به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، بیست و سومین جشنواره تئاتر لاله های سرخ امسال به صورت سراسری با حضور 20 اثر راه یافته به بخش نهایی از 6 آذرماه در اندیمشک آغاز شد.
مهدی شفیعی، مدیرکل هنرهای نمایشی کشور در آئین اختتامیه این جشنواره در تالار فرهنگ اندیمشک با بیان اینکه ایران اسلامی از وجود هنرمندان و تلاشگران بی توقع زیادی در عرصه فرهنگ و هنر بهره مند است بیان کرد: برنامه ریزی برای استفاده بهینه از هنر و هنرمندان جامعه یک ضرورت انکار ناپذیر است.
وی در ادامه با بیان اینکه باید از ظرفیت هنر برای رساندن پیام حماسه های دوران مختلف جامعه باید استفاده کرد اذعان داشت: حماسه مقاومت مردم اندیمشک در 4 آذر در دوران دفاع مقدس همواره خواهد درخشید و برای رساندن پیام چنین حماسه هایی، هنر می تواند اثرگذاری چشم گیری داشته باشد.
شفیعی تصریح کرد: جشنواره لاله های سرخ یادآور خاطرات شیرین برای همه ما و هنرمندان تلاشگر در این عرصه است که امروز به همت هنرمندان و هنردوستان به جایگاه خوبی رسیده است.
محمد جوروند، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان در ادامه افزود: حال و احوال تئاتر استان خوزستان خوب است و این جشنواره به بهبود وضعیت هنر استان و نمایش خوزستان کمک شایان کرده است.
وی اظهار کرد: ملی شدن این جشنواره، حضور داوران توانمند و استقبال خوب از جشنواره امسال بر کیفیت این جشنواره افزوده است.
جوروند بیان داشت: این جشنواره ظرفیت بین المللی شدن را دارد و برای دستیابی به اهداف بلند در این جشنواره تلاش خواهد شد.
علی بازگیر، دبیر بیست و سومین جشنواره تئاتر لاله های سرخ نیز داوران بخش صحنه ای این جشنواره را حسین مسافر آستانه، جلیل فرجاد و شهره لرستانی معرفی و اذعان کرد: داورهای بخش خیابانی را حمید ابراهیمی، علی علیزاده و علی بنائیان را عهده دار بودند.
وی اظهار داشت: از 155 اثر رسیده به دبیرخانه این جشنواره، 20 اثر به مرحله نهایی راه یافت. 110 اثر در بخش صحنه ای و 45 اثر در بخش خیابانی از 24 استان کشور به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که 10 اثر به بخش نهایی صحنه ای ،2 اثر بخش میهمان صحنه ای و هشت اثر به بخش خیابانی راه یافتند.
بازگیر گفت: داوری بازبین بیست و سومین جشنواره تئاتر لاله های سرخ در بخش صحنه ای بر عهده اتابک نادری، آرش سهرابی و علی علیزاده و در بخش خیابانی سامان خلیلیان، سیروس همتی و علی بنائیان بود.
حمید آذرنگ و حسین مسافر آستانه 2 پیشکسوت عرصه تئاتر کشور نیز در سخنانی بر ضرورت ارج نهادن به هنر نمایش تاکید کردند.
در این جشنواره جوایز بازیگری در بخش خیابانی به افراد زیر تعلق گرفت: پوریا ریحانی بازیگر نمایش ماسک از اصفهان و احمد صمیمی بازیگر نمایش خاطره یکسان از تهران رتبه سوم بازیگری بخش خیابانی را به خود اختصاص دادند.
بازیگری دوم مرد به مالک آسالان بازیگر نمایش چقدر سخنم درد می کند از دهلران و سعید ذبیحی بازیگر نمایش آب از کرمانشاه اختصاص یافت.
بازیگری اول مرد را رامین قادری بازیگر نمایش فنیکس از امیدیه به خود اختصاص داد.
بازیگری سوم زن به مارال ایزدبخش بازیگر نمایش چقدر سخنم درد می کند از دهلران و رویا نصیری بازیگر نمایش سوخو از اندیمشک اختصاص یافت.
