به گزارش خبرنگار حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ کارشناسان برای مراقبت از سالمندان از ربات پپر (Pepper) به قیمت ۱۵ هزار پوند استفاده میکنند. این ربات هوشمند افزون بر صحبت کردن با بیمار میتواند وضعیت سلامت او را بررسی کند و در اختیار تیم پزشکان قرار دهد.
اکنون روبات پپر در برخی خانههای سالمندان در کشورهای لهستان و یونان مورد استفاده آزمایشی قرار گرفته است.
دانشمندان امیدوار هستند استفاده از این روباتها باعث بهبود کیفیت زندگی سالمندان شود و از بروز مشکلاتی همچون افسردگی و فراموش کردن نوبت مصرف دارو در آنها جلوگیری شود.
اما با وجود استفاده از فناوریهای پیشرفته در ساخت روبات ها، کارشناسان اعتراف میکنند آنها نمیتوانند جای انسان را به ویژه در درک احساسات انسانی و همدردی بگیرند و افراد باید مراقب سالمندان خود باشند، زیرا روباتها انسان نیستند.
بسیاری از مسئولان خانههای سالمندان در کشورهای مختلف دنیا ربات را جانشینی ارزان قیمت و راحت به نسبت پرستار انسان میدانند و از طرفداران استفاده از این ماشینهای روباتیک به جای انسان هستند.
روبات پپر، ارتفاعی برابر با یک متر وبیست سانتی متر دارد و محور آن برروی سه عدد چرخ قراردارد.
از جمله دیگر قابلیت های این روبات انسان نما، وجود دوربین هایی در بدنه آن برای تشخیص چهره انسان و نیز چهار میکروفون است که می تواند از طریق آن به مکالمه با افراد بپردازد و صداهایی چون زنگ تلفن یا زنگ درب را تشخیص دهد.
این روبات در خانه حرکت می کند و از سالمندان می خواهد با او صحبت کنند که به این ترتیب مانع از ابتلای سالمندان به افسردگی یا بیماری آلزایمر و دمانس مغزی می شود.
پپر همچنین می تواند ساعت و میزان مصرف دارو را به سالمند یا پرستار یادآوری کرده، دارو را حمل کند.
با وجود فناوری های فوق پیشرفته به کار رفته در این روبات، کارشناسان اعتقاد دارند یک روبات هرگز نمی تواند احساس های انسانی را به خوبی انتقال دهد و این نیازمند تحقیق و تلاش بسیار در حوزه هوش مصنوعی است و محبت انسانی و در کنار هم بودن اعضای خانواده موثرترین راه برای حفظ سلامتی سالمندان و افزایش امید به زندگی در آنها است.
از روبات پپر اکنون در بانک ژاپنی سافت بانک(Softbank) برای استقبال از مشتریان، مکالمه با آنها به زبان های مختلف و راهنمایی افراد به قسمت های مختلف استفاده می شود.
همچنین از این روبات در بخش های درمانی برای تعیین وقت بیمار و همراهی با او در بیمارستان ها استفاده می شود.
سازندگان پپر امیدوار هستند در سال های آینده روبات آنها پیشرفت های قابل توجهی در مهارت های ارتباطی با انسان ها پیدا کند.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/