به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ؛دبیر کمیته واحد درمان سکته حاد مغزی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به اینکه سکته مغزی اختلال در عملکرد مغز ، ناشی از اختلال در خونرسانی به نسج مغز است گفت: چنانچه یکی از عروق خونرسان مغز به دلیل وجود لختهای دچار انسداد شده و خون به یک ناحیه از مغز نرسد، آن ناحیه عملکرد خود را از دست داده و سکته مغزی عارض میشود.
پیام سارى اصلانى به ترتیب انحراف صورت ، ضعف اندام ها و اختلال در تکلم را شایعترین علایم سکته مغزی دانست و با توجه به این علائم گفت: هر کسی که به صورت ناگهانی دچار انحراف در یک سمت صورت شود یا احساس ضعف و یا سنگینی دریک یا دو اندام داشته باشد و یا اینکه دچار اختلال در تکلم همچون عدم تکلم، عدم درک تکلم، عدم امکان تولید صوت و یا سنگینی کلام شود احتمال سکته مغزی در وی وجود دارد که باید در این موارد بلافاصله با ١١٥ تماس گرفت و نباید وقت را با تماس با اطرافیان از دست داد .
وی همچنین به اهمیت خدمات مرکز فوریتهای پزشکی در زمینه سکته مغزی اشاره کرد و گفت: پرسنل مرکز فوریتهای پزشکی آموزشهای لازم در جهت تشخیص،و انتقال سریع بیماران سکته مغزی به واحد درمان سکته مغزی را دیده اند.
این متخصص مغز و اعصاب کنترل فشار خون، کنترل قند و درمان دیابت، ترک سیگار و قلیان، درمان چاقی،درمان چربی و کلسترول ، فعالیت بدنی کافی و ورزش، رژیم غذایی سالم ،درمان بیماری های قلبی و مصرف منظم داروهای تجویزی را از جمله اقدامات مهم برای جلوگیری از سکته مغزی برشمرد.
وی شناخت سکته مغزی را بسیار ضروری دانست و با توجه به اهمیت سکته مغزی اولین علت اهمیت سکته مغزی را شیوع آن دانست و گفت: سکته مغزی دومین عامل مرگ و میر درتمام سنین در ایران است در هر 5 دقیقه 1 سکته مغزی و در هر روز 300 نفر از هم وطنانمان دچار این عارضه خانمان سوز میشوند، و این در حالی هست که 25 درصد کل سکته های مغزی هم در افراد جوان و زیر 55 سال رخ میدهد.
این متخصص مغز و اعصاب دومین علت اهمیت سکته مغزی را عوارض و مرگ و میر سکته مغزی دانست و گفت: 10 درصد ازافرادی که دچار سکته مغزی شده اند، میمیرند، 70 درصد از افرادی که دچار سکته مغزی می شوند، شغل خود را از دست میدهند و 30 درصد از این گروه هم زمین گیر میشوند و قادر به راه رفتن بدون کمک سایرین نیستند.
دبیر کمیته واحد درمان سکته حاد مغزی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اضافه کرد: درهر دقیقهای که از سکته مغزی سپری می گردد، 2 میلیون عدد از سلول های مغزی میمیرند که بر این اساس در عرض یک ساعت 120 میلیون سلول مغزی از بین میرود، بنابراین مراجعه و انتقال سریع بیمار سکته مغزی به مراکز درمانی جهت نتیجهبخش بودن درمان الزامی ، خواهد بود.
انتهای پیام/ز