علی کاظمیان متخصص آنکولوژی در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: سرطانهای سر و گردن همانند سایر سرطانها و بیماریها در گام تشخیص اولیه حائز اهمیت است، بر همین اساس میتوان سرطانهایی که گلو، بینی و دهان را تحت تاثیر قرار میدهند مورد بررسی قرار داد و افراد با سابقه فامیلی که از سبک زندگی یکسانی برخوردارند بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری ها هستند.
وی افزود: عارضه زخمهای دهانی، التهاب مخاط، مسیر گوارشی و غذا خوردن همراه با خشکی دهان از شایعترین عوارض ابتدایی این بیماری هستند.
کاظمیان گفت: بسته به محل و شدت بیماری عوارض متفاوت است، اما یک قانون کلی داریم که هر چه سرطان زودتر تشخیص داده شود، درمان بهتری برای آن در نظر گرفته میشود.
اين متخصص آنکولوژی گفت: خوشبختانه با توجه به رادیوتراپی و دارو درمانی و توانمندی کشور در مداوای سرطان، امید درمان در مراحل پیشرفته نیز وجود دارد، اما با پیشرفت بیماری هزینهها چند برابر خواهد شد.
وی اظهار کرد: تحقیقات گوناگون نشان داده بین مصرف سیگار، الکل و ابتلا به بیماریهای سر و گردن ارتباط مستقیمی وجود دارد، اما ساختار ژنتیکی در این بیماری به اثبات نرسیده است.
وی گفت: بحث رادیوتراپی در کشور ما به عنوان درمان ترکیبی با دارو درمانی و جراحی وضعیت خوبی دارند، اما باید توزیع عادلانهای در شهرستانها نیز داشته باشیم تا بیماران گرفتار شلوغی شهرهای پر جمعیت نشوند.
وی در پایان بهره مندی از سبک زندگی سالم نظیر تحرک، تغذیه، دوری از استرس، دوری از الکل و سیگار و سایر ملاحظات را در کاهش آمار سرطانها و ارتقای سلامت کشور موثر دانست.
انتهای پیام/