رئیس اداره بهره برداری منابع طبیعی استان کردستان، گفت: طی سال جاری تا کنون بیش از 3.5 تُن کتیرا از گونه های گون های کردستان برداشت شده که با توجه به مرغوبیت آن سهم مهمی از بازار را به خود اختصاص داده است .

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ،مهمترین محصول گیاه گون، کتیرا نام دارد هرچه کتیرای حاصل شده شفافتر، بی‌رنگ و نازکتر باشد دارای کیفیت بهتر و قیمت گرانتری است.
کتیرا ترشحات صمغی خشک شده حاصل از چندین گونه گیاه گون است، گونه‌های مولد کتیرای گون گیاهان کوچکی ارتفاع یک متر و بومی آسیای صغیر، ایران، سوریه و یونان هستند. ایران بزرگترین صادرکننده کتیرا در جهان می‌باشد.
پیام شریفی گفت: سال جاری حدود 40 قرارداد برداشت در شهرستانهای سنندج، دهگلان، کامیاران، سقز و سروآباد با بهره برداران محلی عقد شده است .
وی افزود: برداشت کتیرا از گون زارها باید به صورت تناوبی صورت گیرد و باید پس از برداشت به هر گون زار استراحت داده شود که علاوه بر نظارت کارشناسان سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان، کارشناسان بهره برداری اداره کل و شهرستانها نظارت بر برداشت از گونزارها را نیز بر عهده دارند. 

رئیس اداره بهره برداری منابع طبیعی استان کردستان عنوان کرد: به علت عدم بازار فروش و صنایع تبدیلی در استان و نیز عدم آشنایی بهره برداران استان با نحوه برداشت کتیرا، برخی بهره برداران از استان های همجوار از جمله کرمانشاه برای برداشت کتیرا به کردستان می آیند .
وی ایجاد بازار فروش مناسب برای محصول کتیرا، ایجاد صنایع تبدیلی و برگزاری دوره های آموزشی مناسب در خصوص بهره برداری اصولی از مراتع، را راه حل موضوع دانست و خاطرنشان کرد: با تشویق بهره برداران محلی به برداشت کتیرا می توان زمینه برای ایجاد اشتغال و درآمدزایی در استان فراهم کرد .
انتهای پیام/م
منبع:ایسنا

برداشت  کتیرا از گون های کردستان 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.