به گزارش خبرنگار حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با مروری بر توان نظامی کره شمالی و توانمندی های تسلیحاتی این کشور، قدرت موشکی پیونگ یانگ در راس هرم توان تسلیحاتی این کشور دیده می شود، توانی که همواره یکی از مولفه های اصلی و بازدارنده کره شمالی علیه آمریکا و متحدانش بوده است.
اما بعد نهانی از توان نظامی پیونگ یانگ که شاید کمتر مورد توجه و البته بررسی کارشناسان نظامی غربی قرار گرفته، قدرت دریایی کره شمالی است. با توجه به موقعیت جغرافیایی این کشور و همجواری با دریا، بدون شک بهره مندی از توان دریایی بالا می تواند پاسخ مناسبی به ماجراجویی های احتمالی ناوگان هایی بدهد که قصد ورود به آب های سرزمینی کره شمالی را دارند.
شبه جزیره کره در سال 1950 میلادی و بر اثر اختلاف دو ابرقدرت شرق و غرب یعنی شوروی و آمریکا به دو قسمت شمالی و جنوبی تقسم شد و کره جنوبی به سمت سیاستهای آمریکا و کره شمالی به سمت شوروی سوق پیدا کرد.
کره شمالی که پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی به کشوری مستقل بدل شد، امروز جمعیتی بیش از 25 میلیون نفر دارد که از این میزان 13 میلیون نفر در حال تعلیم برای جنگ و بیش از 10 میلیون نفر هم آماده برای خدمت هستند.
در این کشور سالانه حدود 415 هزار نفر به سن خدمت میرسند و امروز این کشور بیش از 6 میلیون نیروی نظامی دارد که حدود 945 هزار نفر آنها فعال در خطوط مقدم و بیش از 5 میلیون نفر هم ذخیره دارد.
کره شمالی علاوه بر نفرات زیاد برای جنگ به دلیل موقعیت استراتژیک و قرار گیری در میان دو دریای ژاپن در غرب و خلیج کره در شرق، مقامات این کشور را واداشت تا به فکر استفاده از دریا هم برای تجارت، اقتصاد و هم برای دفاع از تمامیت ارضی بیفتند.
از این رو نیروی دریایی این کشور ایجاد شد؛ اما کمتر کسی تصور میکرد این نیرو روزی به برترین نیروی دریایی جهان شود به نحوی که حتی ایالات متحده آمریکا را پشت سر بگذارد.
نیروی دریایی کره شمالی که امروز برترین قدرت دریایی جهان را در اختیار دارد بر اساس اعلام موسسه گلوبال فایرپاور در مجموع 967 فروند انواع شناورها و تجهیزات دریایی را دارد که از این تعداد 11 فروند ناو محافظ، 2 فروند ناوچه نیمه سنگین، 76 فروند زیردریایی، 438 فروند ناوچه سبک و 25 فروند قایق مینریز هستند.
نکته جالب در این میان قدمت ناوگان دریایی کره شمالی به خصوص در حوزه زیردریاییها است، چرا که اغلب زیردریاییهای این کشور قدیمی هستند؛ اما توانستهاند کره را در این حوزه برترین کشور دنیا کنند و حتی شنیدهها حکایت از ساخت زیردریایی هستهای توسط این کشور دارد.
در این خصوص روزنامه "واشنگتن تایمز" به نقل از روزنامه ژاپنی "سهکای نیپو" از طرف یک منبع آگاه مطرح کرده که کره شمالی در حال ساخت یک زیردریایی اتمی است که بزرگی آن هنوز مشخص نیست؛ اما کیم جونگ اون رهبر کره شمالی امیدوار است که تا سه سال دیگر آن را به بهرهبرداری برساند.
اما تلاشهای "پیونگ یانک" منحصر به ساخت زیردریایی نمیشود؛ آنها در سال 2015 میلادی هم یک قایق تندرو را ساختند که توان حرکت با سرعت 96 کیلومتر را دارد و به تیربار و اژدر انداز مسلح شده و قادر است نیروهای ویژه را حمل کند. از جمله ویژگیهای این قایق سطح مقطع کم راداری است.
اگر تمام تجهیزات دریایی کره شمالی یک طرف بگذاریم باید آخرین دستاورد آنها را در سوی دیگر قرار دهیم؛ دستاوردی که در صورت صحت اطلاعات و ساخت، دنیا را مبهوت خواهد کرد.
کره شمالی بر اساس یک عکس که در فضای مجازی منتشر شده در حال ساخت ناوشکنی پنهانکار است؛ ناوشکنی که به دو فروند موشک Kumsong-3 که ضد کشتی است مسلح شده و علاوه بر آن توان حمل موشکهای سطح به هوای کوتاهبرد و اژدرانداز را دارد، باند فرود هلیکوپتر از دیگر ویژگیهای ناو جدید کره شمالی است.
کره شمالی با دارا بودن این میزان تجهیزات و احتمالا ساخت شناورهای جدید به دنیا ثابت خواهد کرد که نه فقط در حوزه موشکی بلکه در سایر ابعاد تسلیحاتی توان بالایی دارد و به آنهایی که فکر و ادعای تجاوز دارند اعلام میکند که پاسخی کوبنده میدهد. کشوری که هستهای شده را نباید دستکم گرفت. باید دید سیاست ترامپ در قبال کره شمالی که هیچ منطقی در آن دیده نمیشود تا چه زمانی ادامه پیدا خواهد کرد.
انتهای پیام/