به گزارش خبرنگار حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ باوجود ساخت هواپیماهای مدرن و پیشرفته و رعایت استانداردها برای افزایش سرعت، مصرف سوخت بهینه، افزایش تعداد مسافر، کاهش مسئولیت خلبان، تقویت سیستمهای راداری و ایمنی پرواز، اما خطر هک شدن سیستمهای ناوبری پرواز وجود دارد به ویژه در بین هواپیماهای قدیمی وجود دارد.
گروهی از کارشناسان شرکت هواپیمایی بوئینگ در یک آزمایش منحصربه فرد کنترل پرواز یک فروند هواپیمای بوئینگ ۷۵۷ را به دست گرفته و به اصطلاح آن را هک کرده اند.
این هک برنامه ریزی شده و با اطلاع مسئولان بوئینگ انجام شده است، اما خلبانهای هواپیمای مذکور از آن اطلاعی نداشته اند.محل اجرای این آزمایش در فرودگاه آتلانتیک سیتی در نیوجرسی آمریکا درسال ۲۰۱۶ میلادی بوده است.
تیم هکر با استفاده از ارتباطهای فرکانس رادیویی موفق به هک این وسیله پروازی با ظرفیت ۲۸۰ مسافرشده است.
انجام موفقیت آمیز این آزمایش تهدیدی جدی برای امنیت پروازی است، اما مقامات بوئینگ اعلام کرده اند که هک شدن تنها درهواپیماهای قدیمی که سیستم کنترلی آسیب پذیر تری دارند انجام میشود ودر هواپیماهای مدرن امکان نفوذ وجود ندارد.
کارشناسان اعلام کرده اند هواپیماهای قدیمی نیز باید تجهیزات آویونیک خود را تغییر و به روز کنند که البته هزینه بالایی را به آنها تحمیل میکند.
هک شدن هواپیما را به تازگی مقامات بوئینگ در اجلاس سایبر سَت (CyberSat) اعلام کرده اند.
هواپیمای بوئینگ ۷۵۷ یکی از هواپیماهای پرطرفدار است و تنها درکشورآمریکا بیش از ۷۳۸ هواپیما ازاین مدل اکتیو و درحال پرواز هستند؛ از جمله ویژگیهای فنی هواپیمای بوئینگ ۷۵۷ میتوان موارد زیر را نام برد که شامل طول ۴۷ و ۳ دهم متر، ارتفاع، ۱۳ و ۶ دهم متر، فاصله نوک دو بال، ۳۸ و یک دهم متر، ظرفیت حمل مسافر، ۲۸۹ نفر، حداکثر سرعت ۹۱۲ کیلومتر بر ساعت است.
اولین پرواز این هواپیما از دسته هوایپمای بوئینگ c-۳۲ و درسال ۱۹۸۲ انجام شده و درسال ۱۹۸۳ وارد بازارهای جهانی و خطوط هواپیمایی شده است.
تولید یک هزارو ۵۰ هواپیما از این مدل دربازه زمانی سالهای ۱۹۸۱ تا ۲۰۰۴ توسط شرکت بوئینگ انجام شده است.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/