به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد؛ شکرچی زاده، معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در این همایش گفت : بعد از آتش سوزی برج قدیمی پلاسکو «طرح جامع ایمنی ساختمانهای کشور» در دستور کار مرکز تحقیقات راه و شهرسازی قرار گرفت.
وی تصریح کرد: به دنبال آتش سوزی ساختمان پلاسکو، به دستور دکتر روحانی رئیس جمهور، کمیته تخصصی و فنی برای حادثه ساختمان پلاسکو در وزارت راه و شهرسازی تشکیل شد و تمام زوایای این حادثه ملی توسط کارشناسان فنی مورد بررسی قرار گرفت.
وی ادامه داد: گزارش کمیته تخصصی و فنی به عنوان یک سند ملی در برابر ایمنی و پیشگیری از حوادث ناشی از حریق در ساختمانهای کشور بود.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: یکی از اهدافی که این کمیته به آن دست یافت «استقرار فرهنگ ایمنی ساختمان» در کلیه ساختمانها میباشد، که باید مردم را با مسایل ایمنی در برابر حوادث انسان ساز آشنا کنیم.
رییس مرکز تحقیقات راه و شهرسازی کشور اظهار داشت: هدف تحقیقات کمیته تخصصی و فنی شناسایی و مشخص کردن مقصر آتشسوزی نبود، بلکه آشکارسازی علل حادثه و فراهم ساختن مسائل ایمنی در ساختمان و پیشگیری احتمالی از حوادث وقوع حریق ناشی از برق ساختمان و نشتی گاز و تاسیسات مکانیکی و ... بود.
مهندس قدیری معاون پشتیبانی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران به تشریح «مهندسی حریق» در ساختمان پرداخت و افزود: یکی از حوادثی که در آتشسوزی بر روی روان انسان تاثیر میگذارد، حرارت و دود ناشی از آتش است که رفتار انسانها را تغییر میدهد.
وی ادامه داد: باید مردم به ویژه ساکنین آپارتمان نشین را از طریق آموزشهای اولیه با مسائل ایمنی در برابر آتش سوزی و زلزله آشنا کنیم و آموزش دهیم. قبل از وقوع هر حادثهای خونسردی خود را در برابر حوادث حفظ کند و برای پیشروی از گسترش آتش، باید برق و گاز ساختمان را قبل از رسیدن نیروهای آتش نشانی و امدادگر، قطع کنند.
مهندس حاجی زاده معاون آموزشی و پیشگیری سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری مشهد هم گفت: بیشترین حوادثی که در این شهر اتفاق میافتد ناشی از نبود وسایل اولیه اطفای حریق است. وی افزود: کلانشهر مشهد ۲۲۰ بازار، ۶۰۰ مهدکودک،۲۳۰۰ مدرسه، ۵۰۰ دستگاه اداری،۱۰ بیمارستان، ۱۶ شهربازی و سینما و در نهایت ۷۰۰ مجتمع تجاری دارد که عمدتاً فاقد وسایل ایمنی و پیشگیری از خدمات اطفای حریق هستند.
مهندس حاجی زاده اظهار داشت: حادثه آتش سوزی در مناطق پرجمعیت و کوچههای باریک و تنگ، خدمات رسانی آتش نشانان را با مشکل مواجه میکند و این باعث خواهد شد که صدمات و خسارات به ساختمان دچار حریق بیشتر شود.
دکتر سید مجید مزینانی نایب رئیس اول سازمان نظام مهندسی ساختمان در آغاز همایش ضمن خیرمقدم به شرکت کنندگان حاضر به بحث آموزش و آشنایی مردم با حوادث انسان ساز و حوادث غیر مترقبه تاکید کرد و افزود: برگزاری این همایش تخصصی دانش مهندسین را در برابر مسائل روز و در بحث ایمنی در ساختمان افزایش میدهد. وی گفت: آتش سوزی برجهای پلاسکو، سلمان و هتل روتانا مردم و مسئولین را اگاه کرد تا دقت بیشتری در ایمنی سازی ساختمان داشته باشند.
دکتر اردشیر فرشیدیان فر عضو هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان نیز گفت: در بحث ایمنی ساختمان کمتر توجه شده و نگاه مردم در ساختمان بیشتر به زیبایی سازی آن بوده، این در حالی است که مردم باید به مسائل ایمنی ساختمان نظیر تاسیسات مکانیکی، برق و دودکشها توجه ویژهای داشته باشد.
گفتنی است در حاشیه این همایش نمایشگاه تخصصی از سیستمهای اعلام و اطفاء حریق پیشرفته و هوشمند، انواع سیستمهای آتش بند و روشهای کارآمد در اطفاء حریق و ماشین آلات و ادوات مکانیکی در اطفای حریق در ۱۶ غرفه برگزار شده است.
انتهای پیام// ف. غ