بر اساس گزارش OCHA از آغاز سال جاری میلادی تاکنون بیش از ۲۹۵ هزار افغان به ‌دلیل جنگ‌های مسلحانه در این کشور، از محل زندگی‌شان آواره شده‌اند.

سرنوشت نامعلوم ۳۰۰ هزار آواره داخلی در افغانستانبه گزارش خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، بر اساس گزارش دفتر هماهنگی کمک‌های بشردوستانه‌ی سازمان ملل متحد ،(OCHA) از آغاز سال جاری میلادی تاکنون بیش از ۲۹۵ هزار افغان به ‌دلیل جنگ‌های مسلحانه در این کشور، از محل زندگی‌شان آواره شده‌اند.

در این گزارش آمده است که بیش از ۱۰۶هزار افغان در ولایات شمالی و شمال‌شرقی افغانستان که ۳۶ درصد تمام آوراگان را تشکیل می‌دهد؛ مجبور به ترک خانه‌های شان شده‌اند.

ولایات جنوب و جنوب‌شرقی افغانستان نیز، ۲۳ درصد آوارگان را به خود اختصاص داده است که بیشتر در ولایات هلمند و قندهار (حدود ۶۷ هزار تن) به دلیل جنگ منازل‌شان را ترک کرده‌اند.

همچنین از آغاز سال جاری میلادی تاکنون، حدود ۴۷ هزار آواره شده در شرق و نزدیک به ۱۹ هزار تن دیگر در ولایات مرکزی افغانستان ثبت شده‌اند. ۳۲ درصد تمام آوارگان داخلی مربوط به مناطق مرکزی و شرقی این کشور هستند.

نزدیک به ۵۷ هزار افغان نیز در ولایت‌های غربی از محلات اصلی‌شان آواره شده‌اند که ۱۹ درصد تمام آوارشدگان امسال را تشکیل می‌دهند.

بر اساس گزارش این نهاد، ننگرهار، قندوز، بادغیس و بغلان از جمله ولایت‌هایی است که بیشترین آواره شدگان داخلی را در سال جاری میلادی داشته است.

ننگرهار

بر اساس آمارهای گزارش سازمان ملل متحد حدود ۳۴ هزار و ۸۷۲ تن در ننگرهار آواره شده‌اند. ننگرهار با بیشترین آواره شده در صدر فهرست منتشر شده از سوی سازمان ملل قرار گرفته است.

نبردها میان گروه داعش و طالبان بیشترین دلیل افزایش میزان آوارگان داخلی در این ولایت می‌باشد. مسوولان محلی این ولایت می‌گویند که در نتیجه‌ی درگیری میان افراد وابسته به گروه طالب و داعش در شهرستان خوگیانی این ولایت تنها نزدیک به ۷۰۰ خانواده آواره شده‌اند.

غلام حیدر فقیرزی، رییس امور مهاجرین ولایت ننگرهار گفت که در کل حدود ۳۰ هزار تن در این ولایت آواره شده‌اند و نهادهای دولتی و خارجی تنها توانسته‌اند به ۲۵۰۰ تن از این آوارگان کمک‌رسانی کنند.

با این وجود ریاست امور مهاجرین ولایت ننگرهار با همکاری موسسات بین‌المللی در ابتدای ماه عقرب سال جاری به ۱۷۳ خانواده آواره شده بسته‌های کمکی توزیع کرد.

این خانواده‌ها بر اثر جنگ و ناامنی محل زندگی‌شان را در شهرستان خوگیانی آن ولایت ترک کرده و در شهر جلال آباد ساکن شده‌اند. پیش از این نیز صدها خانواده در شهرستان‌های پچیراگام و شینواری ننگرهار به علت جنگ و ناامنی آوارها شده بودند.

قندوز

پس از ننگرهار، قندوز با ۲۹۸۳۳ آواره شده و بادغیس با ۲۴۶۲۵ آواره شده و بغلان با ۱۸۷۸۸ بیجاشده به ‌ترتیب در جایگاه دوم، سوم و چهارم قرار دارند.

زرگل عالمی، منشی شورای ولایتی ولایت قندوز گفت که شهرستان‌های امام صاحب، چهاردره، خان‌آباد و قلعه زال بیشترین آوارگان داخلی را به دلیل افزایش جنگ و ناامنی داشته است.

او تاکید می‌کند که این آوارگان سرپناه خاصی ندارند و زیر خیمه‌ زندگی می‌کنند. بر اساس گفته‌های این مقام محلی ولایت قندز، از هر شهرستان جنگ‌زده‌ی این ولایت، حدود ۴ تا ۶ هزار تن آواره شده‌اند.

خانم عالمی گفت که کمک‌های صورت گرفته به این آواره شدگان خیلی ناچیز است. همین اکنون در هوای سرد، در نزدیکی ساختمان شورای ولایتی چندین خانواده‌ی آواره شده زندگی می‌کنند که به  غیر از خیمه‌های پلاستیکی و ترپالی چیز دیگری ندارند.

سرپل

منطقه استراتژیک میرزااولنگ ولایت سرپل بیشترین آوارگان داخلی این ولایت را دارد. این منطقه به ‌تاریخ ۱۴ اسد سال جاری خورشیدی به‌ کنترل طالبان درآمد و شورشیان طالب بیش از ۵۰ غیرنظامی به ‌شمول زنان و کودکان را تیرباران کردند. در نتیجه‌ی این حمله و سقوط این دره به‌ دست طالبان، حدود ۵۰۰ خانواده خانه‌های‌شان را ترک کرده و به مرکز ولایت سرپل پناه بردند.

