به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، نشست خبری بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی هستهای در نمایشگاه مطبوعات با حضور اهالی رسانه برگزار شد.
کمالوندی در آغاز این نشست با ابراز خوشحالی از حضور در بیست و سومین دوره نمایشگاه مطبوعات گفت: رسانه نقش مهمی در کشوری با اهداف و آرمانهای اصیل و بلند دینی دارد. این اهداف و آرمانها باید به دنیای امروز منتقل شود، دنیایی که مشکلات و بیعدالتی فراوانی در آن دیده میشود. به عنوان کشوری انقلابی که هدفش اجرای عدالت بر اساس دیدگاه دینی است که بتواند در سطح جهان حاکم شود، کار سخت و سنگینی داریم. این کار از عهده کسانی برمیآید که با اعتقاد راسخ و با آشنایی با اصول روز رسانه، تلاش شبانهروزی میکنند.
وی افزود: به عنوان سخنگوی سازمان انرژی هستهای ایران باید به مسائلی که ابهام دارد جواب بدهم و اما در مورد موضوع هستهای که سیاسی بینالمللی شده و نباید سیاسی بینالمللی میشد چون به علوم و فنون، زندگی روزمره، بهداشت، کشاورزی و .... ربط دارد و طبیعتاً برای رسیدن به آن باید یا تکنولوژی را وارد و یا به آن مجهز شویم. در این حوزه مانند دیگر تکنولوژیها از اول انقلاب محدودیتهایی برای ما ایجاد کردهاند که باید خودمان تلاش کنیم تا بتوانیم برسیم و الان در شرایط نسبتاً خوبی قرار داریم.
وی ادامه داد: به قول معروف عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد. اگر جایی این صنعت را از ما دریغ کردند انگیزه ما مضاعف شد و به جرأت میگویم جایگاه خوبی را در این زمینه به دست آوردهایم. این صنعت بومی شده و وارداتی نیست و اگر هم برجام به نتیجه رسید به این جهت بود که طرفهای آمریکایی به این نتیجه رسیدند که اگر آن را از ما بگیرند میتوانیم بهتر از آن را بسازیم به این خاطر استراتژی تحریمی آمریکا بر مبناهای دیگری استوار شد بنابراین حفظ این صنعت به دلیل بومی شدن آن بود.
وی تصریح کرد: الان صنعتی را داریم که از فشارهای بیرونی خارج شده و اگر بخواهند مدیریت کنند چارهای جز مذاکره ندارند و یا امتیازات دیگری به ما دهند. متأسفانه هیئتهای حاکمه آمریکایی نصفه خالی لیوان را میبینند و نصفه پر آن را نمیبینند که ما در آن موفق بودیم و این نشان میدهد دستاوردهایی داریم که برای ما افتخار و برای طرف مخاطب سرافکندگی شده است.
کمالوندی اذعان داشت: این توانایی در صنعت کشاورزی، نفت، محیطزیست، باستانشناسی، علمی – پزشکی و در حوزههای دیگر مثل تولید برق و انرژی و ... قدرت فراوانی دارد که ما استفاده خواهیم کرد. البته برای به دست آوردن پیشرفتهای فراوان در بخش انرژی هستهای قیمت هنگفتی چون شهادت شهیدانی چون احمد روشنی، قشقاوی، علیمحمدی بوده است و وظیفه ما حفاظت و حراست از آن است و ادغام با تدبیر و امید و نگاه به آینده تا بتوان به اهداف عالیتر برسیم.
وی در مورد سفر آمانو به ایران، بیان کرد: سفر ایشان برای تبادل نظر راجع به موضوعات مختلف و عمدتاً برجام بود و برخی بخشهای دیگر مانند پروتکل.
وی افزود: اگر قرار باشد برجامی در کار نباشد پروتکل الحاقی هم میتواند از موضوعاتی باشد که سیاستهای ما در مورد آن تغییر کند. فعالیت هستهای ما شفافتر از هر کشوری است و در مورد آن با آمانو صحبت شد و به گفته خودش به دنبال تقویت برجام است و میگیند با موگرینی و افراد دیگر صحبت داشته است. به اذعان ایشان حفظ برجام خوب است و ما میگوییم باید با حفظ منافع ایران همراه شود.
وی عنوان کرد: این نمونه نشستها در سطح سازمان انرژی اتمی و آژانس به کرّات است و همین باعث شده تا به حال علیرغم مشکلات به وجود آمده موفق بودیم و این میتواند موقعیت ما را بهتر کند.
