به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان ، میرآخورلو معاون سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان در برنامه تیتر امشب در خصوص پیش فروش خودروهای وارداتی و اعلام نام شرکت های متخلف در این زمینه گفت:هیچ یک از این شرکت های اعلام شده مجوز پیش فروش را نداشته اند و در مواردی چون به تعهدات مالی قبلی خود عمل نکرده بودند برای بالا بردن توان مالی خود اقدام به پیش فروش نموده اند.
وی ادامه داد:سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان به عنوان بازوی اجرایی وزارت صنعت، معدن و تجارت در کنترل بازار کالا و خدمات، در اطلاعیهای رسمی نام هفت شرکتی که به صورت غیرقانونی خودرو پیشفروش میکنند را اعلام کرد.
میرآخرلو با بیان اینکه اقدامات این شرکتها خلاف قانون بوده و موجب تضییع حقوق مصرفکنندگان خواهد شد گفت:سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان از هموطنان مؤکداً تقاضا کرده که از خرید خودرو در قالب پیشفروش از شرکتهای مذکور و مشابه خودداری کنند و قبل از خرید یا پیش خرید خودرو یا پرداخت هرگونه وجه یا عقد قرارداد برای خرید خودرو، به مجوزهای قانونی بهویژه ثبت نمایندگی رسمی واردات و مجوز پیشفروش خودرو توجه کافی داشته باشند.
این مقام مسئول تاکید کرد: تبلیغات خلاف واقع و ارائه اطلاعات نادرست که موجب فریب یا اشتباه مصرفکننده می شود همچون تبلیغ از طریق وسایل ارتباط جمعی، رسانههای گروهی و برگههای تبلیغاتی ممنوع و خلاف قانون است.
میر آخورلو گفت : حجم عمده شکوائیه مصرف کنندگان موجب ورود جدی تر سازمان حمایت به این حوزه شد .
معاون سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان ادامه داد: میزان واردات خودرو طی 5 ماه اول سال چه از نظر حجمی و چه از نظر ارزشی رشد داشته است. وقتی خودرو داخلی مرغوبیت دارد ، ما باید از آن حمایت کنیم و نباید به راحتی در اختیار بازار خارجی قرار گیرد.
میر آخورلو تصریح کرد : ما با اعلام نام شرکت های متخلف، نگرانی را به مصرف کننده منتقل کردیم که آگاه باشد که اگر خرید نقدی می کند باید خودرو را 30 روزه تحویل بگیرد .
بر اساس این گزارش رضایی رئیس انجمن صنفی واردکنندگان خودرو در ادامه برنامه با انتقاد از اقدام سازمان حمایت و معرفی شرکت های واردکننده به عنوان شرکت غیر قانونی گفت:سازمان حمایت از مصرف کننده در مقام قضایی نیست که شرکت ها را به عنوان متخلف و مجرم معرفی کند و تنها وظیفه نظارت بر بازار را برعهده دارد.
وی ادامه داد:این سازمان در خصوص نمایندگی های خودروهای وارداتی که محصولاتی با قیمت های بالا می فروشند عملکرد مناسبی نداشته و برخوردها به صورت گزینشی صورت می گیرد.
رضایی مشکلات موجود در خصوص واردات خودروهای غیراستاندارد و کارکرده را به کشور ناشی از ضعف نهادهای نظارتی دانست و ادامه داد:این نهادها باید نظارت مستمر و دقیق تری در این خصوص داشته باشند.
وی با اشاره به فعالیت شرکت های گری مارکت در دنیا گفت:این امر سبب ایجاد تعادل در قیمت ها و شکستن انحصار در بازار خودرو می گردد اما در کشور ما هنوز این شرکت ها جایی ندارند.
انتهای پیام/