رئیس اداره منابع طبیعی کاشان گفت: روان‌آب‌های شهرستان کاشان ۸۱ میلیون متر مکعب برآورد شده است که در حال حاضر تنها ۱۵ میلیون متر مکعب از این روان آب‌ها ساماندهی می‌شود.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،مجید خداپرستان  با اشاره به اینکه از دهه ۷۰ تاکنون بیش از ۲۳۰ بند تاخیری با مصالح سنگ و ملات، ۱۴ بند خاکی و شش پروژه پخش سیلاب در شهرستان کاشان اجرایی شده است، اظهار داشت: این در حالی است که اجرای این پروژه‌ها تنها ۱۸ درصد از روان‌آب‌های شهرستان کاشان را ساماندهی می‌کند.

وی با بیان اینکه روان‌آب‌های شهرستان کاشان ۸۱ میلیون متر مکعب برآورد شده است، افزود: در حال حاضر تنها ۱۵ میلیون متر مکعب از این روان آب‌ها ساماندهی می‌شود.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کاشان با اشاره به اینکه با توجه به برداشت بی‌رویه از سفره‌های آب زیرزمینی، کاهش نزولات آسمانی و خشکسالی‌های چند ساله گذشته، توجه به پروژه‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری جهت کاهش اثرات منفی بحران آب امری ضروری است، تصریح کرد: باید توجه داشته باشیم که دشت کاشان در حال حاضر در بحران زیست محیطی بسر می‌برد.

وی با بیان اینکه مطالعات مورد نیاز در بیش از  ۶۰ درصد حوضه ‏های آبخیز شهرستان کاشان انجام شده است، ابراز داشت: اعتبار مورد نیاز برای اجرای پروژه‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری به مبلغ سه میلیارد تومان مشخص شده است که در صورت تامین اعتبار می‏ تواند در تعهدات سال‏ های آینده منابع طبیعی استان اصفهان قرار گیرد.

خداپرستان ادامه داد:علاوه بر پروژه ‏های آبخیزداری، اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مکلف به اجرای پروژه‏‌های بیولوژیک نیز هست که در وسعتی برابر یک هزار و ۵۰۰ هکتار به صورت درختکاری و بذر گونه‏‌های جنگلی و مرتعی عملیاتی شده است.

 وی با اشاره به اینکه ارتفاع دشت کاشان با توجه به شیب تند از ارتفاعات تا دشت و فاصله کم این دو منطقه، باعث شدت گرفتن سیلاب‌ها می‌شود، اضافه کرد: این شدت گرفتن‌ها باعث سیل و تخریب خاک می شود و لازم است برای حفاظت از خاک، پروژه‌های آبخیزداری بیشتری انجام شود.

 

انتهای پیام/م

 

دشت کاشان در بحران محیط زیستی به سر می‌برد

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار