به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ روزانه ساختمانهای قدیمی زیادی در شهرها تخریب و ساختمانهای جدید جایگزین آنها میشوند، اما رها شدن این پسماندها در طبیعت مشکلات زیادی را برای مردم به وجود آورده اند.
وقتی از یکی از اهالی این مناطق در مورد مشکلاتی که این پسماندها ایجاد کرده اند پرسیدیم گفت: وقتی که باد میوزد همراه باد، خاک این پسماندهای ساختمانی وارد خانههای ما میشود و باعث شده که ما دچار بیماریهای تفسی شویم.
وی در ادامه افزود: عصرها بوی بد آنها بلند میشود و زندگی را برای ما مشکل کرده اند، چون فقط زبالههای ساختمانی نیست جدیدا زبالههای شهری را هم به آنها اضافه کرده اند.
یکی دیگر از اهالی گفت: این پسماندها که مربوط به ساختمانی قدیمی هم هستند و موریانه به همراه آنها به اینجا منتقل شده است، باعث وارد شدن موریانه به خانههای ما شده است.
وی افزود: درحال حاضر چندین خانه در این روستا به دلیل وجود موریانه در حال نابودی است و کسی حاضر به زندگی در این خانهها نیست. خیلها مجبور شدند که این منطقه را ترک کنند، چون دیگر تحمل این زبالهها برایشان سخت شده بود.
از بین رفتن زمینهای کشاورزی به وسیلهی پسماندهای ساختمانی
این پسماندهای ساختمانی نه تنها چهرهای نامناسب در طبیعت به وجود آورده اند بلکه آسیبهای جبران ناپذیری را به طبیعت هم وارد میکنند.
ساکت، کارشناس محیط زیست استان لرستان گفت: ریخت و پاش نخالههای ساختمانی یکی از عواملی است که میتواند، مسیر آبراهها و رود خانهها را مسدود کند باعث ایجاد سیلاب در روستاهای اطراف شهر خرم آباد شوند.
وی در ادامه گفت: افراد سودجو با ریخت و پاش این زبالهها اراضی کشاورزی، این اراضی را تغییر کاربری میدهند و همچین میتوانند عامل انتشار انواع بیماریها و حشرات و حیوانات موزی شوند.
کشاورزان منطقه از بین رفتن زمینهای کشاورزیشان میگفتند و این زمینها را دیگر قابل کشت نمیدانستند، چون آهک موجود در این پسماندهای ساختمانی وارد زمین کشاورزی شده و حاصلخیزی خاک را از بین برده اند.
محمدی، دهیار روستای بلیلوند در مورد این پسماندهای ساختمانی گفت: مردم از این زبالهها خسته شده اند، مسیری که محل عبور گردشگران برای رسیدن به آبشار نوژیان میباشد چنین چهره زشتی پیدا کرده است و این پسماندها را روزانه اینجا تخلیه میکنند و جاده را مسدود میکنند.
وی در ادامه گفت: وجود این پسماندها را به شهرداری و دادستانی شهر خرم آباد اطلاع داده ایم، ولی تاکنون کسی فکری به حال وضعیت این منطقه نکرده است.
رانندگانی که از این مسیر عبور میکنند از وجود این پسماندهای ساختمانی در کنار جاده گلایهمند بودند و گفتند: بارها شاهد تصادفات در این منطقه بوده ایم.
یکی از این رانندگان گفت: چون مسیر جاده توسط پسماندهای ساختمانی پوشیده شده است و وقتی رانندگان در شب در این مسیر در حال عبور هستند و از وضعیت جاده آگاهی ندارند متاسفانه دچار تصادف میشوندو جان آنها و سرنشینان خودرو به خطر میافتد، ولی کسی به فکر این مشکلات نیست.
ساکت، کارشناس محیط زیست استان لرستان گفت: بر اساس ماده ۷ قانون مدیریت پسماندها حمل ونقل و مدیریت این پسماندها بر عهده شهرداریها است.
دریکوند، مدیر پسماندهای ساختمانی شهرداری خرم آباد گفت: شهرداری خرم آباد اطلاع رسانی کافی را به شهروندان داشته است که هرگونه خاک برداری، تعمیرات و نوسازی ساختمان پسماندهای آنها را کیلومتر ۱۳ خرم آباد – بروجرد برای تخلیه این پسماندها در نظر گرفته شده است.
با تدبیراندیشی مسئولان برای حل این معضل زیست محیطی میتونیم وجود این نخالههای ساختمانی رو به فرصتی برای استفاده دوباره از آنها تبدیل کرد.
سالاروند، مسئول مدیریت پسماند محیط زیست لرستان دراین باره گفت: پسماندهای ساختمانی عموما قابلیت بازیافت دارند و میتوان از این پسماندها که سرمایه ملی ما هستند دوباره استفاده کرد.
سالاروند در ادامه گفت: این پسماندهای ساختمانی این معضلها را برای ما ایجاد کردن اگر آنها را بازیافت کنیم و تبدیل به شن و ماسه و مصالحی که مورد نیاز است برای ساختمان سازس شوند میتوان از آنها دوباره استفاده کرد.
وی افزود: اگر ما صنایع بازیافتی داشته باشیم هم این مشکلات رفع میشوند هم باعث ایجاد اشتغال خواهیم بود.
با ایجاد کارخانه بازیافت نخالههای ساختمانی علاوه بر متوقف کردن آسیبهای این پسماندها به طبیعت میتوان از هدر رفتن سرمایه ملی جلوگیری کرد.
گزارش از سعیده دریکوند
انتهای پیام/د