به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، مجتبی عبدالهی معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در نشست ستاد شهر دوستدار سالمند اظهار داشت: بر اساس جلسات متعدد کارشناسی بنا داریم بازنگری های جدی در خدمات ارائه شده به سالمندان جهت ارتقای سطح خدمات انجام دهیم.
وی با اشاره به مصوبه شهر دوستدار سالمند که در سال 1391 ابلاغ شده است، افزود: با توجه به نیازمندی های جامعه سالمندان و ضرورت توجه به آن و تسهیل شرایط و امکانات مناسب جهت این قشر، شهرداری تهران موظف است با هماهنگی و همکاری سایر دستگاه های اجرایی ذیربط و مشارکت عموم شهروندان به سالمندان خدمت رسانی کند.
عبدالهی تاکید کرد: بر اساس مصوبه شهر دوستدار سالمند باید خدمات و تسهیلات ویژه رفاهی، فرهنگی، ورزشی و تفریحی به سالمندان و استفاده آنان از سامانه حمل و نقل عمومی در اجرای طرح منزلت توسط شهرداری تهران به ویژه برای بازنشستگان و والدین کارکنان شهرداری تهران و واحدهای تابعه آن ارائه شود.
وی از سالمندان به عنوان گنجینه های پایتخت و حافظان فرهنگی گذشته یاد کرد و افزود: هم اکنون خدماتی چون بلیط اعتباری حمل و نقل عمومی، خدمات ورزشی، فرهنگی، اجتماعی، آموزشی و رفاهی به سالمندان پایتخت ارائه می شود که خدمات مورد اشاره باید به صورت یکپارچه، منظم و در راستای تکریم در اختیار ایشان قرار گیرد.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران خاطرنشان کرد: تاکنون اقدامات بسیاری در راستای تکریم سالمندان در مناطق 22گانه شهرداری انجام شده است و قطعا این برنامه ها با رفع ضعف ها، نارسایی ها و کاستی ها ادامه خواهد یافت.
به گفته عبدالهی، پردیس های سینمایی، مجتمعهای فرهنگی، خانههای فرهنگ، فرهنگسراها، مجموعه های تفریحی و فرهنگی چون برج میلاد، باغ پرندگان، آبشار، باغ موزه قصر، دریاچه خلیج فارس، باغ موزه دفاع مقدس از جمله امکانات شهرداری تهران به شمار می رود که باید برای شهروندان سالمند در نظر گرفته شود.
وی با تاکید بر لزوم انسجام و هماهنگی در مجموعه شهرداری تهران برای خدمت رسانی به سالمندان گفت: ظرفیت های شهرداری در حوزههای مختلف تفریحی، ورزشی، حمل و نقل، آموزشی، گردشگری و غیره باید شناسایی شود و در قالب کارت منزلت به شهروندان سالمند، خدماتی را به آنان ارائه دهند.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با اشاره به خدمت رسانی کانونهای سالمندان در مناطق 22 گانه شهر به شهروندان سالمند تهرانی، افزود: سالمندان علاوه بر تسهیلات رفاهی، خدماتی و غیره می توانند با مراجعه به خانه های سلامت و عضویت در کانون سالمندان، از تمامی خدمات آموزشی تفریحی بهره مند شوند.
عبدالهی همچنین با اشاره به مصوبه اخیر شورای شهر در خصوص ارائه خدمات یکپارچه به کارکنان شهرداری خاطرنشان کرد: بر این اساس باید از تمام ظرفیت های شهرداری برای ارائه خدمات بهینه به پرسنل نیز استفاده کنیم.
سمانه زمانی مدیرکل سلامت شهرداری تهران نیز در این نشست اظهار داشت: پدیده سالمندی به عنوان یک فرصت و نه تهدید به شمار می رود و رسیدگی به این افراد مستلزم تدوین برنامه جامع و هدفمند است.
مدیرکل سلامت شهرداری تهران، افزایش خدمات حمل و نقل عمومی، افزایش خدمات فرهنگی، تفریحی و هنری، خدمات ورزشی، بهداشتی درمانی و گردشگری را از جمله خدمات پیشنهادی قابل ارائه در کارت منزلت برای شهروندان سالمند برشمرد.
زمانی، از اعضای این ستاد به عنوان نمایندگان بخش های مختلف شهرداری خواست خدمات ارائه شده به سالمندان و همچنین اعتبار لازم برای خدمات فرهنگی، سینما، موزه، حمل و نقل، فضای مجازی و غیره را به تفکیک به دبیرخانه ستاد شهر دوستدار سالمند اعلام کنند.
در ادامه، اعضای این شورا پیشنهادات خود را در راستای استفاده سهل الوصول از کارت منزلت برای جامعه هدف، تقسیم بندی امکانات و ظرفیت ها، نحوه توزیع خدمات، تعریف خدمات برای خانه سالمندان و غیره مطرح کردند.
انتهای پیام/