به گزارش حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سازمان کنفرانس اسلامی معروف به سازمان همکاری اسلامی طرحی را از سال ۲۰۱۵ با نام معرفی شهر نمونه گردشگری کشورهای اسلامی کلید زده است.
در این طرح هر ساله شهری از کشورهای اسلامی به عنوان شهر نمونه گردشگری جهان اسلام معرفی میشود. در اولین معرفی در سال ۲۰۱۵ شهر قدس فلسطین و در دومین معرفی شهر قونیه ترکیه در سال ۲۰۱۶ و شهر شهر مدینه عربستان در سال ۲۰۱۷ به عنوان شهرهای نمونه گردشگری جهان اسلام معرفی شدند برای سال ۲۰۱۸ شهر تبریز به عنوان شهر نمونه گردشگری جهان اسلام مورد انتخاب قرار گرفته است.
این انتخاب در اجلاس کارشناسان ارشد نهمین کنفرانس وزیران گردشگری کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در شهر نیامی پایتخت جمهوری نیجر انجام شد. قبل از این انتخاب دو شهر تبریز و یزد از ایران با توجه به معیارهای انتخاب به عنوان نامزد معرفی شده بودند که تبریز توانست این عنوان را نصیب خود کند.
دبیرخانه کنفرانس با همکاری دانشگاه تبریز، دانشگاه شهید مدنی و دانشگاه جامع علمی کاربردی در نظر دارد با بهره گیری از تجارب گذشته، اساتید دانشگاههای معتبر ایران و جهان و نهادهای علمی پژوهشی، کنفرانس عمران، معماری و شهرسازی کشورهای جهان اسلام را در راستای انتخاب شهر تبریز به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی برگزار کند.
این کنفرانس به دنبال آن است که با گردهم آوردن صاحب نظران، اندیشمندان، دانشگاهیان، سیاستگذاران و مدیران، سازمانهای ذی ربط و علاقه مند، و متخصصان و علاقهمندان موضوع عمران، معماری و شهرسازی، به تبیین مفاهیم و اهداف آن بپردازد و فرصتی مناسب برای تبادل اطلاعات و ارائهی یافتههای پژوهشی نوین در زمینهی مذکور باشد. این کنفرانس فرصتی برای گردهمایی صاحب نظران، متخصصان واندیشمندان در حوزه عمران، معماری و شهرسازی است.
طبق قوانین جدید و مصوبه وزارت علوم تحقیقات و فناوری و همچنین دستورالعمل برگزاری همایشهای علمی –پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی از این پس تنها کنفرانسهایی که در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) به ثبت رسیده باشند دارای اعتبار از نظر وزارت علوم هستند و تنها مقالات ارائه شده در کنفرانسهای نمایه شده در ISC دارای امتیاز پژوهشی و نمره پایان نامه میباشند؛ لذا با توجه به اهمیت فراوان و سطح علمی بسیار بالای کنفرانس عمران، معماری و شهرسازی کشورهای جهان اسلام به عنوان بزرگترین و معتبرترین گردهمایی سالانه علمی، پژوهشی و اجرایی حوزه عمران، معماری و شهرسازی درمجامع علمی کشور ایران، این کنفرانس در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ثبت و نمایه شده است و همه مقالات پذیرش شده در این کنفرانس از امتیاز فوق بهرهمند خواهند شد و در آن نمایه می شوند.
همچنین از آنجا که معیارهای سنجش علم بر اساس قوانین علمی پایهگذاری شدهاند، آن دسته از فرآوردههای علمی که توسط ISC نمایهسازی میشوند، با فرآوردههای تولید شده توسط ISI برابری میکنند، لذا ثبت یک کنفرانس علمی در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، از دیدگاه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران و سایر دانشگاههای معتبر جهان از جهت درجه ارزیابی علمی آن کنفرانس، حائز اهمیت خاصی است؛ و تمامی مقالات ارائه شده در این کنفرانسها دارای امتیاز علمی در تمام کشورهای جهان میباشد؛ و کلیه مقالات پذیرش شده و گواهینامههای ارائه شده در این کنفرانس مورد تایید تمام سازمانهای وابسته به وزارت علوم در ایران و سایر مراکز علمی جهان میباشد و پژوهشگران عزیزمی توانند از امتیاز فوق بهرهمند شوند.
این کنفراس محورهای معتعددی از جمله: مهندسی عمران و توسعه پایدار، مهندسی سازه، زلزله و بهسازی لرزه ای، مهندسی معماری و توسعه پایدار، مهندسی ترافیک، حمل و نقل و زیرساختهای شهری، برنامه ریزی، مدیریت و طراحی شهری، مهندسی محیط زیست و محیط زیست شهری، منظر شهری پایدار و توسعه، فرهنگ، جامعه شناسی و روانشناسی شهری، مرمت بافتها و آثار تاریخی، مدیریت ریسک و بحران و راه کارهای ایجاد مدیریت جامع بحران و مهندسی شهرسازی وتوسعه شهری پایدار را تحت پوشش خویش میگیرد.
گفتنی است، این کنفرانس ۳۰ آذر ماه در دانشگاه تبریز برگزار خواهد شد و علاقهمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مشارکت در این رویداد مهم بین المللی و ثبت کنفرانس ISC خود میتوانند به پورتال کنفرانس به آدرس http://conf.isc.gov.ir/aup مراجعه کرده و یا با دبیرخانه کنگره به شماره ۰۴۱۳۵۶۹۰۴۲۲ تماس حاصل کنند.
انتهای پیام/