به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ باید به طور جدّ، مراقب زبان و حرکات و سکنات خود باشیم که مبادا اسباب دل شکستن کسی را فراهم آوریم و اگر چنین کاری رخ داد بعد از توبه و استغفار جدی به درگاه ربوبی، باید، عملا جبران کنیم و پیش آن شخص برویم و دلش را به دست آوریم و اگر به او دسترسی نداریم در کنار کار خیری مانند قرآن و نماز خواندن به نیت او،صدقهای هم به عنوان رد مظالم به فقیر بدهیم.
به طور كلی شكستن دل انسان مؤمن كه به تعبیر روایات، احترام او از كعبه بیشتر است، دارای آثار وضعی و جانبی فراوانی است و دلی كه شكست به سادگی التیام نمییابد و جبران آن دشوار است.
پس در مرحله اول باید انسان مراقب باشد دل كسی را نشكند و قلبی را جریحه دار نسازد و اگر خدای ناخواسته این اتفاق افتاد باید به سرعت جبران و تلافی كند و دل شكسته را التیام بخشد و آن را به دست آورد و تنها استغفار و آمرزش كافی نیست، مگر این كه آن فرد از انسان دور باشد و انسان قدرت جبران نداشته باشد كه در این صورت علاوه بر استغفار و طلب آمرزش از درگاه الهی باید در حق آن فرد دعای خیر كرد و خیر دنیا و آخرت او را از خداوند درخواست نمود و با این كار انشاءالله قلب او در باطن از شما راضی و خشنود می گردد. در ادامه این مطلب را به نقل از سایت شهر سوال میخوانیم.
در حدیث آمده است كه خداوند میفرماید: انا عند المنكسره قلوبهم؛ من همدم قلب های شكسته هستم یعنی انسان دل شكسته در پیشگاه خداوند دارای جایگاه ویژهای است و مورد توجه خداوند است و دعا و نفرین انسان دل شكسته خیلی زود اثر میبخشد.
بیشتر بخوانید:حکم کسی که "حق الناس" بر گردنش هست چیست؟
«قالَ اللَّهُ عَزَّوَجَلَّ: لِیأْذَنْ بِحَرْبٍ مِنّی مَنْ آذی عَبْدِی الْمُؤْمِنَ وَ لَْیأْمَنْ غَضَبی مَنْ اَكْرَمَ عَبْدِی الْمُؤْمِنَ؛(۱) «خداوند عزیز و جلیل میفرماید: كسی كه بنده مؤمن مرا اذیت كند، با من اعلان جنگ كرده و كسی كه بنده مؤمن مرا تكریم كند، از خشم و غضب من خود را در امان بداند.»
خلاصه اینکه:
لذا باید به طور جدّ، مراقب زبان و حرکات و سکنات خود باشیم که مبادا اسباب دل شکستن کسی را فراهم آوریم و اگر چنین کاری رخ داد بعد از توبه و استغفار جدی به درگاه ربوبی، باید، عملا جبران کنیم و پیش آن شخص برویم و دلش را به دست آوریم و اگر به او دسترسی نداریم در کنار کار خیری مانند قرآن و نماز خواندن به نیت او، صدقهای هم به عنوان رد مظالم به فقیر بدهیم.
پینوشت:
۱. الكافی، ج ۲، ص ۳۵۰، ح ۱.
منبع:تبیان
انتهای پیام/
ای کاش هیچ گاه دهان باز نمیشد و زبان نمیچرخید
ای کاش هیچ گاه دل کسی را نمیشکستم...
خدایا مرا ببخش و کمکم کن تا بتوانم حلالیت بخواهم...
اینکه بری برای یه نفر یه کامنت بزاری حالشو خوب کنی و یه کاربر بیاد بهت توهین کنه این خیلی بده .
دلم زیاد تو فضای مجازی شکسته شده ،دیگه نمیخوام تو فضای مجازی باشم .
انشالا خدا جواب این افراد رو بده .
از هر دستی بدیم از همون دست میگیریم
ممنون واسه متن که تلنگر خوبی بود
عزیزانی که میفرمایید «نمیگذریم،اصن نمیشه،مگه میشه و و و..»
یکم سطح فکری مونو ببریم بالا همه مون تو زندگیمون کلی خطا داشتیم و صدالبت گناهی داریم که اگه خدانبخشدش جهنمی بشیم
و شما فک کن خداهم مثل شما رفتار میکنه اونور که حاضرنشدی ببخشی خودت...خلاصه که:
«صبغة الله و من احسن من الله صبغة»
رنگ خدایی بگیرید
من به شخصه که ازش نمیگذرم اونی که باعث و بانی نابودی زندگیم بشه رو