وی درباره نقش رسانههای داخلی برای انتشار اخباری صحیح و به حق، عنوان کرد: طرف مقابل از طریق فضای رسانهای و فضای مجازی سیاستهای خود را در مورد انرژی هستهای با شایعهپراکنی منتشر میدهد و خوراک برخی رسانههای داخلی و خارجی شده است پس شما نقش مهمی دارید که دست آن طرف را بخوانید و داخل زمین حریف بازی نکنید ما هم پاسخگوی تمام سؤالات شما هستیم تا بتوانیم با کمک شما فضای منفی که برای ما ایجاد میشود را خنثی کنیم.
کمالوندی اظهار داشت: برنامه هستهای نیاز به برنامهای بلند مدت دارد و وقتی به عملکرد خودمان رجوع میکنیم میبینیم در سالهای بعد قابل دیدن و روشن خواهد بود و باید بدانیم طی یک یا 2 سال نمیتوان همه اهداف را به یکباره پیش برد. ما در مدیریت در وضعیتی قرار گرفتیم که وضعیتمان از طرف مقابل بهتر است.
وی در خصوص ورود لیخاچوف به ایران، عنوان کرد: وی یک روز قبل از پوتین به ایران میرسد و فردا مراسمی در بوشهر مربوط به ساخت 2 نیروگاه جدید داریم که باعث افزایش قدرت نیروی برق ما خواهد شد.
وی درباره 950 کیک زرد عنوان کرد: در این موضوع در ابتدا با مخالفت انگلیسیها روبرو شدیم اما ما میتوانیم به جایی برسیم که دیگر با مخالفت کشورها روبرو نشود این موضوع هنوز از روی میز برداشته نشده است.
وی بیان کرد: ما در تولید ماشینها موفق بودیم و این یکی از نگرانیهای ترامپ است که میگوید با بودن در تحریم چطور این اتفاق را رقم میزنند. ما در سال 96 توسعه وسیع معادن را خواهیم داشت البته نیازمند وارد کردن منابع خارجی هم هستیم.
کمالوندی درباره موجودیت سایت نظامی، گفت: ما چیزی به نام سایت نظامی نداریم و این کلمهای است که یک نفر زیرک در رویترز نشسته و آن را بیرون آورده و این باعث شده من و شما در مورد آن بحث کنیم. اصلاً سایت نظامی نه در آژانس مطرح شده، نه در پروتکل الحاقی و نه جایی دیگر نامی از آن برده شده است. این حقه رسانهای برای ایجاد جو منفی است پس تقاضا دارم رسانههای داخلی به صورت کاملاً حرفهای با آن برخورد کنند و اصل جریان را از ما خواستار شوند تا توضیحات کامل دهیم و خودمان برای خودمان مشکل درست نکنیم.
وی درباره محتملترین پیشبینی از برخورد کنگره، بیان کرد: محتملترین که هیچ یقیناً میگویم که آمریکا به دشمنیهای خودش ادامه میدهد و برای نگهداشتن اروپاییها در اجماع علیه ما با زیرکی دست به هر کاری خواهند زد و دنبال مسائل و مصوبههایی هستند که با روح برجام مغایر است البته افرادی مثل ترامپ در کنگره دوست ندارد برجام ادامه پیدا کند و از طرفی هم دوست ندارد اروپاییها را از دست بدهد پس به دنبال راهکارهایی است که در نهایت بر علیه ما باشد و بتواند اهدافش را دنبال کند اگر قرار باشد از برجام بیرون بیاییم کاری میکنیم که آنها صدمه ببینند.
کمالوندی تصریح کرد: صنعت هستهای با برجام و بدون برجام حفظ شده است.
وی در مورد جاسوسی در پرونده هستهای و جاسوسی کردن سیروس ناصری در این زمینه، خاطرنشان کرد: ما را وارد این بازیها نکنید اما تا جایی که میدانم وی در تیم مذاکرهکننده نبوده است و اگر اتفاقی افتاده و کاری کرده بنده خبر ندارم و تا جایی که میدانم در روند مستقیم و غیرمستقیم مذاکرات حضور نداشتهاند. قوه قضائیه با عدالت، انصاف و ... در زمینههای این چنینی حتماً به جمعبندی خواهد رسید.
انتهای پیام/