به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد؛ محمدرضا حبیبی رئیس کل دادگستری استان یزد امروز یکشنبه در آیین افتتاح این دفتر در اردکان گفت : توسعه دفاتر خدماتی الکترونیک قضایی یکی از سیاست های قوه قضایی است که ابتدا در مراکز استان ها شروع شد و نتایج بسیار خوبی در برداشته است.
حبیبی افزود : باید به سمتی حرکت کنیم تا افراد فقط در زمان رسیدگی به پرونده در دادگستری حضور یابند و مابقی امور از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی قابل پیگیری باشد.
وی اظهار داشت : دفاتر خدمات الکترونیک قضایی موارد مختلفی را پوشش میدهند که از آن جمله میتوان به شکایات مرتبط با چک، استرداد ثمن معامله، استرداد مال منقول، مطالبه نفقه، ثبت واقعه ازدواج، مطالبات اجرت المثل ایام زوجیت، صدور حکم طلاق به درخواست زوج، استرداد جهیزیه، تقسیط مهریه، اعسار از پرداخت مهریه، مطالبه مهریه، پرداخت حق الوکاله، مطالبه خسارت و تجویز ازدواج مجدد اشاره کرد.
این مقام قضایی تصریح کرد: بیتردید اجرای این طرح، گامی مهم در توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات در دستگاه قضائی به شمار میآید که کاهش مراجعات مردم به مراجع قضائی را به دنبال داشته و علاوه بر تسهیل امور مردم امکان طرح دعوا بدون مراجعه به محاکم یا دادسراها فراهم میآورد .
حبیبی با اشاره به اجرایی شدن ارسال ابلاغ الکترونیک در استان، گفت: با اجرایی شدن ارسال ابلاغ الکترونیک دیگر از ارسال احضارنامه های فیزیکی جلوگیری میشود و بسیاری از خدمات قضایی در یک بستر امن الکترونیک ارائه می شود.
معاون آمار و فناوری اطلاعات دادگستری نیز تصریح کرد: گشایش این دفتر که در راستای الکترونیک شدن خدمات قوه قضاییه به موازات الکترونیک شدن خدمات دولت صورت گرفت باعث ارائه خدمات سریع تر به مردم و انجام بیش از 36 مورد خدمات قضایی بدون نیاز به دادگستری خواهد شد.
حجت اسدی با بیان اینکه بیش از 210 مورد دادخواست حقوقی و نیز تجدید نظر های کیفری و حقوقی در این دفتر ارائه خواهد شد افزود: استان یزد رتبه دوم کشوری را در ابلاغ الکترونیکی پرونده ها داراست.
وی اظهار داشت : مقرر است ضمن افزایش دفاتر خدمات الکترونیک قضایی در مرکز استان، در همه حوزههای قضایی استان نیز دفاتر خدمات الکترونیک قضایی راهاندازی شود.
انتهای پیام/ ی