اگرچه بازپس گیری قانون انتزاع از وزارت جهاد کشاورزی بعد از تصویب قید یک فوریت مجلس دیگر پیگیری نشد اما این روزها از سوی سکان دار وزیر صنعت در حال بررسی است.

سکان دار وزارت صنعت بر لغو قانون انتزاع پافشاری می کند/احیا وزارت بازرگانی تیشه به ریشه تولید داخل می زندبه گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بعد از گذشت چند سال از ادغام دو وزارتخانه، احیای مجدد وزارت بازرگانی و بازپس گیری قانون انتزاع از وزارت جهاد کشاورزی بر سر زبان ها افتاد که بعد از تصویب قید یک فوریت مجلس دیگر پیگیری نشد.

 اما این روزها شنیده می شود  که پرونده احیا وزارت بازرگانی به طور جد، از سوی سکان دار وزارت صنعت در حال بررسی است.

 اگرچه برخی کارشناسان، اجرای قانون تمرکز از سوی وزارت جهاد کشاورزی را ناموفق می دانند و معتقدند که اجرای این قانون نیازمند تشکل های تخصصی است که بتوانند از طریق آن زنجیره را مدیریت کنند، اما در مقابل مسوولان وزارت جهاد کشاورزی و تشکل ها لغو قانون انتزاع را نقطه مقابل تولید می دانند.

 با وجود آنکه تفکیک وزارتخانه ها از مسیر دیگری دردست بررسی است اما هنوز معلوم نیست که با احیای وزارت بازرگانی سرنوشت قانون انتزاع به کجا می رسد؟

 البته ناگفته نماند که احیا وزارت بازرگانی به معنای گشوده شدن دروازه واردات و تیشه به ریشه تولید داخل است چرا که با اجرای قانون تمرکز کلیه اختیارات و وظایف مربوط به سیاست گذاری، برنامه ریزی، نظارت بر تجارت اعم از صادرات، واردات و تنظیم بازار محصولات و کالاهای اساسی از وزارت صنعت منتزع و به وزارت جهاد کشاورزی واگذار خواهد شد.

 با احیا وزارت بازرگانی، دیگر وزارت جهاد کشاورزی کارایی خود را در تصمیم گیری  مسائل کلان بازرگانی  از دست می دهد که این امر نگرانی هایی برای آحاد جامعه کشاورزی ایجاد کرده است.

 با توجه به آنکه خوداتکایی و خودکفایی در محصولات اساسی یکی از سیاست های اصلی اقتصاد مقاومتی است، با احیا وزارت بازرگانی و از دست رفتن انگیزه کشاورزان برای تولید، دیگر مشخص نیست که چه بر سر امنیت غذایی کشور خواهد افتاد؟

احیا وزارت بازرگانی وسیع تز گذشته به گوش می رسد

 رحمت الله بنار مدیرعامل اتحادیه نظارت و هماهنگی تعاونی روستایی کشاورزی ایران در گفتگو با خبرنگار  صنعت،تجارت و کشاورزی  با بیان اینکه احیا وزارت بازرگانی عقب گرد به گذشته است، اظهار کرد: براساس تجربه سال های قبل، وزارت بازرگانی تنها با واردات محصولات اقدام به تنظیم بازار می کند در حالی که وزارت جهاد کشاورزی با تولیدات داخل به این امر می پردازد.

 وی درخصوص اینکه در اجرای قانون تمرکز می توان نمره قبولی به وزارت جهاد کشاورزی داد، افزود: با وجود نوسانات نرخ ارز و مشکلات تحریم، وزارت جهاد کشاورزی با تکیه بر تولیدات داخل به خوبی توانسته بازار را کنترل کند.

 به گفته بنار، تشکیل وزارت بازرگانی با اختیارات سابق به ضرر تولید ملی تمام می شود.

 این مقام مسوول با بیان اینکه زمزمه احیا وزارت بازرگانی با اختیارات وسیع تر از گذشته شنیده می شود،افزود: در شرایطی که وزارت جهاد کشاورزی جهت عرضه مستقیم و ساماندهی محصول از مزرعه تا سفره مردم گام برداشته است ،واردات چی ها پشتیبانی لازم جهت احیا وزارت بازرگانی را انجام دادند.

بنار با اشاره به اینکه ابزارهای لازم ساماندهی بازار محصولات در اختیار وزارت جهاد کشاورزی نیست، بیان کرد: از وزارت بازرگانی،شهرداری و صنوف انتظار می رود که همکاری لازم را با این وزارتخانه در زمینه توزیع مستقیم محصول انجام دهند.

 مدیرعامل اتحادیه نظارت و هماهنگی تعاونی روستایی کشاورزی ایران تصریح کرد: از نمایندگان مجلس تقاضا داریم که با هشیاری هر چه تمام از تشکیل وزارت بازرگانی جلوگیری کنند و در صورت احیا وظایف تمرکز بازار محصولات کشاورزی را در اختیار این بخش بگذارند.

احیا وزارت بازرگانی به ضرر کشاورزان تمام می شود

مسعود اسدی رییس تشکل های بخش کشاورزی در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی با بیان اینکه قانون تمرکز، مخالفان و موافقان زیادی دارد، گفت: احیا وزارت بازرگانی به ضرر کشاورزان تمام می شود.

 به گفته وی، تقویت قانون تمرکز و واگذاری تمامی اختیارات به وزارتحانه، به نفع تولیدکننده و مصرف کننده تمام می شود.

 اسدی تصریح کرد: مافیای واردات بر تشکیل وزارت بازرگانی با اختیارات گسترده تر پافشاری دارند که در صورت تحقق این امر بخش کشاورزی با مشکل مواجه می شود.

عملکرد وزارت جهاد در اجرای قانون تمرکز قابل قبول است

محمد شفیع ملک زاده رییس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی ایران در گفتگو با خبرنگارصنعت،تجارت و کشاورزی بیان کرد: با تغییر کابینه دولت، موضع گیری های متعددی از سوی کارشناسان وزارتخانه،تشکل ها و بخش خصوصی نسبت به احیا وزارت بازرگانی صورت گرفت چرا که در گذشته وزارت بازرگانی به درستی نتوانست واردات و صادرات محصولات را مدیریت کند.

 وی افزود: با توجه به مدیریت ضعیف وزارت بازرگانی در واردات و صادرات محصولات کشاورزی، کلیه اختیارات تحت عنوان قانون تمرکز به وزارت جهاد کشاورزی واگذار شد.

 به گفته ملک زاده، علی رغم تمامی محدودیت ها، وزارت جهاد کشاورزی در اجرای قانون تمرکز مدیریت خوبی اعمال کرد.

 این مقام مسوول با بیان اینکه وزارت بازرگانی به بهانه تنظیم بازار به دنبال واردات است، گفت: بنا به فرمایش مقام معظم رهبری و سیاست های اقتصاد مقاومتی ، کالاهای خارجی را باید به عنوان کالای بی ارزش نگاه کنیم چرا که واردات غیر اصولی محصولات کشاورزی، تیشه به ریشه کشاورزان می زند .

 رییس نظام صنفی کشاورزی با بیان اینکه با احیا وزارت بازرگانی اهداف اقتصاد مقاومتی زیر سوال می رود، یادآورشد: اگرچه وزارت بازرگانی شعار حمایت از مصرف کننده را ملاک اصلی خود قرار داده است اما واردات محصولات و کمرنگ شدن زمینه تولیدات داخل در بازار به ضرر تولیدکننده و مصرف کننده تمام می شود.

ملک زاده تصریح کرد: از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به ویژه کمیسیون کشاورزی تقاضا داریم که با احیا وزارت بازرگانی به شدت مخالفت کنند چرا که نگاه وزارت بازرگانی به کشاورزان نیست.

 انتهای پیام/

 

 

 

 

 

 

 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار