کنون جلسات اولیه را خود را برگزار کرده و پس از تنظیم یک طرح مدون از جانب اعضای صندوق، خواهان ملاقات با رئیس جمهور می باشند.
آقای سرور دانش معاون دوم رئیس جمهور بر سرعت یافتن طرح و برنامه های صندوق حمایت از خبرنگاران تأکید کرد و به معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ هدایت داد که در مورد نهادهای انتشاراتی، کتابفروشی ها و در کل حوزه نشر کتاب در افغانستان نیز با متولیان آن، جلسه مشترک مبنی بر همکاری های لازم برگزار شود.
در این جلسه راجع به قضایای تازه خشونت علیه خبرنگاران در ولایات مختلف کشور نیز گزارش داده شد که اکثر قضایا مورد رسیدگی قرار گرفته و برخی از قضایا تحت بررسی های کشفی قرار دارند.
انتهای پیام/