با پایان توسعه پارس جنوبی تا حدود 2 سال آینده این مجتمع عظیم دارای 13 پالایشگاه خواهد بود و پیشبینی میشود پس از تکمیل طرح، روزانه نزدیک به 730میلیون متر مکعب گاز، یک میلیون بشکه میعانات گازی، 10 میلیون تن الپیجی، 10 میلیون تن اتان و 5 هزار تن گوگرد از حوزه پارس جنوبی تولید شود.
به گزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،به نقل از روابط عمومی مجتمع گازی پارس جنوبی، بدون شک مهمترین ماه برای صنعت گاز مهرماه است. در این ماه کم کم هوا رو به سردی میرود و تمام بخشهای این صنعت عظیم باید آماده باشند تا در آرامش مردم ایران زمین خللی ایجاد نشود. از طرفی صنایع و نیروگاهها فعالیت خود را با سوخت پاک ادامه دهند. البته که شرکت گاز در همه ماهها برای گازرسانی تمام تلاش خود را انجام میدهد اما ماه مهر از آنجا که زمان تغییر فصل است، شرایط خاصتری را داراست.
مهرماه خاصتر هم خواهد شد زمانی که مهمترین پروژه این صنعت در این ماه آغاز شده باشد. بدون شک مهمترین اتفاق در تاریخ صنعت گاز ایران افتتاح و توسعه فازهای پارس جنوبی است. 28 مهرماه سال 1377 اتفاقی عظیم در صنعت گاز ایران رخ داد و توسعه پارس جنوبی آغاز شد که به زودی شاهد توسعه کامل این مجتمع خواهیم بود.
اینکه از این طرح بهعنوان مهمترین و ارزشمندترین طرح صنعت گاز کشور و حتی صنعت نفت ایران نام ببریم قطع به یقین سخنی گزاف نیست، چرا که با پایان توسعه پارس جنوبی تا حدود 2 سال آینده این مجتمع عظیم دارای 13 پالایشگاه خواهد بود و پیشبینی میشود پس از تکمیل طرح، روزانه نزدیک به 730میلیون متر مکعب گاز، یک میلیون بشکه میعانات گازی، 10 میلیون تن الپیجی، 10 میلیون تن اتان و 5 هزار تن گوگرد از حوزه پارس جنوبی تولید شود.
به گفته کارشناسان در سالهای اخیر برای راهاندازی فازهای پارس جنوبی حدود 70 میلیارد دلار هزینه شده و 20 میلیارد دلار نیز برای توسعه فازهای باقیمانده باید هزینه شود و این یعنی توسعه پارس جنوبی در نهایت 90 میلیارد دلار هزینه خواهد داشت و نکته جالب اینجاست که درآمد تنها یکسال مجتمع گاز پارس جنوبی پس از توسعه برابر 99 میلیارد دلار خواهد بود و شاید تنها با همین مقایسه ساده اهمیت توسعه پارس جنوبی روشن شود.
از سویی پارس جنوبی را باید معنای واقعی توسعه در کشور دانست. با هر نگاهی که بنگریم، این مجتمع حامی اصلی اقتصاد، امنیت و آرامش مردم ایران عزیزمان است. گازرسانی به اکثر منازل، صنایع، نیروگاهها و پتروشیمیهایی همگی دستاوردهایی است که اکنون به برکت تولید گاز در پارس جنوبی محقق شده است.
پارس جنوبی در کنار همه این خدمات توانسته در بخش دیگری از رسالت خود همواره در راستای توانمندسازی صنایع داخلی گام بردارد و در این سالها پشتوانه و حامی مهمی برای سازندگان داخلی بوده است.
مجتمع گاز پارس جنوبی نور امیدی است، در دل خانوادههای ایرانی چرا که جوانان آنها را مشغول به خدمتی پر برکت کرده و امروز بسیاری از مردم منطقه و کشور دغدغهای از جهت تأمین معیشت خانوادههای خود ندارند. همچنان که در نگاهی کلانتر گاز و سایر محصولات تولیدی در این مجتمع شرایط اشتغال در بخشهای متعدد را فراهم آورده که محاسبه آن به سادگی صورت نمیگیرد.
اما امروز مجتمع گاز پارس جنوبی به برکت بهرهبرداری و راهاندازی از فازهای متعدد و با پشتوانه جوانان متخصص خود یک شرکت بالغ است و هدفی فراتر برای خود متصور است که آن حضور در بازارهای جهانی و ارائه خدمات به صنعت گاز در کشورهای منطقه و جهان است.
پارس جنوبی در اوج جوانی مجموعهای است توانمند که چه از نظر آمار تولید و چه از نظر دانش، تنه به تنه بزرگترین شرکتهای نفت وگاز دنیا میزند و بهزودی قادر خواهد بود بهعنوان یک برند ملی مدافع منافع و تواناییهای صنعت گاز ایران در دنیا باشد.
انتهای پیام/
توسعه پارس جنوبی تا 2سال دیگر به اتمام می رسد