به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ امیرحسن جعفری ورامینی قائم مقام مرکز مدیریت محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با تاکید بر اینکه در حال حاضر تمام کشورها از جمله ایران با مشکل انرژی روبرو هستند، اظهار کرد: نگرانی فعلی درباره انرژی ناشی از این واقعیت است که منابع نفت و گاز که از مهمترین انواع انرژی هستند، محدود و پایانپذیرند. از طرفی پدیدار شدن بسیاری از پدیدههای نامطلوب محیط زیستی مربوط به مصرف حامل های انرژی و سوختهای فسیلی است، چرا که مصرف آنها، علاوه بر انتشار آلاینده ها، باعث انتشار گازهای گلخانهای و گرمايش زمين میشود.
وی ادامه داد: جهان نیازمند تصمیمگیریهایی تعیینکننده و اقداماتی قاطع در کوتاهمدت است تا از تأثیرات و پیامدهای بیشتر بحرانهای محیط زیستی به ویژه تغییرات اقلیم جلوگیری شود. در این راستا، یکی از بهترین و مؤثرترین راهحلها، جایگزینی سوختهای فسیلی با انرژیهای تجدیدپذیر است.
جعفری افزود: این تغییر رویکرد و نگرش نیازمند شناساندن انرژیهای تجدیدپذیر، آموزش وسیع و تعیین استراتژیهای کارا جهت مرسوم کردن استفاده از این نوع انرژی ها در زندگی روزمرهی مردم و تغذیهی صنایع، کارخانهها و نیروگاهها است.
وی با اشاره به اینکه شهر تهران به عنوان بزرگترین کلانشهر ایران، در بهرهگيری از انرژیهای تجدیدپذیر به ويژه انرژی خورشيدی (ميانگين سالانه 58/4 كيلوات ساعت بر مترمربع) پتانسیل بالایی دارد، گفت: کاربرد انرژیهای پاک علاوه بر کاهش مصرف سوخت و کاهش حامل های انرژی موجب کاهش اثرات حاصل از آلایندگی سوختهای فسیلی نیز میشود که خود یکی از فاکتورهای اصلی توسعه پایدار شهری و از اهداف مدیریت شهری در سال های اخیر در تهران بوده است.
قائم مقام مرکز مدیریت محیط زیست و توسعه پایدار به دیگر مزایای گسترش استفاده از انرژی های تجدیدپذیر از جمله کاهش هزینه ها در شهرداری تهران با توجه به اینکه این منبع خدادادی و رایگان است، اشاره کرد و گفت: از سوی دیگر استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر موجب فرهنگسازی و ارتقا سطح آگاهی مردم و مسئولان نسبت به مقوله کاربردهای متنوع انرژیهای تجدیدپذیر و تشویق سازمانها و نهادهای دولتی به استفاده از این نوع انرژی ها نیز خواهد شد.
وی در ادامه خاطرنشان ساخت: در حال حاضر بیش از 200 کیلووات نیروگاه های کوچک مقیاس خورشیدی تحت نظارت مرکز مدیریت محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران نصب و راهاندازی شده که اکثر این نیروگاه ها با ظرفیتی کمتر از 20 کیلووات در ساختمان ها و یا بوستان های شهرداری تهران نصب شده اند.
لازم به ذکر است، اولین قرارداد فروش تضمینی برق نیروگاه های خورشیدی نصب شده توسط شهرداری تهران، مربوط به ساختمان نیلو واقع در منطقه 6 شهرداری تهران است که در شهریورماه سال جاری منعقد شد. ساختمان نیلو واقع در خیابان حضرت ولیعصر(عج) با مساحت زیربنای 1350 مترمربع، در 5 طبقه با کاربری اداری، مجهز به یک نیروگاه 10 کیلوواتی، آبگرمکن خورشیدی با ظرفیت 400 لیتر و توربین بادی 400 واتی به عنوان یکی از ساختمان های انرژی شهرداری تهران است.
انتهای پیام/