پس از بررسی های گروه باستانشناسی در دشت اسلام آباد کشفیات جدیدی درباره زندگی انسانهای نخستین به اثبات رسید.

 

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ دیر میراث فرهنگی اسلام آباد غرب گفت: مهمترین دستاورد کار تحقیقاتی در غاراَزوئه کشف دست افزار‌های سنگی موسوم به موستری زاگرس به صورت درجا در لایه‌های زیرین این محوطه است که برای نخستین بار در منطقه اسلام آباد کشف شده و حاکی از گسترش انسان‌های منقرض شده نئاندرتال تا دشت اسلام آباد است.
شهرام علی یاری با اشاره به انجام بررسی‌های فشرده برای کشف و مستند سازی مکان‌های باستانی و همچنین بررسی وضعیت موجود مکان‌های پیشتر شناسایی شده در پژوهش‌های باستان شناسی پارینه سنگی استان کرمانشاه، از شناسایی حداقل ۲۶۵ غار و پناهگاه صخره‌ای در محدوده ۶ شهرستان غربی استان کرمانشاه نیز خبر داد و افزود: در این میان ۱۰۰ مکان مربوط به شهرستان اسلام آباد است.
به گفته وی نکته حایز اهمیت در این گمانه زنی مشخص کردن نقش کلیدی منطقه اسلام آباد غرب در میان دو قطب پارینه سنگی کشور یعنی دشت کرمانشاه و دشت خرم آباد است.
او افزود: دشت اسلام آباد غرب به عنوان حلقه ارتباطی این دو دشت، به صورت کُریدوری در انتقال و تبادل سنگ خام و سایر عناصر فرهنگی عمل کرده است. این باستان شناس در ادامه گفت: انجام گمانه زنی، مطالعه لایه‌های استقراری پارینه سنگی نوین رخنمون یافته و داده‌های ارزشمند به دست آمده از این لایه‌ها در غاراَزوئه در دشت اسلام آباد، ابعاد این تبادل را مشخص می‌کند.
او با اشاره به ایجاد سه گمانه ۲ در ۱ و ۱ در ۱ متر به عمق‌های مختلف یک متر و یک متر ۳۰ سانتی متر در این فصل پژوهشی در اشکفت اَزوئه از کشف حداقل سه فاز زمانی مربوط به دوران تاریخی، دوره پارینه سنگی نوین و میانی خبر داد.
مدیر اداره میراث فرهنگی اسلام آباد غرب در ادامه به بررسی‌های مقدماتی ریخت شناسی و مطالعات چشم انداز منطقه اشاره کرد و افزود: این غار در دوران پارینه سنگی نوین و میانی به عنوان ایستگاه موقتی شکار مورد استفاده انسان قرار گرفته است.

 

انتهای پیام/پ

کشفیات جدیدی از انسان های منقرض شده

 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.