به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، محققان علوم پزشکی در دانشگاه سنفورد در لس آنجلس آمریکا اعلام کردند نوعی نشانگر زیستی را در بدن یافته اند که می توان با بررسی آن، احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر را پیش بینی کرد.
این کشف که نتایج آن در شماره اخیر نشریه نیچر منتشر شده است احتمالا بشر را به سوی تولید داروی جدید برای مقابله با بیماری آلزایمر هدایت خواهد کرد.
همچنین می توان با استفاده از این کشف، داروهایی برای بیماری های پارکینسون، سرطان مغزی مهلک از نوع گلایوبلاستوما، آسیب های مغزی و سکته مغزی بهره برد.
دکتر امان مان و همکارانش می گویند هدف از این مطالعه، یافتن یک بیومارکر، یا نشانگر زیستی برای بیماری آلزایمر بود.
این محققان نوعی پپتید به نام دی ای جی DAG یافته اند که به نوبه خود نوعی پروتئین را سازماندهی می کند به نام فاکتور رشد بافت پیوندی یا CTGF که پیش از تشکیل پلاک های آمیلوئیدی در مغز، حضور دارد و در واقع بیانگر قریب الوقوع بودن ابتلا به آلزایمر است.
دکتر مان می گوید با این کشف می توان به یافتن روشی برای تولید داروهای جدید برای درمان آلزایمر امیدوار شد.
به گزارش پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت، بر اساس آمارهای سال ۲۰۱۶ برآورد می شود حدود پنج میلیون و چهارصد هزار نفر در آمریکا به بیماری آلزایمر مبتلا باشند که هیچ درمانی ندارد ولی برخی داروها، قادرند شرایط قوای شناختی بیماران را کنترل کنند.
با بالا رفتن سن و پیر شدن سلول ها، ترشح ماده شیمیایی سروتونین کاهش می یابد، بدین ترتیب ارتباط بین سلولی و انتقال اطلاعات دچار مشکل می شود.
انتهای پیام/