به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نشانه های کشف شده از غار دربند رشی در رودبار گیلان نشان می دهد که تاریخ حضور انسان در ایران به بیش از 250 هزار سال پیش باز می گردد.
بیگلری، معاون امور فرهنگی موزه ملی و سردبیر مجله بین المللی باستان شناسی عنوان کرده، طبق بررسی اشیا و لوازمی که از این غار و اطراف آن به دست آمده، مشخص شده که قدمت انسان هایی که در ایران می زیستند، بیش از آن چیزیست که تصور می شده.
پیشتر باستان شناسان فکر می کردند که قدمت انسان برابر با قدمت یکجانشینی و در حدود 7 تا 10 هزار سال پیش می باشد، اما اکنون باستان شناسان دریافتند که در حدود یک میلیون سال پیش، انسان های نخستین در غارها زندگی می کردند. از جمله اشیایی که از آن دوران کشف شده، سنگواره ها و دست ساخته های سنگی هستند.
علاوه بر رودبار گیلان، در مناطقی مانند قفقاز نیز این لوازم پیدا شده اند که قدمت برخی از آن ها به دو میلیون سال پیش باز می گردد که باستان شناسان عنوان می کنند که به احتمال زیاد، این اشیا متعلق به مهاجرانی می باشد که در آن سال ها به قفقاز و کشورهای همسایه وارد شده اند.
به غیر از بازارهای سنگی، دندان هایی نیز یافت شده اند که طبق آزمایش دی ان ای معلوم شده که متعلق به انسان های شکارگر در دوران پارینه سنگی می باشند. غار دربند رشی با عنوان کهن ترین غار ایران با آثار سکونت می باشد که در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
منبع خبر: همگردی
انتهای پیام/