به گزارشگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم ؛داود حاج حسینی ،بخشدار خلجستان ، در جلسه شامگاه سهشنبه بنیاد قم پژوهی با اشاره به مساحت هزار و ۱۰۰ کیلومتری بخش خلجستان اظهار کرد: این بخش دو دهستان، دو پاسگاه، دو مرکز بهداشت و ۵۳ روستا و ۳۲ شورا دارد.
وی افزود: در میان بخشهای استان قم بیشترین دهیاری، شورا و روستا مربوط به بخش خلجستان است و دهستان قاهان با وجود قدمت تاریخی و حوزه علمیه صد ساله نماد فرهنگی در این بخش و دهستان دستجرد نماد گردشگری بخش محسوب میشود.
بخشدار بخش خلجستان قم با اشاره به وجود دو منطقه نمونه گردشگری در این بخش، ادامه داد: در بخش خلجستان ۱۴ خانه بهداشت، ۱۰۴ مسجد، ۱۱ بنای تاریخی، یک واحد دانشگاهی و ۳۲۱ شهید حضور دارند.
وی اظهار کرد: در بخش خلجستان ۹۶ واحد گلخانهای، یک واحد صنعتی، ۴۲ واحد دامداری و .... وجود دارد و نزدیکترین روستای بخش به شهر قم ۶۰ کیلومتر و دورترین ۹۵ کیلومتر فاصله دارند.
حاجحسینی با اشاره به وجود چند زبان در بخش خلجستان گفت: یک زبان تات در روستای آمره وجود دارد که در کشور سه روستا این زبان را دارند. این زبان را آلمانیها که در صد سال گذشته در این روستا سکونت داشتهاند، به این روستا آوردهاند.
وی تصریح کرد:در بخش خلجستان زبان خلج هم وجود دارد که دو دهستان از این زبان بهرهمند هستند،در بعضی روستاهای بخش خلجستان به این دلیل که نزدیک به فراهان هستند، آذری زبانها هم در آن دیده میشوند.
وی ادامه داد: عمده مشاغل ما در بخش خلجستان باغبانی و دامپروری است و این منطقه بیشترین محصولات را در کشاورزی دارد، محصولاتی مانند انار، سیب، گردو، بادام، به و ... از جمله محصولاتی است که در بخش خلجستان کشت میشود.
به گفته حاجحسینی، بیشترین گلخانههای بخش خلجستان به این دلیل که صرفه اقتصادی ندارند، به اتباع واگذار شده است و ۲۰ درصد گلخانهها هم تعطیل است.
وی افزود: درختان گردوی بخش خلجستان دچار آفت شدهاند، درختان گردو ۱۵۰ ساله در این بخش خشک شدهاند که تحقیقاتی بر علت آن صورت گرفته است.
بخشدار خلجستان بیان کرد: باغات امروز بخش خلجستان باغات خرد هستند و ساکنان دائم این بخش هر روز کمتر میشوند،بر اساس آماری که از مرکز آمار ایران در اختیار ما قرار گرفته، هر سال بین ۱۰ تا ۲۰ درصد از جمعیت بخش خلجستان کاهش مییابد.
وی با اشاره به دلایل مهاجرت از بخش خلجستان به قم گفت:هر سال بین ۱۰ تا ۲۰ درصد از جمعیت بخش خلجستان کاهش مییابد زیرا در این منطقه اشتغال نیست، عمده دلیل این موضوع اشتغال نیست چرا که پیرمردها هم در حال مهاجرت هستند.
حاج حسینی افزود: در بخش خلجستان ۳۳ روستا از نعمت گاز محروم هستند، یک سوم جمعیت آموزش و پرورش در بخش خلجستان اتباع هستند.
وی ادامه داد: شغل قدیمی روستاهای بخش خلجستان باغبانی، دامداری و قالیبافی است که تمام این مشاغل با مشکلات بسیاری روبهرو شده است.
بخشدار خلجستان خاطرنشان کرد:با اشاره به اینکه ادارات قم در حال صدمه زدن در روستا هستند ، اداره بهداشت و جهاد کشاورزی با سیاستهایی که دارند روستا را تعطیل کردهاند.
انتهای پیام/ح