به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اختتامیه شانزدهمین دوره جشنواره «کتاب و رسانه» عصر امروز با حضور مجید غلامی جلیسه مدیرعامل موسسه خانه کتاب، محسن جوادی معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علیرضا بهرامی دبیر جشنواره و محمود آموزگار رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان در خانه کتاب برگزار شد.
در این مراسم، مجید غلامی جلیسه مدیرعامل خانه کتاب و دبیر جایزه کتاب سال در خصوص جشنواره «کتاب و رسانه» گفت: صحبت هایی با دبیر جشنواره کتاب و رسانه داشتیم که بتوانیم یک دبیرخانه ثابت برای این جشنواره داشته باشیم. پس از پایان جشنواره کار آقای بهرامی آغاز میشود. از جمله این کارها، برگزاری کارگاهها و نشست های متعدد در حوزه کتاب و رسانه است. ما همواره به آموزش و بالا بردن دانش خود نیاز داریم. این میسر نیست، مگر با کمک گرفتن از اساتیدی که در این حوزه هستند.
وی افزود: کتاب، رسانه بسیار ریشه داری است. برخلاف رسانه های دیگر عمقی به درازای تاریخ بشریت دارد. شاید همین ریشه و عمق یک مقدار ما را به تأنی وامیدارد تا با این رسانه تاریخی با تامل بیشتر برخورد کنیم. خبرنگاری کتاب صبر، دقت و حوصله دو چندانی میطلبد. در کنار آن شتابزدگی که باید در خبرنگاری کتاب باشد، باید صبر، دقت و تأمل باشد. الان در عصری زندگی میکنیم که سرعت در خبرنگاری اهمیت دارد؛ همین امر خبرنگاری کتاب را سخت تر می کند.
در ادامه این مراسم علیرضا بهرامی دبیر جشنواره کتاب و رسانه، با اشاره به افزایش 280 درصدی آثار ارسالی به جشنواره کتاب و رسانه بیان کرد: کثرت رسانهها و رسانه های متکثر و متنوعی را در جشنواره امسال شاهد بودیم. بخش عکس و مقالات تخصصی به جشنواره امسال «کتاب و رسانه» افزوده شد. امیدوارم دبیران بعدی جشنواره کتاب و رسانه در گنجاندن بخش های ترجمه، طنز و حاشیه های شعر و داستان به این جشنواره اهتمام کنند.
محمد حق شناس رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران نیز گفت: متاسفانه باید بپذیریم جامعه ما حال خوبی ندارد. این رسانه است که می تواند نقش زیادی در افزایش آگاهی مردم ایفا کند. به پشتوانه همین رسانه های جمعی است که به تبیین فرهنگ شهروندی پرداخته شده است. ثبات، آرامش، رفاه و آینده هر کشوری به میزان کتابخوان بودن مردم آن وابسته است.
وی افزود: رسانهها و خبرنگاران فرهنگی از جمله حوزه کتاب، نه تنها از امکانها، بلکه از ضرورت های پیشبرد اهداف کلان اجتماعی هستند. آنها با تسلطی که بر موضوع های مختلف در جامعه دارند، می توانند با راهکارهای گوناگونی که ارائه میدهند جامعه را از آسیب های پیش رو برحذر دارند. چنین رویکرد مهمی در حوزه رسانه سبب میشود، فرهنگ شهرنشینی بالندهتر شود.
در ادامه این مراسم محسن جوادی معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص رسانه ها گفت: رسانه ها یک جور نقش روایت گری را دارند و گاهی وقت ها کتاب ها از دید ما دور هستند و ما آنها را نمی بینیم در حالی که ضروری و لازم هستند. درباره پیامبران گفته اند، پیامبران طبیبانی بودند که راویان کتابند. به همین ترتیب نقش رسانه های شنیداری، دیداری و صوتی این است که هر چه را که ما از آن غفلت می کنیم به چشم ما می آورند. هر چه این روایتگری هنرمندانه باشد کتاب رونق می گیرد. بنابراین رسانه ها نقش مهمی در رونق دادن به کتاب دارند و خواهند داشت.
وی افزود: گاهی تصور می کنیم چیزی برای عرضه و معرفی نداریم. در حالی که خلاقیت و جستجوگری خبرنگاران کتاب و رسانه های مرتبط با کتاب است که حقایق بدیع و اصیلی را که پنهان مانده است برای ما روشن می کند. می شود یک جایی کتاب هایی را پیدا کرد و در معرض دید دوستان قرار داد و در این میان به نظرم یکی از مهم ترین وظایف رسانه ها نقد کتاب است.
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه اگر کتاب ها نقد شوند به وضعیت مطلوبی می رسند، اظهار کرد: خواننده وقتی در برابر هجوم کتاب های مختلف قرار می گیرند و آنها را غیرمفید می یابند و بهره زیادی نمی برند از مطالعه رویگردان می شود. نقد کتاب یک زمینه ای است که می تواند در این زمینه به ما کمک کند و البته نقد و تمجیدهای سفارشی رونق و اصالت کتاب را از بین می برد. خیلی وقت ها رسانه های فعال حوزه کتاب فقط به خود کتاب توجه می کنند در حالی که همین کتاب مراحل مختلفی را طی میکند و جذابیت های بسیاری که در مسیر چاپ آن در صنعت چاپ وجود دارد و می توان در چاپ کتاب به آن توجه کرد، قابل تامل است.
در پایان مراسم از برگزیدگان جشنواره تقدیر شد.
انتهای پیام/