رتبه دوم بازیگری زن به فاطمه رحمانی بازیگر نمایش سرخ ترین روز خدا از رشت و بازیگری اول زن به شکیلا هوتمن بازیگر نمایش فنیکس از امیدیه اختصاص یافت.
در بخش کارگردانی رتبه سوم به طور مشترک به امین پورمند کارگردان نمایش سوخو از اندیمشک و خانم نادره حیدریان کارگردان چقدر سخنم درد می کند از دهلران اختصاص یافت.
کارگردانی دوم به طور مشترک از سوی هومن میرمعنوی کارگردان نمایش سرخ ترین روز خدا از رشد و سعید ذبیحی کارگردان نمایس آب از کرمانشاه کسب شد.
در بخش نمایش های صحنه ای در بخش موسیقی ، هیات داوران با اهدا لوح تقدیر و جایزه نقدی موسیقی نمایش هزار پیراهن از هزار یوسف کار سرکار خانم الهام علی محمدی از اراک را مورد تقدیر قرار داد.
جایزه موسیقی نمایش شامل لوح تقدیر و تندیس جشنواره به موسیقی نمایش اوسنه آرش خوشنام از اندیمشک اهدا گردید.
در بخش چهره پردازی هیات داوران با لوح تقدیر و جایزه نقدی به هر یک از چهره پردازی نمایش های اوسنه خانم شکوفه جودکی از اندیمشک و نمایش اویل آقای مهرداد درگی از زاهدان تقدیر کرد.
همچنین از ستار رشنو و مژه پهلوان در این بخش تقدیر شد.
در بخش طراحی صحنه هیات داوران با اهدا لوح تقدیر و جایزه نقدی از طراح صحنه نمایش 'با من حرف نمی زنی چرا' کاری از آقای احمد صمیمی از تهران تقدیر کرد.
جایزه طراحی صحنه شامل لوح تقدیر و تندیس جشنواره و جایزه نقدی به موسیقی نمایش خط آخر خانم فرزانه فاطمی از قوچان اختصاص یافت.
در بخش بازیگری مرد هیات داوران لوح تقدیر و جایزه نقدی را به طور مشترک به ایمان ملکی پور برای نمایش هزار پیراهن از هزار یوسف از اراک و محمد محمدیان شمالی برای نمایش انقباض از ایلام اختصاص داد.
رتبه دوم بازیگری مرد به آقای امیر سعیدی برای نمایش خط آخر از قوچان و رتبه اول بازیگری به محسن خدادادی برای نمایش اوسنه از اندیمشک داده شد.
در بخش بازیگری زن رتبه سوم به طور مشترک به ساغر کیخا نمایش اویل از زاهدان و فاطمه نصیری نمایش شب آفتای از بندر گز اختصاص یافت.
رتبه دوم بازیگری زن به طیبه صیدمحمدی برای نمایش انقباض از ایلام و رتبه اول بازیگری به شیما پور سهم الدین برای نمایش کندو از شیراز اهدا شد.
رتبه سوم نمایش نامه نویسی به طور مشترک به سید محمد محمدی برای نمایش هزار پیراهن از هزار یوسف از اراک و کامران شهلایی برای نمایش با من حرف نمیزنی چرا از تهران تعلق گرفت.
رتبه دوم نمایشنامه نویسی به ابوالقاسم مهدوی از بندر گز برای شب آفتای داده شد و رتبه نخست این جشنواره را هیچ نمایشنامه ای نتوانست کسب کند.
در بخش کارگردانی از نمایش اویل کار سعید بادینی تقدیر شد.
رتبه سوم کارگردانی به طور مشترک به احمد صمیمی کارگردان با من حرف نمیزنی چرا از تهران و طیبه صیدمحمدی برای نمایش انقباض از ایلام داده شد.
رتبه دوم کارگردانی مرتضی عیدی از قوچان برای نمایش خط آخر داده شد و رتبه نخست توسط مهدی آشوغ کارگردان نمایش اوسنه از اندیمشک کسب شد.
در بخش خیابانی کارگردانی اول توسط مرتضی امینی پور برای نمایش فنیکس از امیدیه کسب شد.
