نیروی زمینی سپاه از اولین ساعات وقوع زلزله در محل حادثه حضور یافته و عملیات امداد و خدمترسانی به مردم را آغاز کردند.
به گزارش خبرنگارحوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، یگانهای نظامی و امدادی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و به ویژه نیروی زمینی سپاه از همان اولین ساعات وقوع زلزله در منطقه غرب کشور حضور یافتند و به امداد رسانی پرداختند.
نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با استقرار ۶ بیمارستان صحرایی در مناطق زلزله زده غرب کشور هزاران مراجعه کننده را درمان کردند و دهها عمل جراحی انجام دادند.
گزارش منابع میدانی نشان میدهد که بیمارستان امام حسین(ع) نیروی زمینی سپاه یکی از مهمترین و محوریترین بیمارستانها بود که نقش مهمی را در حمایت و امداد رسانی به زلزلهزدگان بر عهده داشت.
سردار سرتیپ دوم پاسدار احمد اخوان معاون بهداری رزمی نیروی زمینی سپاه در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین امداد رسانیهای بهداری سپاه پاسداران و به ویژه نیروی زمینی سپاه به زلزلهزدگان منطقه غرب کشور، اظهار کرد: نیروی زمینی سپاه از شروع حادثه دلخراش زلزله کرمانشاه امکانات تخصصی خود را برای کمک به زلزلهزدگان وارد منطقه کرد.
وی افزود: در بخش سلامت نیز نیروی زمینی سپاه با بیمارستانهای صحرایی تعداد زیادی از هموطنانمان را مداوا کرده است.
سردار اخوان با بیان اینکه بیمارستان سرپل ذهاب مجهزترین بیمارستان سیار در کشور است، گفت: این بیمارستان در شرایط جغرافیایی مختلف بررسی شده و توانایی خدمت رسانی معادل یک بیمارستان شهری را دارد.
معاون بهداری نیروی زمینی سپاه، تأکید کرد: یکی از بیمارستانهای صحرایی نیروی زمینی سپاه که در کوئیک مجید مستقر است؛ تیمهای پزشکی را به روستاهای اطراف اعزام میکند و به مداوای زلزله زدگان میپردازد.
وی بیان داشت: بیمارستانهای صحرایی سپاه همچون بیمارستان امام حسین(ع) و شهید صدوقی شامل بخش بستری مردان، بستری زنان، دندانپزشکی، اورولوژی و غیره است و خدمات گوناگونی را به مردم منطقه غرب کشور ارائه داده است.
وی خاطرنشان کرد: استانداردهای بینالمللی و جهانی در ساخت بیمارستانهای صحرایی نیروی زمینی سپاه لحاظ شده است.
سرهنگ پاسدار فاضل اعظمی مدیر بیمارستان صحرایی امام حسین (ع) نیروی زمینی سپاه در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، درباره ساز و کار امداد رسانی این بیمارستان به زلزله زدگان مناطق غرب کشور، اذعان داشت: ۶ بیمارستان صحرایی نیروی زمینی سپاه به صورت پیوسته به زلزله زدگان منطقه غرب کشور امداد رسانی میکنند که ۳ بیمارستان در منطقه سر پل ذهاب مستقر شده و مابقی بیمارستانها در ازگله و جوانرود ، روستای کوئیک و روستای سراب ذهاب مستقر شدهاند.
وی افزود : این ۶ بیمارستان زیر نظر معاونت بهداری نیروی زمینی سپاه هستند و هدف آنها امداد رسانی به هموطنان عزیز غرب کشور است.
مدیر بیمارستان امام حسین(ع) نیروی زمینی سپاه با بیان اینکه این بیمارستان شامل بخشهای مختلفی همچون اتاق عمل، رادیولوژی، آزمایشگاه و دندانپزشکی و سی تی اسکن است، گفت: ما روزانه ۶۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر را پذیرش میکنیم و خدمات مختلفی را به صورت رایگان به هموطنان عزیزمان ارائه میدهیم.
