به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان؛ خدادا مقبلی مدیر کل اداره حمل و نقل و جاده ای استان کرمان گفت: پدیده تصادفات جاده ای خسارت های زیادی به جامعه و کشور ما وارد می کند.
وی اظهار کرد: طی یک دهه گذشته با تلاش در حوزه راه و شهرسازی و حوزه فرهنگ ترافیکی و تلاشهایی که پلیس راه در حوزه کنترل ترافیک کشور داشته توانستیم 10 هزار نفر از آمار کشته ها را کاهش دهیم.
مقبلی سه عامل مهم در تصادفات را خطاهای انسانی، جاده و وسیله نقلیه برشمرد و گفت: معتقدم در حوزه ترافیک هر چه قدر هم زیرساختهای فیزیکی و ظرفیت سازی در حوزه شبکه ارتباطی انجام شود جای فرهنگ ترافیکی خالی است و فرهنگ نقش انکارناپذیری دارد.
وی تصریح کرد: بیشترین تصادفات استان کرمان در محور بم - کرمان به وقوع می پیوندد در حالی که طول این محور 200 کیلومتر و یک بزرگراه است.
وی افزود: محور سیرجان - بردسیر - کرمان نیز جاده حادثه خیزی در شمال استان است.
مقبلی گفت: تعداد 27 هزار کشته در سال 84 در کشور طی یک دهه و در سال 95 به تعداد 16 هزار کشته کاهش یافت.
وی ادامه داد: هر چند این آمار هنوز نیز تکان دهنده است اما بخش قابل توجهی از آن کاهش یافته است چنانچه تعداد مجروحان سال 95 در کشور حدود 333 هزار نفر بود.
وی تصریح کرد: برآورد هزینه ای که یک نفر فوتی به کشور تحمیل می کند حدود 2 میلیارد تومان و هزینه ای که یک زخمی تحمیل می کند 240 میلیون تومان است.
مقبلی گفت: پارسال در استان کرمان 593 کشته و 13 هزار نفر مجروح داشتیم و مجموع هزینه های تلفات و زخمی ها چهار هزار و 700 میلیارد تومان بوده است.
وی درباره نقش ابزار ارتباطی و فضای مجازی گفت: در گذشته انجام کارهای فرهنگی هزینه بیشتری داشت اما امروزه به لطف ظرفیتهای ارتباطی جدید و فضای مجازی که به رایگان در دسترس عموم است راحت تر می توان در راستای توسعه فرهنگ ترافیکی قدم برداشت.
وی تصریح کرد: پلیس به تنهایی نمی تواند در کاهش تصادفات موثر باشد لذا برای ارتقای فرهنگ ترافیکی نیاز به مشارکت عمومی مردم و همه دستگاههای فرهنگی است.
وی افزود: برای نگهداری هزار و 700 کیلومتر راههای ارتباطی کشور سالانه 200 میلیارد تومان هزینه می کنیم، اما سالانه 500 میلیارد تومان نیاز داریم تا شبکه ارتباطی را آنطور که شایسته است به حد مطلوب برسانیم.
وی گفت: اداره کل حمل و نقل جاده ای استان کرمان رفع نقاط حادثه خیز را در دستور کار قرار داده و اصلاح و رفع عیوب و اقدامات ایمنی برای 115 نقطه حادثه خیز این استان در دست اجراست و هر سال 20 نقطه اصلاح می شود.
انتهای پیام/س