به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ آلرژی غذایی میتواند از اولین لحظه تولد نوزاد و زمانی که میخواهد شیر بنوشد در او ایجاد شده و شناسایی شود. مادرانی که دچار آلرژی هستند قبل از اقدام به بارداری باید با متخصص مشاوره انجام دهند و درصد و شدت ابتلای فرزند خود به این بیماری را بسنجند.
یکی از خوراکیهای بسیار آلرژی زا بادام زمینی است که در افراد مستعد آلرژی میتواند سبب تشدید علائم و حتی بروز شوک آنافلاکسی شود.
در اثر شوک آنافلاکسی مسیر هوایی در بدن فرد مسدود شده، حلق و گلو دچار التهاب و تورم میشود که در صورت تاخیر در درمان امکان مرگ فرد وجود دارد.
مادران مبتلا به آلرژی غذایی بهتر است پس از به دنیا آوردن فرزندان خود در گام اول با متخصص ایمونولوژی (آلرژی) مشاوره انجام دهند و با انجام تست موارد احتمالی بروز آلرژی در نوزاد را شناسایی کنند.
شناسایی آلرژنها برای جلوگیری از بروز حملههای آسم و آلرژی مفید است، اما پژوهشهای جدید نشان داده است کودکانی که در خانههایی بسیار تمیز زندگی کرده و برخوردی با حیوانهای خانگی یا بازی در خاک و باغچه نداشته اند با درصد بسیار بالاتری به نسبت سایر کودکان به آسم و آلرژی مبتلا میشوند.
تماس با آلرژنها باید تحت نظارت با پزشک انجام شود تا سیستم ایمنی بدن کودک از اولین هفتههای تولد با آنها هماهنگی پیدا کرده و حالت تهاجمی پیدا نکند.
به تازگی راه حلی خلاقانه برای مبارزه با آلرژی غذایی به بادام زمینی توسط پزشکان معرفی شده و آن مصرف بادام زمینی در دوران شیردهی است که در این صورت پروتئین بادام زمینی به طور غیر مستقیم وارد بدن نوزاد شده و مانع از بروز آلرژی در سالهای آینده میشود.
البته این درمان در صورتی موثر است که مادربه بادام زمینی آلرژی نداشته باشد و یا تحت نظارت مستقیم پزشک این کار را انجام دهد.
نتیجه پژوهش در این خصوص در مجله آلرژی و ایمونولوژی بالینی به چاپ رسیده و حاصل تحقیق دانشمندان کانادایی برروی کودکان مبتلا به آلرژی به بادام زمینی در طول ۱۵ سال است.
انتهای پیام/