مدیرکل حفاظ محیط زیست آذربایجان شرقی از افزایش 24 درصدی تعداد روزهای هوای پاک تبریز در مدت سپری شده سال جاری در مقایسه با مدت مشابه پارسال خبر داد.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛ حمید قاسمی مدیرکل حفاظ محیط زیست آذربایجان شرقی در نشست خبری با رسانه ها تعداد روزهای پاک در هفت ماه نخست سال جاری را 92 روز، روزهای سالم 116 روز و روزهای ناسالم برای گروه های حساس 8 روز اعلام کرد و گفت: در مدت مشابه سال گذشته 74 روز پاک، 131 روز سالم، 9 روز ناسالم برای گروه های حساس و 2 روز ناسالم برای تمامی گروه ها داشتیم.

وی افزود: شرایط توپوگرافی خاص، گسترش و تنوع صنایع، محصور شدن با رشته کوه های مختلف، تردد بیش از 900 هزار خودرو، شرایط اقلیمی خاص و توسعه شهری و جمعیتی از دلایل آلودگی هوای کلانشهر تبریز است.

وی با اشاره به منابع انتشار آلاینده های هوای این کلانشهر، اظهار کرد: 72 درصد از آلودگی هوای تبریز سهم خودروها و 21 درصد سهم صنایع است.

وی از جمله اقدامات این اداره کل برای کاهش آلودگی هوای تبریز را پیگیری توزیع سوخت های یورو 4 (بنزین و گازوئیل)، پایش کیفی سوخت های توزیعی، و محدود کردن استقرار صنایع و توزیع سوخت مازوت در شعاع 30 کیلومتری تبریز تبریز برشمرد.

قاسمی افزود: اقدامات انجام گرفته منجر به ارتقای کیفیت هوای کلانشهر تبریز، کسب رتبه اول کاهش آلودگی هوا در بین کلانشهرها، افزایش تعداد روزهای پاک و کاهش روزهای ناسالم برای گروه‌های حساس شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی گفت: الزام صنایع به استفاده از فیلترهای مناسب، کنترل و پایش شبانه روزی صنایع، بروز رسانی فهرست انتشار منابع آلاینده هوای کلانشهر تبریز، الزام صنایع به استفاده از سیستم های پایش آنلاین، بروز رسانی و ارتقای 5 ایستگاه سنجش آلودگی هوا، الزام نیروگاه های استان به استفاده از سوخت گاز، ایجاد 4ایستگاه مدرن سنجش آلودگی هوا و گسترش حوزه پایش و پیگیری اجرای مصوبات هیات دولت از دیگر اقدامات این اداره کل در راستای کمک به کاهش آلودگی هواست.

وی با اشاره به راهکارهای پیشنهادی جهت کاهش آلودگی هوای کلانشهر تبریز گفت: تامین اعتبار جهت مطالعه منشاء یابی ذرات معلق و تولید مدل پیش بینی آلودگی هوا، اجرای طرح محدود کاهش آلودگی، افزایش سرانه فضای سبز، نوسازی هرچه سریع تر ناوگان حمل و نقل شهری، ایجاد زیر ساخت های لازم جهت خودداری از سفر های غیر ضروری (توسعه دولت الکترونیک) از جمله این راهکارهاست.

قاسمی اظهارکرد: تامین اعتبار برای استمرار مطالعه سالانه فهرست منابع انتشار آلاینده، گستره توزیع سوخت بنزین و گازوئیل یورو 4 در سطح شهرستان تبریز، برخورد قاطع با خودرو های دود زا و فاقد معاینه فنی خودرو، استمرار در تامین سوخت گاز نیروگاه و تعطیلی روزهای پنج شنبه و برقراری سرویس ادارات دولتی از دیگر اقدامات لازم برای کاهش آلودگی هوای کلانشهر تبریز است.

معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی نیز از پایش شبانه واحدهای صنعتی استان خبر داد و گفت: با توجه به فرارسیدن فصل سرما و امکان ایجاد پدیده وارونگی و پایداری آلاینده ها که یکی از دلایل اصلی آلودگی هوای کلانشهر تبریز می باشد این طرح به اجرا گذاشته شده است.

حسن عباس نژاد افزود: یکی از اهداف اجرای این طرح، شناسایی و برخورد با منابع آلاینده محیط زیست و جلوگیری از تخلف در خارج از ساعت های اداری می باشد.

عباس نژاد همچنین گفت: ارتقاء کیفی شاخص های زیست محیطی واحد های تولیدی و خدماتی در استان و انجام اصلاحات لازم از دیگر اهداف اجرای این طرح است.

وی با اشاره به اینکه این طرح در سال های گذشته نیز در استان اجرا می شد، عنوان کرد: این امر بیانگر اهمیت موضوع محیط زیست و به ویژه سلامت مردم در حوزه محیط زیست استان است و بدون شک با اجرای این طرح صنایع و و واحدهای تولیدی به سمت توسعه پایدار حرکت خواهند کرد.

معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی با بیان اینکه همکاری و تعامل بسیار خوبی مابین واحدهای تولیدی و ارگان های اجرایی در راستای حفظ محیط زیست استان برقرار است، گفت: حفظ محیط زیست نیازمند همکاری و تعامل مابین مردم، دستگاه های اجرایی و صنایع است.

وی اضافه کرد: این گروه ها در بازدیدهای دوره ای و سرزده از واحدها و مناطق مختلف استان ضمن شناسایی منابع آلاینده آب، هوا و خاک طبق مقررات برخورد می کنند.

وی در ادامه افزود: در همین راستا از شهروندان درخواست می کنیم با رعایت مسائل زیست محیطی، موارد تخلف را به شماره های 33343513 و یا سامانه تلفن گویای 1540 اطلاع دهند.

 

انتهای پیام/ش

 تردد بیش از 900 هزار خودرو درتبریز

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار