کارشناسان معتقدند بهبود فضای کسب و کار و ایجاد رونق در بخش های مختلف اقتصادی لازمه ایجاد اشتغال پایدار و رفع معضل بیکاری است.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، حاجی بابایی رئیس کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه در برنامه تیتر امشب  در خصوص علت افزایش آمار بیکاری در کشور اظهار داشت:طی چند سال گذشته  رکود  در همه بخش های اقتصادی رخ داده و این امر مانعی در برابر ایجاد اشتغال بوده است.

وی ادامه داد:در برنامه ششم برای خروج از رکود قوانینی را پیش بینی کردیم و مقرر شده  770هزار میلیارد تومان برای ایجاد 1.5 میلیون شغل سرمایه گذاری شود. ما اعتقاد داریم سالانه  1.2 میلیون متقاضی جدیدالورود به بازار کار داریم ولی دولت به 1 میلیون نفر اعتقاد دارد. در برنامه ششم پیش بینی کم کردن 0.8 درصدی نرخ بیکاری را در سال کرده ایم. برای تحقق این امر باید بین 1.3 تا 1.5 میلیون شغل  ایجاد کنیم و این غیر از آمار بیکاران قبلی است.

نماینده مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در سال 1395 باید 1.3 میلیون شغل ایجاد می شد که 650 هزار شغل ایجاد شد و این یعنی 650 هزار به بیکاران اضافه شده است ؛در کل باید گفت از برنامه ای که برای اشتغال تدوین کردیم عقب هستیم.

حاج بابایی در خصوص طرح اشتغال فراگیر گفت:در کشور ظرفیت تولید 1.4 میلیون شغل وجود دارد ولی ما این کار را نمی توانیم انجام دهیم. در این راستا نباید هیچ طرحی خارج از برنامه ششم توسعه شکل بگیرد چراکه در خصوص اشتغال و مسایل دیگر تعاریف کامل در برنامه ششم آمده است.

وی افزود:در پایان اسفند نقدینگی کشور 1300میلیارد تومان بوده است چطور ما نمی توانیم از این مقدار 190 هزار میلیارد را برای ایجاد اشتغال به جریان اندازیم؟ در خصوص کاهش نرخ سود بانکی، بانکها ابتدا قراردادها با نرخ سود قبلی تمدید کردندو سپس نرخ جدید ابلاغ شد  که در اینصورت نمی توان انتظار داشت نقدینگی به بخش تولید برود.

حاجی بابایی اظهار داشت:در سال 1396 ما به طور مفصل برای سرمایه گذاری در جهت ایجاد اشتغال در حوزه های مختلف برنامه داشتیم و بسیاری از قوانین اصلاح شد اما وقتی بخش مسکن که 27 درصد سبد کالا را تشکیل داده منفی 13.5 درصد اشتغال دارد معلوم است آمار اشتغال بالا نمی رود.

حاجی بابایی تاکید کرد: ما باید شغل هایی ایجاد کنیم که بیشترین نیاز کشور بوده و با هزینه پایین تری ایجاد شوند.

بر اساس این گزارش فولادگر نماینده مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: بر اساس رهنمودهای مقام معظم رهبری بحث تولید و اشتغال به هم پیوستگی دارد. در کمیسیون اصل 44 ما مسایل اصلی اشتغال را دنبال نموده ایم و این آمار امروز در خصوص افزایش نرخ بیکاری را از مدتها پیش هشدار داده بودیم.

وی ادامه داد:البته این آمار 12.5 درصدی با تعریف یک ساعت کار در هفته است و اگر به تعریف کار مداوم برسیم بالای بیست درصد می شود. در سال 1395 در رده سنی جوان سن بیست تا بیست و چهار سال ،30 درصد بیکار داشته ایم و سی درصد جمعیت بیکار، تحصیلات دانشگاهی دارند.

فولادگر تصریح کرد:طی سال های اخیر رشد اقتصادی داشته آیم اما باعث ایجاد اشتغال نشده است. 

وی افزود:توسعه حوزه آی تی، فعالسازی پروژه های ساختمان سازی و عمرانی و رشد بخش تولید و کشاورزی سبب ایجاد اشتغال پایدار می شود. 

فولادگر خاطرنشان کرد: ایجاد اشتغال در گرو بهبود فضای کسب و کار است که اکنون وضعیت مطلوبی در این حوزه نداریم. کشور ما از نظر  کارآفرینی در بین 193 کشور جهان در رتبه 123 قرار دارد  که اگر موانع کسب و کار را حل کنیم رتبه جهانی را هم بهبود خواهیم بخشید.

بر اساس این گزارش هاشمی کارشناس اشتغال در این خصوص گفت: مقایسه آمار اشتغال زمستان 95 با بهار 96  نشان می دهد، در این بازه زمانی تعداد قابل توجهی شغل  ایجاد شده و نرخ بیکاری در جداول تغییر کرده است.
 
وی ادامه داد: در این مدت آمار متقاضیان کار کشور از 25 میلیون  به بیش از 26 میلیون نفر رسیده است که نشان می دهد در فاصله یک فصل، بیش از یک میلیون نفر وارد بازار کار شده اند و با وجود ایجاد اشتغال شاهد افزایش نرخ بیکاری هستیم.  
 
این کارشناس اقتصادی گفت: ریشه این موضوع، در سال های قبل و انباشت نیروی کار در دانشگاه ها است که به بهانه های مختلف از بازار کار دور نگه داشته شده اند و  فکری هم برای اشتغال آنها نشده است.
 
هاشمی در خصوص راهکار رفع معضل بیکاری تصریح کرد: نرخ مبادله فعالیت اقتصادی در کشور ما بالاست؛ این هزینه ناشی از قوانینی است که میان نهادهای مختلف و بین کارفرما و کارگر برقرار می شود و برای بهبود وضعیت باید این قوانین ساده سازی شود چرا که  تا این نرخ را کاهش ندهیم شغل به اندازه مطلوب ایجاد نمی شود.
 

انتهای پیام/

بررسی دلایل افزایش نرخ بیکاری

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار