50 كشور به راحتی تجارت بدون دلار دارند/ پيمان دو جانبه بانكی ايران و شركای اقتصادی اعتبار دلار را كم خواهد كردتجربه موفق 50 کشور جهان در انعقاد پیمان های پولی دو جانبه راهکاری برای دور زدن و کمرنگ کردن آثار تحریم ها علیه ایران است.

به گزارش خبرنگار بورس،بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،تحریم هایی که طی هفته های گذشته از سوی واشنگتن در قالب قوانین کاستا علیه ایران اسلامی تعریف و طراحی شده بار دیگر این واقعیت را به اثبات رساند که برای مقابله و مبارزه با تحریم های این چنینی که به احتمال قریب به یقین در آینده نیز استمرار خواهد داشت می باید در صدد تعریف و طراحی اقدامات و طرح های موثر،هوشمندانه و کارآمد در راستای خنثی سازی تحریم ها بود.

در طول سالیان گذشته،به کرات از سوی مقام معظم رهبری به موضوع مقاوم سازی اقتصاد کشور تاکید شده ،در اصل  یکی از دلایل اصلی تعریف و تدوین سیاست های موسوم به اقتصاد مقاومتی به تحریم های ظالمانه غرب و به خصوص آمریکا علیه ایران باز می گردد.

متاسفانه در سالیان اخیر،میزان اقدامات انجام شده برای تامین منویات مقام معظم رهبری در ارتباط با اقتصاد مقاومتی کافی و وافی به نظر نمی رسند و قطع به یقین در صورت تلاش و اهتمام هر چه بیشتر برای دستیابی به اهداف از پیش تعیین شده در این خصوص،بسیاری از مشکلات و نارسایی های فعلی اقتصاد کشور مرتفع می شد، امری که امید است از این پس با تلاش مضاعف هر چه بیشتری پیگیری و عملیاتی شود.

در این میان،اتخاذ برخی تدابیر هوشمندانه،در کنار حمایت از تولید داخلی،مقابله با قاچاق،رفع رکود اقتصادی ،توسعه فرصت های شغلی و... ( به عنوان اصلی ترین ارکان دستیابی به اهداف پیش بینی شده در عرصه ) ،می تواند به عنوان عنصری مکمل برای خنثی سازی تحریم ها و مقابله با آن،مد نظر قرار گیرد.

حسن تقوی،کارشناس اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار بورس،بانک و بیمه  ،با اشاره به لزوم گسترش پیمان های پولی دو جانبه میان ایران با دیگر شرکای اقتصادی کشورمان و دُوَل هدف،به عنوان تدبیری سازنده در راستای دور زدن و کم اثر شدن آثار تحریم ها اظهار کرد:کم نیستند صاحب نظران اقتصادی که معتقدند،یکی از اصلی ترین راهکارها برای بی اثر کردن تحریم های بانکی،به خروج از نظام پرداخت دلار و یورو ، تعریف و تامین پیش نیازهای مناسب پولی دو جانبه معطوف می شود.

وی افزود:این اقدام،تجربه جدیدی نیست و به واقع شیوه و رویکردی است که در سالیان گذشته از سوی برخی کشورها در دستور کار قرار گرفته و با اتکای به این رویه،بصورت آهسته و نرم،فاصله خود را با دلار افزایش داده اند.

تقوی گفت: بر اساس ارزیابی ها و بررسی های انجام شده تاکنون بیش از 50 کشور جهان به انعقاد پیمان های پولی دو جانبه مبادرت ورزیده اند و ایران نیز می تواند با حرکت مستمر در این مسیر،از توفیقات حاصله از رویکرد مذکور بهره مند شود.

کارشناس اقتصادی مطرح کرد:البته در سالیان اخیر اقداماتی در این خصوص انجام شده که تفاهم نامه های میان ایران با کشورهای اسلواکی،عراق،لبنان،قزاقستان،رسیه،چین، مالزی،ویتنام،آذربایجان از نمونه های آن به شمار می رود اما همچنان این توافق ها جنبه اجرایی و عملیاتی ملموس به خود نگرفته است.

وی افزود:ایران با کشورهای بزرگی همچون کره جنوبی،روسیه،هندوستان،چین و ...مراودات و مناسبات اقتصادی دارد و در صورت تحقق این امر میان ایران و دُوَل مذکور بسیاری از ترکش ها و فشارهای ناشی از تحریم ها که با اتکای به ابزار دلار اِعمال می شود،دفع و کنترل خواهد شد.

گسترش پیمان های پولی توام با مدیریت صادرات و واردات

محمد شیرازی،کارشناس حوزه اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار بورس،بانک و بیمه ،با اشاره به نقش بسیار سازنده این اقدام(توسعه و گسترش پیمان های پولی دو جانبه)گفت:این رویکردی است که پیش از انقلاب نیز در مقاطعی در دستورکار قرار گرفت و از قضا،حامل و حاوی نتایج مثبت و سازنده نسبی نیز بود.

کارشناس اقتصادی بیان کرد:هم اکنون کشور چین به عنوان یکی از سردمدارانِ این رویه و روش در جهان مطرح است و نه تنها در راستای انعقاد تفاهمنامه های پولی دو جانبه،بلکه بصورت چند جانبه،سیاست اشاره شده را پیگیری و اجرایی می کند.

شیرازی گفت:البته نباید این نکته را از نظر دور داشت که عنصر مکمل این سیاست به مدیریت هوشمندانه صادرات و واردات معطوف می شود و در صورت ادامه سیاست خام فروشی و نبود تلاش برای توسعه اقلام و محصولاتی که از ارزش افزوده مناسبی برخوردارند،دستیابی به توفیق های  شایسته در این خصوص امکان پذیر نخواهد بود.

وی در خاتمه یادآور شد:به تعبیر دیگر،با افزایش صادرات غیر نفتی و جلوگیری از ورود کالاهای مصرفی که امکان تولید آن در داخل وجود دارد می توان بنیه اقتصادی کشور را در برابر تحریم های آمریکا و دیگر کشورها و دُوَل معاند با ایران اسلامی تقویت کرد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ع مجتبی
۰۹:۲۹ ۲۰ آبان ۱۳۹۶
میدونید با حذف دلار از سیستم مبادلات تجاری جهان چه اتفاقی برای آمریکا میفته :

- کشور امریکا در حال حاضر بزرگترین و بحرانی ترین بدهکاری پولی و مالی رو در دنیا داره. یعنی نتیجش باید بشه تورم وحشتناک . ولی چرا تورم خودشو نشون نمیده ؛ چون دلار در اقتصاد جهانی رونق داره و اثر تورمی اون فعلا خودشو نشون نمیده . یعنی اگه بخوایم خیلی ساده بگیم چنانچه دلار از چرخه اقتصادی دنیا حذف بشه، نتیجش میشه اینکه دیگه آمریکا نمیتونه دلار بدون پشتوانه جهانی چاپ کنه . یعنی اون بدهی وحشتناکی که داره خودشو در اقتصاد آمریکا اثربخش میکنه و این یعنی بمب اتم در اقتصاد آمریکا.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۴ ۲۰ آبان ۱۳۹۶
خیلی از دلالان ارز خارجی باعث افزایش نرخ دلار شده اند اگر دلار حذف بشه به طور چشمگیری ارزش ارز ما بالا میره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۳ ۲۰ آبان ۱۳۹۶
حذف دلار باعث رشد اقتصادی و ارتقای ارز داخلی میشه
Iran (Islamic Republic of)
حامد
۰۷:۴۷ ۲۰ آبان ۱۳۹۶
اگر به این ایده عمل بشه با افول 30 درصدی قدرت مالی آمریکا طی 8 سال مواجه خواهیم شد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۴:۴۳ ۲۰ آبان ۱۳۹۶
حذف دلار خیلی مهمه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۳۶ ۲۰ آبان ۱۳۹۶
امیدوارم هرچه زودتر دلار از مبادلات تجاری ما حذف بشه
Canada
ناشناس
۰۱:۱۳ ۲۰ آبان ۱۳۹۶
همین الان اقتصاد آمریکا دچار بحران شده با حذف دلار میشه ضربه بزرگی به این کشور زد
United States of America
ناشناس
۰۰:۴۲ ۲۰ آبان ۱۳۹۶
کلا این پول کاغذی دروغین را کنار بگذارید و به پول اصلی یعنی طلا و نقره برگردید
United States of America
ناشناس
۰۰:۴۲ ۲۰ آبان ۱۳۹۶
کلا این پول کاغذی دروغین را کنار بگذارید و به پول اصلی یعنی طلا و نقره برگردید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۲۵ ۲۰ آبان ۱۳۹۶
حفظ دلار مهمترین سلاح برای مقابله با تحریم است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۳ ۱۹ آبان ۱۳۹۶
مرگ بر ترامپ و جنایتکاران آمریکایی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۷ ۱۹ آبان ۱۳۹۶
اگر دلار حذف بشه ارز داخلی ارزش خیلی زیادی پیدا خواهد کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۰ ۱۹ آبان ۱۳۹۶
نیروی انسانی اموزش دیده و اموزش پذیر باعث رشد خواهدشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۸ ۱۹ آبان ۱۳۹۶
راس میگین یه فکری به حال ریال بکنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۲ ۱۹ آبان ۱۳۹۶
ضمنا باید کاری کرد که مردم برای سفرهای زیارتی و حتی سیاحتی نیاز به خرید دلار نداشته باشند. هر مناسبت زیارتی مثل سفر به مکه یا عراق در دوران محرم پیش می اید به دلیل افزایش تقاضا قیمت دلار افزایش می یابد.
Iran (Islamic Republic of)
سرباز
۱۷:۰۳ ۱۹ آبان ۱۳۹۶
با همه کشورها ارتباط ریالی داشته باشیم
United States of America
ناشناس
۱۴:۳۵ ۱۹ آذر ۱۳۹۶
ریالی ?
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۲ ۱۹ آبان ۱۳۹۶
دولت باید برای حذف دلار جدی تر اقدام کند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۶ ۱۹ آبان ۱۳۹۶
کجاست گوش شنوا و دست عمل
Iran (Islamic Republic of)
محمد نوروزی
۱۲:۰۲ ۱۹ آبان ۱۳۹۶
این قصه ها چقدر شیرینه برا رعیتخوش به حال درباریها
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۴ ۱۹ آبان ۱۳۹۶
دلار ابزار فشار اقتصادی دولت آمریکا به ملتها هست اگر از اقتصاد جهانی برداشته بشه هیچ اتفاقی نمیفته همه این چیزهائی که در مورد پادشاهی دلار میگن نقشه دولت آمریکا هست
آخرین اخبار