به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ رضا سپهوند، معاون دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: چند سالی است که غنیسازی آرد در دستورکار قرار گرفته و در سطح تولید آرد کارهایی که لازم بوده انجام شده است.
وی ادامه داد: برای انواع نانها آردهای مختلفی با درصد سبوس موردنظر قرار گرفته است.
سپهوند گفت: میزان سبوسگیری در نان لواش، سنگک، بربری و... مشخص شده به عنوان نمونه درصد سبوس در نان لواش ۱۰ و در نان سنگک ۷ درصد است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی لرستان اضافه کرد: دستگاه متولی سبوسدار کردن آرد مشخص نیست و به همین دلیل در توزیع آرد به نانواییها مشکل داریم.
وی افزود: امروز تصورات مردم استفاده از نان سفید است و این در حالیست که نان تیره رنگ ارزش تغذیهای بیشتری دارد البته منظور از نان تیره، نان برشته و تیره نیست.
سپهوند با بیان اینکه میزان سبوس در سنگک ۷ درصد باید باشد و پیشنهاد میشود، تصریح کرد: نان سبوس دار از لحاظ سلامت و تغذیه از ارزش بیشتری برخوردار است البته در مواردی دیده میشود که از آرد ۱۸ درصد برای سنگک و لواش استفاده میشود که متأسفانه ارزش غذایی نان را کاهش میدهد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: سبوس در بحث گوارش بسیار حائز اهمیت است چراکه سبوس میتواند آب لازم را جذب و در هضم غذا و رفع یبوست مؤثر باشد.
وی در ادامه گفت: دستگاههای متولی باید بر وضعیت نانواییها اهتمام ویژه داشته و در قالب گشت مشترک روی این مسأله نظارت کافی صورت گیرد.
انتهای پیام/د