مقام‌های محلی ولایت سرپل می‌گویند که بیشتر این آوارگان هنوز در سرپل مرکز این ولایت در مسجد‌ها زندگی می‌کنند و سرپناهی ندارند.

ذبیح الله امانی، سخنگوی ولایت سرپل گفت: بعد از سقوط میرزااولنگ، دولت فقط مقداری خوراک و پوشاک برای آوارگان کمک کرده اما این کمک‌ها کافی نیست. این خانواده‌ها هنوز سرپناهی ندارند و هوا روز به روز سردتر می‌شود، ما از حکومت تقاضای سرپناه برای این خانواده‌ها کرده‌ایم، امیدواریم حکومت در این قسمت نیز توجه کند.

قحطی در غور

دفتر هماهنگی کمک‌های بشردوستانه‌ی سازمان ملل متحد (OCHA) در تازه‌ترین گزارش‌ خود اعلام کرده‌ است که بیش‌ از ۷۰ هزار خانواده‌ی افغان در ولایت غور افغانستان با تهدید قحطی و نبود مواد غذایی روبرو هستند.

در گزارش این نهاد آمده است که این خانواده‌ها در ولایت غور به دلیل کاهش بارندگی و هم چنین حمله ملخ‌ها محصولات زراعتی‌شان را از دست داده و مجبور شده‌اند برای تهیه غذا به فروش دارایی‌های خود دست بزنند.

بر اساس این گزارش، حدود ۱۰ میلیون افغانی پول اضطراری در این ولایت وجود دارد که گفته می‌شود با این پول تنها ۵ درصد از نیازمندان این ولایت، زیر پوشش قرار می‌گیرند.

مقامات محلی ولایت غور این گزارش را تایید کرده و می‌گویند قحطی‌زدگان در این ولایت، بیشتر از آماری است که توسط دفتر هماهنگی کمک‌های بشردوستانه‌ی ملل متحد ارایه شده است.

عبدالحی خطیبی، سخنگوی والی ولایت غور گفت که اکثر مردم ولایت غور زیر خط فقر زندگی می‌کنند و وضعیت به‌گونه‌ای است که همه‌ی مردم، اموال و اجناس خانه‌ی‌شان را می‌فروشند که غذایی برای خوردن پیدا کنند.

کمک‌های اضطرای

مقام‌های وزارت مهاجرین و عودت کنندگان افغانستان می‌گویند که آنان برنامه‌های خاصی را در بخش کمک‌های زمستانی برای آوارگان داخلی در نظر گرفته‌اند.

مهر خدای صبار، سخنگوی وزارت مهاجرین و عودت کنندگان گفت: امسال حدود ۷۸ هزار خانواده‌ی آواره شده و ۳۹ هزار عودت‌کننده داریم، کمک‌ها طوری تنظیم شده است که برای هر خانواده مبلغ ۲۰۰ دالر توزیع می‌شود که آنان بتوانند بر اساس اولویت خود، نیازهای خود را رفع کنند. تلاش اسن است که این کمک‌ها در ولایت‌های سرد سیر، زودتر توزیع شود.

از سویی هم مقام‌های اداره ملی آمادگی مبارزه با حوادث می‌گویند که آنان پس از بررسی وضعیت مردم این ولایت به آنان کمک خواهند کرد. این اداره از برنامه‌های زمستانی خود برای ولایت‌های مختلف می‌گوید و تاکید دارند که آنان آمادگی کامل برای زمستان دارند.

عمر محمدی، رییس روابط بین‌المللی اداره ملی آمادگی مبارزه با حوادث گفت: ما نقشه‌برداری از مناطق آسیب پذیر افغانستان را با همکاری بانک جهانی تهیه کرده‌ایم. در عین حال برای فصل سرمای امسال ما حدود ۱۶۵ میلیون افغانی را برای ۳۲ ولایت افغانستان در نظر گرفته‌ایم و در حال حاضر حدود ۵ میلیون افغانی را به هر ولایت افغانستان روان کرده‌ایم.

علاوه بر این، اداره ملی آمادگی مبارزه با حوادث افغانستان تفاهم‌نامه‌ای را به ارزش ۷٫۵ میلیون دالر با چین به امضا رسانده است که بر اساس این تفاهم‌نامه، چین تعهد کرده که حدود ۴ هزار و ۲۴۲ تُن برنج را در بخش کمک‌های اضطراری به افغانستان کمک نماید.

اداره ملی آمادگی مبارزه با حوادث افغانستان نزدیک به ۵۰۰ تن از این برنج‌های کمک شده را در هفته‌ی جاری در کابل دریافت کرد و قرار است که حدود ۳ هزار و ۷۴۰ تن دیگر در آینده نزدیک به این اداره تحویل داده شود.

محمد اسلم سیاس، سرپرست و معاون مالی واداری اداره ملی آمادگی مبارزه با حوادث در برنامه تحویل‌گیری این کمک‌ها گفت که این کمک‌ها در فصل سرما به ولایاتی ارسال می‌شود که راه‌های دشوارگذر دارند.

علاوه بر این مناطق، ساکنان ولایت‌های دیگری مانند هلمند، فاریاب و بغلان نیز در جنگ‌های جاری در این مناطق از محل زندگی‌شان آواره شده‌اند و یا منازل‌شان تخریب شده است. با توجه به فرارسیدن فصل سرما در افغانستان تمامی آوارگان این کشور نیازمند کمک‌های فوری هستند.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.