هیات داوران تندیس جشنواره ، دیپلم افتخار و جایزه نقدی خود را به طراح و ایده پرداز نمایش فنیکس آقای مرتضی امینی اهدا شد.
هیات داوران جشنواره در راستای ارج نهادن به حماسه 4 آذر مردم اندیمشک مراتب تقدیر خود را از نمایش های سوخو اندیمشک به کارگردانی امین پورمند و نمایش سرخ ترین روز خدا به کارگردانی هومن میرمعنوی تقدیم کرد.
نمایش فنیکس از امیدیه از سوی هیات داوران جشنواره برای معرفی به دبیرخانه جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان انتخاب شد.
از سوی این داوران در بخش صحنه ای نمایش 'با من حرف نمی زنی چرا' به نویسندگی کامران شهلایی و کارگردانی احمد صمیمی از تهران ،نمایش 'لب خوانی خواب ها ' نویسنده و کارگردان: وحید درویشی گیلان- رشت،نمایش ' هزار پیرهن از هزار یوسف' نویسنده و کارگردان: سیدمحمد محمدی از اراک و نمایش ' انقباض' نویسنده: علی شعاعی، کارگردان: طیبه صید محمد از ایلام به مرحله نهایی راه یافتند.
همچنین نمایش « کندو» نویسنده و کارگردان: مسعود احمدی- شیراز،نمایش « شب آفتابی» نویسنده: ابوالقاسم مهدوی، کارگردان: رشید نصیری گلستان- بندرگز ، نمایش «اِویل» نویسنده و کارگردان: سعید بادینی، سیستان و بلوچستان - زاهدان ،نمایش « خط آخر» نویسنده: محمد اکبری، کارگردان: مرتضی عیدی، خراسان رضوی- قوچان و نمایش « سی ساله که بیست سالشه» نویسنده و کارگردان: بهروز وفایی خوزستان - اندیمشک و نمایش « اوسنه» نویسنده و کارگردان: مهدی آشوغ، خوزستان- اندیمشک از دیگر آثار مرحله نهایی بخش صحنه ای بودند.
در بخش مهمان نمایش «ضیافت شوم» نویسنده: رضا طاهری، کارگردان: مصطفی عمله ، خوزستان - شوش و نمایش « دُن کامیلو» نویسنده: کورش نریمانی، کارگردان: پویا حسنوند، لرستان- خرم آباد به مرحله نهایی راه یافتند.
در بخش خیابانی نمایش « آب» نویسنده و کارگردان: سعید ذبیحی برگزیده جشنواره خیابانی شرهانی، کرمانشاه ، نمایش « فُنیکس» نویسنده و کارگردان: مرتضی امینی پور، خوزستان - امیدیه ، نمایش « گزارش یک تابوت» نویسنده و کارگردان: مهدی صالح یار، تبریز ، نمایش « چقدر سخت دردم می گیرد» نویسنده: حیدر رضایی، کارگردان: نادره حیدریان، ایلام، دهلران ،نمایش « سوخو» نویسنده: پژمان شاهوردی، کارگردان: امین پورمند، خوزستان- اندیمشک به مرحله نهایی راه پیدا کردند.
همچنین نمایش « ماسک» نویسنده: کورش نیک پیام، کارگردان: پویا عطایی، اصفهان - ملک شهر ، نمایش' خاطره یکسان' نویسنده: احمد صمیمی، کارگردان: مصطفی مباشر امینی، تهران و نمایش' سرخ ترین روز خدا' کارگردان : مهدی میرمعنوی، گیلان ، رشت از دیگر نمایش های راه یافته به مرحله نهایی در بخش خیابانی بودند.
بیست و سومین جشنواره ملی لاله های سرخ با موضوع ترویج فرهنگ و معارف دینی، دستاوردهای انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، شهدای مدافع حرم و بخش ویژه با اولویت گرامیداشت حماسه مقاومت مردم اندیمشک در بمباران 4 آذر سال 1365 با استقبال بسیار خوبی از سوی هنرمندان 24 استان کشور همراه بود.
انتهای پیام/گ