به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ علیمحمد آدابی رئیس سازمان نظام پرستاری کشور در همایش واکاوی آموزش پرستاری، فرصتها و تهدیدها گفت: پرستاری نقش ارزندهای در جامعه ایفا میکند و حضور پرستاران در حادثه اخیر غرب کشور میتواند تا حدی از آلام حادثهدیدگان کم کند و با توجه به نقش پرستاران در زمینه پیشگیری، درمان، بازتوانی و اصلاح ناهنجاریهای جامعه باید برای این گروهها ارزش خاصی قائل شد.
وی افزود: 100 هزار نفر پرستار در جامعه کم داریم اما نباید نگران باشیم بلکه باید به این فکر کنیم که با تربیت نیروی پرستاری، پرستاران با یک شیفت کاری در ارتقاء بهداشت جامعه، نقش خود را ایفا کنند.
آدابی حضور پرستاران در جامعه را حائز اهمیت دانست و سلامت و آموزش را 2 رکن توسعهیافتگی ملتها و میزان کیفیت زندگی افراد دانست.
وی گفت: آموزش همراه با مدیریت صحیح، رمز توسعهیافتگی و بهرهبرداری بالا است و نظام پرستاری با تلاش در مسیر ارتقاء کیفی مهارتهای کاری، تعیین استانداردهای آموزشی، تلاش ارتقاء کیفی مهارتها و دانش فارغالتحصیلان پرستاری، همکاری در تعداد و نحوه پذیرش دانشجویان پرستاری و سایر موارد در صدد است تا نقش حرفهای خود را که اصلاح و توسعه قوانین و سیاستهای مرتبط است عملیاتی کند و با تصویب قانون شاهد دستاوردهای مطلوبی در زمینه پرستاری باشیم.
آدابی گفت: قبل از هر برنامهریزی آموزشی باید نیازسنجی واقعی جامعه را ببینیم و از آنجا که فارغالتحصیلان پرستاری در شهر خود مشغول به کار میشوند میتوان با اصلاح کوریکولوم آموزشی هر منطقه پاسخگوی نیاز آموزشی همان منطقه بود.
وی اظهار کرد: طول عمر با کیفیت نیازمند حضور پرستاران است تا در راستای ارتقاء سلامت انسانها گام بردارند و باید درصدی از درآمد خالص را صرف سلامتی و بهداشت جامعه کنیم. سازمانهای مردم نهاد که ساختار دولت نیستند اما واسطه مردم و حاکمیت هستند میتوانند در این تصمیمسازیها و سیاستگذاریها نقشآفرینی کنند.
آدابی با تأکید بر نقش آموزش و پژوهش در تشکلهای حرفهای گفت: سازمانهای حرفهای میتوانند با ترسیم آینده نیازسنجیهای لازم را ببینند که با توجه به کمبود پرستاری میتوان گفت سازمانهای حرفهای در نقش خود کوتاهی کردند و این گروهها باید هشدار کمبود پرستاری را به حاکمیت بدهند.
رئیس سازمان نظام پرستاری افزود: نظامهای آموزشی سنتی پاسخگوی نیازهای جامعه نیستند و باید سازمانهای حرفهای با به روزرسانی الگوهای آموزشی، ظرفیتسنجی، آموزشی نیروی انسانی، بهسازی و تربیت نیروهای انسانی بتوانند مؤثر واقع شوند.
وی در پایان گفت: سازمانهای حرفهای میتوانند با بررسی کیفیت و کمّیت، صلاحیت حرفهای، آموزش نیروی انسانی دانشگاهها و سایر عرصهها در ارتقاء خدمات به جامعه گام بردارند که امیدواریم شاهد ارتقاء خدمات پرستاران برای خدمت هر چه بیشتر به هموطنانمان باشیم.
انتهای پیام/
اگر نخواهيد اين اظهار نظر را منعكس كنيد انرا براى وزير بهداشت بفرستيد