پنج سرپناه اداره کل بهزیستی در شهرهای کرمانشاه، اسلام آباد غرب و کنگاور به صورت دایمی و در طول سال فعال است و گرمخانه شهرداری کرمانشاه نیز هرساله با سرد شدن هوا از آبان ماه شروع به فعالیت میکند.
پیش از این و در هشتم آبان امسال «حمیدرضا کریمی» دادستان عمومی و انقلاب استان کرمانشاه در خبری که در اختیار رسانهها قرار داد به شهرداری و بهزیستی تاکید کرد تا نسبت به تجهیز و راهاندازی گرمخانهها برای پناه دادن به افراد بیسرپناه و بیخانمان در فصل سرد اقدام کنند.
دادستان کرمانشاه گفت: باتوجه به اینکه بسیاری از افراد بی سرپناه از وجود گرمخانه در سطح شهر کرمانشاه اطلاعی ندارند، شهرداری باید اکیپهایی جهت جمع آوری افراد بی خانمان تشکیل و آنها را به گرمخانهها راهنمایی کند و همچنین نیروی انتظامی نیز میتواند افراد بی خانمان را در کلانتریها تجمیع و از طریق شهرداری و یا اورژانس اجتماعی (تماس با ۱۲۳) آنها را به گرمخانهها منتقل نماید.
وی اضافه کرد: به علاوه شهرداری باید نسبت به نصب بنر در سطح شهر برای اطلاع رسانی بیشتر به این دسته از افراد که عموما به وسایل ارتباط جمعی دسترسی ندارند اقدام کند.
فعالیت دایمی ۵ سرپناه بهزیستی در ۳ شهر استان
«سارا شایق» کارشناس کاهش آسیب اعتیاد و ایدز اداره کل بهزیستی استان کرمانشاه روز پنجشنبه به خبرنگار ایرنا توضیح داد که در شهرهای اسلام آباد غرب و کنگاور هر کدام یک سرپناه و در شهر کرمانشاه نیز سه سرپناه دایمی با ظرفیت حدود ۲۵۰ نفر برای افراد بی سرپناه در نظر گرفته شده است.
به گفته او یک سرپناه به نام مرکز «آتیه سبز زندگی» با حدود ۳۵ نفر ظرفیت در محله آغاجان شهر کرمانشاه به زنان اختصاص دارد.
وی از مردم خواست در صورت مشاهده افراد بی سرپناه با شماره ۱۲۳ اورژانس اجتماعی بهزیستی تماس بگیرند تا این افراد را به مراکز در نظر گرفته شده هدایت کنند.
مراکز بهزیستی در شهر کرمانشاه در محلههای آغاجان شامل مرکز «آتیه سبز زندگی» مختص به زنان و مرکز «ندای سلامت» در بلوار تاق بستان روبروی مرکز سیتی سنتر مختص به مردان است و مرکز دیگر در محله پمپ گازوئیل این شهر نیز به گفته کارشناس بهزیستی به زودی به محله دیگری نقل مکان میکند که آدرس آن از طریق رسانهها اطلاع رسانی میشود.
این مراکز در شهر اسلام آباد غرب نیز به نام «یاد مهر» در بلوار شهید فتاحی بالاتر از بلوار شهید بهشتی و در کنگاور نیز به نام «نیکان زمان انتظار» واقع در خیابان معلم محله ۲۱ دستگاه روبروی کمیته امداد دایر است.
شایق با بیان اینکه مراکز بهزیستی در طول سال برای پذیرش افراد بی سرپناه فعال است، گفت: پذیرش افراد در این مراکز در نیمه اول سال از ساعت ۱۸ تا ۸ صبح روز بعد و در نیمه دوم سال نیز از ساعت ۱۷ تا حداکثر ۱۰ روز بعد انجام میشود.
به گفته این کارشناس بهزیستی کرمانشاه در این مراکز برنامههای کاهش آسیب برای افراد انجام میشود و از وعدههای غذای گرم، استحمام، پوشاک، برنامه غربالگری بهداشتی و برنامههای آموزشی نیز برخوردار هستند.
فعالیت گرمخانه شهرداری کرمانشاه با ظرفیت اسکان شبانه ۶۰ نفر
در کنار اداره کل بهزیستی استان، شهرداری کرمانشاه نیز امسال به مانند سالهای گذشته اقدام به ایجاد مکانی برای افراد بی سرپناه در شهر کرده است به طوریکه فعالیت گرمخانه جلالیه واقع در حوزه ۲ شهرداری کرمانشاه با ظرفیت اسکان شبانه ۶۰ نفر در راستای حمایت از آسیبدیدگان اجتماعی و افراد بیسرپناه و کارتن خواب همزمان با سرد شدن هوا از روز گذشته (سه شنبه ۱۵ آبان) آغاز شد.
در این راستا «نادر نوروزی» شهردار کرمانشاه در این ارتباط اظهار کرد: در راستای حمایت از آسیبدیدگان اجتماعی و افراد بیسرپناه و کارتن خواب فعالیت گرمخانه جلالیه واقع در حوزه ۲ شهرداری کرمانشاه از روز سهشنبه ۱۵ آبان شروع شده است.
وی با بیان اینکه امکان اسکان شبانه ۶۰ نفر در گرمخانه شهرداری فراهم است، عنوان کرد: با توجه به فصل سرما و برودت هوا از ابتدای ماه جاری اسکان افراد بیسرپناه آغاز شده و تمهیداتی برای جمعآوری و اسکان این افراد انجام شده است.
شهردار کرمانشاه در ادامه تصریح کرد: در صورتی که در شبهای سرد فصل سرما تعداد مراجعه کنندگان زیاد باشد از ظرفیت مجموعه بهزیستی واقع در خیابان اربابی استفاده میشود و تمهیداتی نیز اندیشیده شده که در صورت نیاز از اردوگاه چشمه سفید استفاده خواهیم کرد که بخشی از این اردوگاه نیز جهت گرمخانه تجهیز شده است.
نوروزی بیان کرد: این گرمخانه ظرفیت اسکان شبانه ۶۰نفر کارتن خواب را دارد و از ساعت ۸ شب تا ۸ صبح به مدت ۱۲ ساعت به بی خانمانهای شهر کرمانشاه خدمات رسانی میکند.
وی در پایان اظهار کرد: شهروندان در صورت مشاهده افراد بیسرپناه در معابر شهری از طریق سامانه ۱۳۷ تماس بگیرند.
منبع:ایرنا