به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ روزنامه گاردین در گزارشی به شرح درد پناهجویانی پرداخت که در حالیکه برای نجات کودکانشان از خشونتهای دولت میانمار به فرار از طریق دریا روی آورده بودند، قایقشان نزدیک ساحل بنگلادش دچار حادثه شد و عزیزانشان را از دست دادند.
«رشیده» مادری که پسر 7 ماهه اش را در این حادثه از دست داد میگوید: «او از آغوشم سُر خورد». هنگامی که قایق آوارگان به دو نیم تبدیل شد بخشی از آن به زیر آب رفت و جریان آب کودک این زن را از آغوشش ربود. رشیده مادر و خواهر 8 سالهاش را نیز از دست داد؛ اما پدر و دو خواهر دیگرش نجات یافتند.
به گفته مسافران این قایق، تعداد سرنشینان آن 80 نفر بودند و 50 نفر از آنها کودک بودند. برخی از آنها پیش از آنکه بر قایق سوار شوند چندین روز را در جنگلهای انبوه پیاده روی کرده بودند، اما اواخر روز پنجشنبه قایقشان در چند متری ساحل دچار حادثه شد.
سخنگوی سازمان بین المللی مهاجرت در ژنو به خبرنگاران گفت جان باختن 23 نفر از حادثه دیده ها تایید شده است و 40 نفر نیز مفقود شدهاند که احتمالاً غرق شدهاند. محمد قاسم، یکی دیگر از این پناهجویان که همسر و دو دخترش را از دست داده است، میگوید: «آب متلاطم بود و موج بزرگی قایق را شکست».
این قایق ساعت 8 بعداز ظهر چهارشنبه برای سفری که نهایتاً 2 ساعت باید طول می کشید از ساحل دور شد، اما به نظر میرسد خدمه راه را گم کردند و تمام شب را روی دریا بودند. 24 ساعت بعد سرنشینان در حالیکه آب و غذایی برایشان باقی نمانده بود خشکی را دیدند، اما بخت با آنها یار نبود و قایقشان در هم شکست. رشیده میگوید: «ما به قایقرانان التماس کردیم که ما را برگرداند یا به هر جایی ببرد، ما از او خواستیم فقط از آن قایق خارجمان کند».
روز بعد از حادثه اجساد کودکان و نوزادان یکی پس از دیگری به ساحل رسیدند. یکی دیگر از شاهدان می گوید: «آنها جلوی چشمانمان غرق شدند و چند دقیقه بعد امواج پیکرهایشان را به ساحل رساندند».
بیش از نیم میلیون از مسلمانان روهینگیا -که در میانمار جز اقلیت هستند- از جنایات ارتش این کشور به بنگلادش گریخته اند. دولت میانمار از 25 اوت روستاهای این مسلمانان در ایالت راخین را به آتش کشیده و آنها را قتل عام کرده است. سازمان ملل متحد آنچه در راخین در جریان است را نمونه بارز پاکسازی قومی توصیف کرده است. تصاویر ماهواره ای نشان میدهد بیش از 200 روستای مسلمانان به آتش کشیده شده و ویران شده اند. با اینکه سابقه سکونت مسلمانان روهینگیا در میانمار به چندین قرن می رسد، دولت میانمار حق شهروندی آنها را به رسمیت نمیشناسد و آنها را سرکوب کرده است.
انتهای پیام/