لیلا کریمی فرشی در گفتگو با خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص راه اندازی و تجهیز نخستین اتاق بازی درمانی کودکان در یکی از مراکز مشاوره دولتی سازمان بهزیستی کشور اظهار کرد: بازی درمانی یکی از مهمترین رویکردهای درمانی و تشخیص اختلالات رفتاری کودکان است و بازی به عنوان زبان کودک و اسباب بازی به عنوان نماد کلمات به شمار می رود.
وی افزود: پیش از این اتاق بازی درمانی در مراکز تخصصی غیردولتی کودکان و نوجوانان که تحت نظارت سازمان بهزیستی کشور قرار دارند، به صورت پراکنده از شیوه بازی درمانی استفاده می کردند.
سرپرست مرکز جامع خدمات مشاوره سازمان بهزیستی کشور تاکید کرد: در حال حاضر مرکز مشاوره دولتی سازمان بهزیستی در استان تهران که به اتاق بازی درمانی تجهیز شده است، از حضور ۲ درمانگر بهره مند است و روزانه به طور متوسط ۶ کودک، تحت مشاوره و بازی درمانی قرار میگیرند.
کریمی فرشی ادامه داد: درمانگران در شیوه بازی درمانی مرکز مشاوره سازمان بهزیستی علاوه بر اینکه از مددکاران، مشاوران و روانشناسان خبره و متخصص کودک هستند، دوره های بازی درمانی را به طور حرفه ای پشت سر گذاشته اند.
وی استفاده کودکان از اتاق های بازی درمانی را رایگان خواند و تصریح کرد: همه کودکان جامعه هدف سازمان بهزیستی کشور شامل کودکان خانوادههای بی بضاعت و همچنین کودکان سایر مددجویان این سازمان که به تشخیص مشاوران و مددکاران بهزیستی به بازی درمانی نیاز داشته باشند، خدمات مشاوره ای بازی درمانی را به طور رایگان دریافت می کنند.
سرپرست مرکز جامع خدمات مشاوره سازمان بهزیستی گفت: استفاده سایر خانوادهها از اتاق بازی درمانی سازمان بهزیستی برای کودکانشان که دچار اختلالات رفتاری گوناگون هستند، طبق تعرفه های تعیین شده انجام میشود و متقاضیان برای کسب اطلاعات بیشتر می توانند با سامانه تلفنی ۱۴۸۰ تماس بگیرند.
کریمی فرشی خاطر نشان کرد: در استفاده از روش بازی درمانی، توجه به ایجاد یک فضای ایمن که همان اتاق بازی است و همچنین بهره مندی از اسباب بازی هایی که با اهداف مشخص، توسط درمانگر انتخاب می شوند امری لازم و ضروری است.
وی ادامه داد: اسباب بازیهای مورد انتخاب درمانگران بازی درمانی در اتاق بازی شامل عروسک هایی در قالب اعضای خانواده، خانه عروسکی، شن، رنگ و ابزار نقاشی بوده و درمانگران برای برقراری ارتباط با کودکان از طبیعی ترین وسایل ارتباطی برای درمان اختلالات رفتاری آن ها استفاده می کنند.
سرپرست مرکز جامع خدمات مشاوره سازمان بهزیستی کشور افزود: استفاده از روش بازی درمانی در ایران، به تازگی رونق گرفته است و امیدواریم با راه اندازی اتاق های ویژه، این روش درمانی در مراکز دولتی سازمان بهزیستی بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
کریمی فرشی از افزایش تجهیز مراکز مشاوره دولتی سازمان بهزیستی به اتاق بازی درمانی خبر داد و گفت: سازمان بهزیستی در صدد است تا مراکز مشاوره دولتی سازمان بهزیستی در سایر استان های کشور را به اتاق بازی درمانی مجهز کند و درمانگران اختلالات رفتاری کودک، از این روش مطلوب برای درمان کودکان بهرهمند شوند.
وی بازی درمانی را روشی مطلوب و موثر برای درمان اختلالات رفتاری، هیجانی، اضطرابی و عاطفی سایر کودکان خواند و تاکید کرد: بازی درمانی یکی از بهترین روش های درمانی برای کودکانی است که مورد سوء استفادههای جنسی و سایر بحران های کودک آزاری قرار گرفته اند و در کاهش اضطراب و تنش حاکم بر روح و روان آن ها بسیار مفید است.
سرپرست مرکز جامع خدمات مشاوره سازمان بهزیستی کشور فراگیری اصول کار با کودکان و نحوه برقراری ارتباط با آنها را برای درمانگران کودک امری ضروری برشمرد و ادامه داد: پس از آن که دوره بازی درمانی توسط درمانگر به پایان رسید، طی دورهای به والدین کودک آموزشهای لازم داده می شود، در همین راستا استمرار درمان توسط پدر و مادر می تواند به ثبات رفتار بهبود یافته کودک کمک کند.
کریمی فرشی یادآور شد: سازمان بهزیستی کشور آمادگی لازم برای برگزاری دوره های ویژه برای درمانگران کودک در رابطه با دوره های تخصصی بازی درمانی را دارد و مراکز مشاوره تخصصی کودک و نوجوان به عنوان بازوهای کمکی اجرای این شیوه به شمار می روند.
وی تصریح کرد: دوره های بازی درمانی، دوره های پویایی هستند و در یک بازه زمانی مشخص خلاصه نمی شوند و فرد درمانگر باید به صورت سلسله مراتب، دوره های تخصصی را به طور مستمر سپری کند.
سرپرست مرکز جامع خدمات مشاوره سازمان بهزیستی از تعامل خوب این مجموعه با سامانه خدماتی ۱۲۳ بهزیستی خبر داد و افزود: کودکانی که از طریق سامانه فوق به مراکز مشاوره دولتی مجهز به اتاق بازی درمانی معرفی میشوند، در اولویت دریافت خدمات مشاوره ای درمانگران بازی درمانی قرار دارند و جامعه هدف اصلی را تشکیل می دهند.
انتهای پیام/