به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، در این دیدار رییس جمهورغنی بر تامل و غور بیشتر در این مورد تاکید کرده اما از سوی ترامپ بخاطر مسدود کردن این دفتر مورد فشار قرار گرفته است.
بربنیاد نوشته گاردین، دونالد ترامپ بخاطر چند دلیل خواستار مسدود شدن این دفتر شده است که یکی آن ناموثر بودن آن برای برنامه صلح که باراک اوباما راه انداخته بود، می باشد و دیگر اینکه امارات متحده از او در سلسله محدودیتها در برابر قطر، این درخواست را ممکن کرده اند.
حکومت افغانستان تا به حال این تصمیم را رسما اعلام نکرده است اما تصمیم نهایی مسدود شدن این دفتر به دست دولت قطر خواهد بود.
بربنیاد گزارش گاردین، این موضوع هفته گذشته با پادشاه قطر نیز از سوی ترامپ مطرح شده است.
دفتر سیاسی طالبان در قطر در سال ۲۰۱۱ میلادی پس از نخستین دیدار مقامهای امریکا و طالبان در آلمان، ایجاد شد و گام های بیشتر برای شکل گرفتن این دفتر به سفارت رسمی این گروه ، چون برافراشتن پرچم طالبان بر فراز این ساختمان نیز برداشته شد اما از سوی دولت افغانستان با مخالفت روبرو شد ولی این دفتر به شکل غیررسمی تا امروز باز است.
در دفتر سیاسی طالبان در قطر ۳۶ عضو گروه طالبان حضور دارند که بخاطر گفتگوهای صلح نماینده گی کنند اما آگاهان و بیشتر مقامهای افغان فعالیت و گفتگوهای این دفتر را ناموثر میدانند.
این دفتر در پی رهایی و تبادله یک جنرال ارشد امریکایی با پنج زندانی طالبان در گوانتانامو ایجاد شده است و همچنان هدف آن گفتگوهای مستقیم با طالبان عنوان شده است که پاکستان یکی از کشورهای دخیل در روند صلح، از همان ابتدا با ایجاد این مرکز مخالف بود.
آوا نوشت: دولت افغانستان نیز این دفتر را به گونهیی، رسمیت بخشیدن به گروه طالبان تلقی کرده و چندان از فعالیت آن در بیرون از افغانستان راضی نبوده و آن را محلی برای بازدید مستقیم طرفهای سومی با گروه طالبان عنوان می کند.
انتهای پیام/