به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،بهنام هوایی امروز در نشست هماهنگی ستاد مدیریت بحران شهرستان اصفهان، اظهار کرد: 80 درصد بلایای طبیعی را سیل در بر میگیرد و با شروع فصل بارشها این خطر کل شهرستان اصفهان را تهدید میکند.
وی با بیان این که وضعیت سیل بندهایی که در سطح استان رؤیت شد وضعیت مناسب ندارد، تصریح کرد: این سیل بندها ظرفیت ذخیره 3 ساعته آب را دارند و بیش از این توانایی ندارد و بعد از سه ساعت این سیل بند دچار فرسایش میشود.
کارشناس کارگروه سیل مدیریت بحران شهرستان اصفهان افزود: در طول سه سال اخیر به کمک شهرداران و بخشداران نقاط حادثه خیز را شناسایی کردیم، شهر بهارستان و شهر محمدآباد از نقاط حادثهخیز هستند و عوامل ایجاد سیل طبیعی و انسانی است.
وی با بیان این که افزایش جمعیت به عنوان یک خطر بالقوه است و باید مدیریت شود، بیان کرد: آموزش برای مکان یابی صحیح احداث خانه باید اجباری شود و این آموزشها تا 50 درصد میتواند در خصوص سیل آگاهی بخشی کند.
هوایی تصریح کرد: بخش کوهپایه بیشترین مناطق حادثه خیز را دارد که بدون مطالعهترین و ضعیفترین بخش در خصوص جلوگیری از خسارات سیل هم همین منطقه کوهپایه است و مدیریت سیلاب به طور ذاتی به عهده آب منطقهای است و آموزش در راستای مقابله با سیل کمک بسیاری میکند.
وی با انتقاد از احداث خانه در بستررود، مطرح کرد: وقتی به روستاها مراجعه میکنیم مشاهده میکنیم در خطالقعرها خانه احداث شده است و این نشاندهنده این است که به یک مسأله ساده فیزیکی توجه نشده است.
کارشناس کارگروه سیل مدیریت بحران شهرستان اصفهان اقدامات مددکاری شامل بیمه سیل و امدادرسانی را بسیار مهم دانست و عنوان کرد: انجام بازدیدهای ضروری و شناسایی نقاط حادثه خیز بسیار مهم است که باید انجام شود.
وی در پایان گفت: مطالعات یکی از مهمترین فاکتورها در مدیریت سیل است اما اطلاعات ما محدود است و اطلاعاتی که اعلام میکنیم بر مبنای آمار بخشداران است هر چند از طریق عکسهای هوایی، نقشههایی که موجود است و بازدیدهای میدانی طولانی مدت، نقاط حادثه خیز شناسایی شده است.
انتهای پیام/م