فداکاری شهید «محمدحسین فهمیده» در تاریخ پرشکوه سرافرازی های ایران ثبت شد و جاودانه ماند،اکنون هر نوجوان ایرانی، وی را جاودانه ای می داند که سبب افتخار هر ایرانی است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، آسمانیان، تماشاگر ستاره های نورانی و درخشان زمین اند. همان گونه که ستاره های آسمان بر اهل زمین جلوه گری می کنند، انسان هایی نیز روی کره خاکی، همانند ستاره، اهل آسمان را به تسبیح خداوند واداشته، آنان را از اعتراض به آفرینش انسان شرمسار می کنند. خداوند نیز بر آنان مباهات کرده، بر آفرینش چنین خلیفه ای در زمین افتخار می کند. یکی از این ستاره های به ظاهر کوچک، ولی بسیار پر نور و حیرت انگیز، شهید نوجوان، «محمدحسین فهمیده» است که نامش نامیرا و یادش تا ابدیت جاودانه است؛ نوجوانی که همه هستی خود را در راه خدا هدیه کرد.

شهید «محمد حسین فهمیده» در تاریخ، به همراه نام همه قهرمانان مبارز و خستگی ناپذیر میان ملت ها و در شمار شهیدان نام آشنا، چون شهیدان والامقام دشت خونین کربلا ثبت شد. از آنجایی که این شهید، از افتخارآفرینان ملی و همیشگی این سرزمین به شمار می آید، ازاین رو، به مناسبت یادکرد یکی از افتخارآفرینان در تقویم سالانه، «روز نوجوان» را به او اختصاص دادند، پس، هشتمین روز آبان هر سال که سالروز شهادت اسوه دانش آموزان انقلاب اسلامی، شهید «محمد حسین فهمیده» است، به عنوان روز «نوجوان» و «روز بسیج دانش آموزی» تعیین شده است.

شهید "محمدحسین فهمیده" که بود و چه کرد؟

محمدحسین فهمیده، سال ۱۳۴۶ش در قم زاده شد و در محیطی مذهبی و خانواده‌ای متدین پرورش یافت، در آستانه انقلاب اسلامی به‌واسطه حوادث آن دوران، روح وی نیز مانند میلیون‌ها جوان و نوجوان دیگر کشور دچار تحولات عظیمی شد و شیفته حضرت امام خمینی (ره) گشت.
هنوز مدت زیادی از حضور محمدحسین در جبهه‌های نور علیه ظلمت نگذشته بود که با بستن نارنجک به کمر خود، زیر تانک دشمن بعثی رفت و ضمن انهدام تانک دشمن، خود نیز به شهادت رسید، شهید فهمیده با این عمل شجاعانه، برگ سرخ دیگری بر تاریخ حماسه‎گونه جنگ تحمیلی افزود و نام خود را جاودانه ساخت، بقایای پیکر شهید محمدحسین فهمیده در بهشت زهرای تهران، قطعه 24، ردیف 44، شماره 11، به خاک سپرده شد.

***
قصه ی رهایی

آن روز محمدحسین به‌اتفاق دوست شهیدش" محمدرضا شمس"در یک سنگر قرار داشتند که طی هجوم عراقی‌ها، محاصره شدند، محمدرضا زخمی شده بود، محمد حسین با سختی و زحمت زیاد او را به پشت خط رساند و دوباره به جایگاه قبلی خود برگشت.این طرف، پنج تانک عراقی به طرف رزمندگان اسلام هجوم آورده و درصدد محاصره و قتل عام آنان بودند، باید کاری می کرد، بلافاصله، درحالی‌که تعدادی نارنجک به کمر خود بسته بود، به طرف تانک‌ها حرکت کرد، تیری به سمت پایش نشانه رفت، اما حتی تیر هم نتوانست خللی در اراده ی آهنین محمدحسین وارد کند، در‌‌ همان حال، خود را به تانک پیش رو رساند و با استفاده از نارنجک هایی که به خود بسته بود، آن را منفجر کرد. با این انفجار، دشمن تصور کرد حمله‌ای صورت گرفته و به سرعت تانک‌ها را‌‌ رها کرده و پا به فرار گذاشت، این گونه بود که حلقه محاصره شکسته شد، پس از مدتی، نیروهای کمکی نیز رسیدند و آن قسمت را از وجود متجاوزان پاک‌سازی کردند.

امروزه، شهید «فهمیده»، بحق الگوی شایسته‏ ای برای دانش ‏آموزان بسیجی، جوانان و نوجوانان کشور است و یادآوری این حماسه می‏ تواند، یادآور دوران دفاع مقدس و ارزش‏های والای آن زمان باشد.

شهید «فهمیده» از دید بزرگان

شهید «فهمیده»، آنگونه بود که امام خمینی (ره) در پیامی به مناسبت دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی فرمودند:"رهبر ما آن طفل سیزده ساله ای است که با قلب کوچک خود، ارزشش از صدها زبان و قلم بزرگ تر است. با نارنجک خود را زیر تانک دشمن انداخت و آن را منهدم نمود و خود نیز شربت شهادت نوشید."
رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز، شهید «فهمیده»، را یک نوجوان نمونه، استثنایى و پرورش‌یافته در آب و هواى تحول یک ملت توصیف کردند و خاطرنشان کردند:«زنده نگه داشتن یاد حادثه شهادت دانش ‏آموز بسیجی، شهید فهمیده، از اصالت‏های دفاع مقدس می‌‏باشد.»

فداکاری شهید «محمدحسین فهمیده» در تاریخ پرشکوه سرافرازی های ایران ثبت شد و جاودانه ماند. اکنون هر نوجوان ایرانی، «محمدحسین فهمیده» را جاودانه ای می داند که سبب افتخار هر ایرانی است.

تو ای نوجوان امروز ...

***
و اکنون روی سخنم به توست، تو ای نوجوان امروز، سال های نوجوانی ات را پر جوانه می خواهم، فردا از آن توست، امروز روز توست و همیشه برای توست. دستانت را بلند کن، فردا این دست ها ستون های تناور این سرزمین اند. بال هایت را باز کن! مباد آنکه آسمان، پرندگی ات را مجال ندهد. جهان گستره گام های توست.

نوجوان که باشی، آینده چشم به راه توست. فرقی نمی کند، «بهنام محمدی» باشی، «محمدحسین فهمیده» باشی، «سهام خیام» باشی، یا یکی از همه این نوجوان هایی که حتی اسمشان را هم نمی دانی.

دنیا به اندازه نوجوانی همه شما صبر کرده است، حالا نوبت شماست. باید پیشانی نوشت دنیا را عوض کرد، پس بیاید بهترین ها را برای ایران رقم بزنیم.

انتهای پیام/ب

نوجوانی، گامی فراتر از کودکی

یادداشت از: مریم سادات بهادر

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار