به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سیدحسین نقوی حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گزارش شش ماهه سوم این کمیسیون از روند اجرای برجام را در صحن علنی قرائت کرد.
در اجرای تبصره یک قانون اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام مصوب 21مهرماه سال 1394 مجلس شورای اسلامی، گزارش شش ماهه سوم اجرای برجام به شرح زیر تقدیم نمایندگان مجلس شورای اسلامی و محضر مردم شریف ایران اسلامی میگردد.
پیش از بیان متن گزارش، ذکر نکاتی چند ضروری میباشد:
1-بعضی از موارد ذکر شده در این گزارش در دو گزارش شش ماهه پیشین بیان گردیده است که به دلیل اهمیت یا عدم تغییر و رفع، در این گزارش نیز تکرار شده است.
2-برخی از موارد که در این گزارش آمده است، مانند مواضع ضد برجامی ترامپ در رد پایبندی جمهوری اسلامی ایران به برجام و یا تهدیدهای جدید در محدوده زمانی گزارش شش ماهه چهارم است که در این گزارش مورد اشاره قرار گرفته است لکن در گزارش بعد به صورت جامع و تفصیلی به آن پرداخته خواهد شد.
3-به استناد تبصره یک ماده 49 آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی که مشعر است: کمیسیونها رأسا یا با تقاضای حداقل 10 نفر از نمایندگان میتوانند در موارد مهم و حساس و در مواجهه با تخلفات یا سوء مدیریت با دعوت از مسئولان ذیربط موضوع را بررسی نموده و گزارش آن را به هیئت رئیسه ارائه کنند.
در صورتی که درخواست بررسی از سوی نمایندگان باشد حداکثر 5نفر از آنها میتوانند در تهیه گزارش با کمیسیون مشارکت نمایند.
هیئت رئیسه میتواند گزارش مذکور را در دستور کار مجلس قرار دهد، در این صورت سخنگوی کمیسیون و نماینده دولت هرکدام به میزان 15 دقیقه و 6 نفر از نمایندگان به قید قرعه از بین متقاضیان هرکدام به میزان 5 دقیقه نظرات خود را بیان میکنند.
از هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی درخواست میشود ترتیبی اتخاذ نمایند که نماینده دولت، سخنگوی کمیسیون و شش نماینده به مدت تعیین شده در آیین نامه نظرات خود را پیرامون گزارش در جلسه علنی اظهار نمایند.
همچنین در مقدمه این گزارش آمده است: در تیرماه سال 1394 برنامه جامع اقدام مشترک موسوم به برجام توسط جمهوری اسلامی ایران و 5 عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد به اضافه آلمان که از آنها به عنوان 1+5 یاد میشود، مورد توافق قرار گرفت. با توجه به آثار و پیامدهای برجام بر ابعاد مختلف نظام اقتصادی، سیاسی، نظامی و امنیتی کشور از یک سو، و آرای موافقان و منتقدان از سوی دیگر مراحل بررسی این موضوع در مجلس و نیز شورای عالی امنیت ملی و پس از تأیید مشروط مقام معظم رهبری در نهایت در تاریخ 26دی ماه 1394 اجرایی شد.
گزارش حاضر در هفت بخش به شرح زیر تهیه شده است:
الف)مبانی و نظرات گزارش؛
ب)اجرای تعهدات جمهوری اسلامی ایران
ج)فعالیتهای هستهای جمهوری اسلامی ایران
د)تحولات انجام شده در حوزه تحریمها
ه)موارد نقض عهد و پیمانشکنی آمریکا
و)اقدامات متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران
ز)جمعبندی و پیشنهاد
برای مشاهده متن کامل این گزارش اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/