یکی دیگر از بیمارستانهای مهم نیروی زمینی سپاه؛ بیمارستان شهید صدوقی است که این بیمارستان هم در منطقه سرپل ذهاب مستقر است و به امداد رسانی پیوسته و ۲۴ ساعته مشغول است.
سردار مرتضویان رئیس بیمارستان شهید صدوقی در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره اقدامات انجام شده این بیمارستان برای کمک به زلزله زدگان غرب کشور؛ اظهار کرد: بیمارستان شهید صدوقی دارای بخشهای مختلفی همچون اورژانس، اتاق عمل، رادیولوژی، سونوگرافی و تعداد ۵۰ تخت بستری را در اختیار دارد.
وی افزود: ما روز اول نزدیک ۱۶۰۰ نفر خدمات داشتیم و در روز دوم و سوم ۴ هزار و ۵۰۰ نفر را پذیرش و مداوا کردیم و در روز سوم به ۲ هزار و ۲۰۰ نفر خدمت رسانی کردیم.
سردار مرتضویان تصریح کرد: خدمات ما شامل پزشک متخصص داخلی، زنان و زایمان، پزشکان عمومی و داروسازی و آزمایشگاهی و سی تی اسکن سیار و .... است.
وی در پاسخ به این سوال که بیمارستان شهید صدوقی تا چه زمانی در منطقه مستقر خواهد بود، تأکید کرد: با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری، سپاه به وظیفه خود تا حصول نتیجه مناسب برای هموطنان عزیز زلزلهزده منطقه غرب کشور عمل خواهد کرد. سپاه در کنار مردم خواهد بود و تا زمانی که دانشگاه علوم پزشکی و مسئولان درمانی استان کرمانشاه اعلام نیاز کنند در کنار مردم و در خدمت مردم عزیز منطقه غرب کشور هستیم و خدمت رسانی را وظیفه ذاتی خود میدانیم.
سردار مرتضویان در پاسخ به این سوال که چند دستگاه آمبولانس برای امداد رسانی به مردم منطقه در این بیمارستان مستقر است، گفت: ما دو دستگاه آمبولانس و یک خودرو امدادی را به صورت ۲۴ ساعته در اختیار داریم که مجروحان، مصدومان و بیماران را به بیمارستان منتقل میکند و در بسیاری از مواقع بیماران را به روستاها میبریم و به منازلشان می رسانیم. بالگرد نداریم چرا که این منطقه مرکز شهر است و امکان نشستن بالگرد وجود ندارد؛ اما یک بیمار اگر شرایط اورژانسی داشته باشد می توانیم هماهنگ کنیم و مجروح را برای درمان های تکمیلی با بالگرد منتقل کنیم.
رئیس بیمارستان صحرایی شهید صدوقی نیروی زمینی سپاه درباره امکانات داروخانه این بیمارستان گفت: ما اکثر داروهای مورد نیاز خود را در تخصصهای مورد نظر داریم و این داروخانه به صورت شبانه روزی و رایگان به هموطنان عزیزمان خدمت رسانی میکند.
بیمارستان صحرایی کوثر یکی دیگر از بیمارستانهای صحرایی است که نیروی زمینی سپاه برای کمک به زلزله زدگان در روستای کوئیک مجید استان کرمانشاه مستقر کرده است.
بیمارستان صحرایی کوثر زیر مجموعه بیمارستان شهید محلاتی تبریز معاونت بهداری نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که از روز اولی که زلزله ایجاد شد؛ تجهیزات و پرسنل این بیمارستان به منطقه اعزام شد و در ۱۷ تخصص به هموطنان زلزله زده غرب کشور امدادرسانی کردند.
این بیمارستان یک بیمارستان کامل با ۳۲ تخت خواب است که قبلا در منطقه ازگله مستقر بود که با صلاحدید مسئولان نیروی زمینی سپاه به روستای کوئیک مجید جهت خدمت رسانی هر چه بیشتر به شهروندان این روستا و روستاهای مجاور منتقل شد.
بیمارستان کوثر روزانه حدود ۱۵۰۰ نفر در روز را پذیرش میکند و ۸۰ عمل جراحی را انجام داده است.
گزارش از محمد زرچینی
انتهای پیام/