سرپرست اورژانس کشور اقدامات ویژه اورژانس برای کمک به زلزله‌زدگان را تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛  پیرحسین کولیوند، سرپرست سازمان اورژانس کشور در نشست خبرى که با حضور خبرنگاران در باشگاه خبرنگاران جوان برگزار شد، در خصوص امدادرسانی اورژانس به مناطق زلزله‌زده غرب کشور، گفت: با توجه به اینکه امکانات خوب و استانداردی در مرزها داشتیم به محض اطلاع از وقوع زلزله، ۱۰۰ تیم واکنش سریع و اتوبوس آمبولانس‌ به غرب کشور اعزام کردیم.

وی ادامه داد: از سایر دانشگاه‌ها درخواست ارسال نیرو، خون و فرآورده‌های خونی کردیم که با توجه به هماهنگی های به عمل آمده  از زمان وقوع تا کمتر از ۲۰ ساعت ۷۳۵۰ مصدو‌م‌ به صورت زمینی و هوایی اعزام شدند. همچنین به کمک رسانی هوانیروز و سپاه، ۲۰۶ پرواز ۲۱۶۵ مصدوم را هوایی اعزام کردیم.

کولیوند با بیان اینکه ۱۹۳۰ عمل جراحی طی سه روز برای حادثه دیدگان انجام شد، ادامه داد: تمام پیوندهای عضو نیز موفقیت آمیز بوده است؛ متخصص طب اورژانس و پزشک در اتوبوس آمبولانس‌ها حضور داشتند.

سرپرست اورژانس کشور با اشاره به اینکه  ۴۴۴ مصدوم این حادثه به تهران و البرز و ۱۲۵ مصدوم به همدان اعزام شدند، گفت: از  سویی دیگر با توجه به همکاری های انجام شده هیچ کمبود دارویی در منطقه احساس نشد.

وی با بیان اینکه در نصب و راه‌اندازی بیمارستان صحرایی در اسلام‌آباد غرب، ثلاث باباجانی و سرپل ذهاب رکورد زدیم که  همه این ها به برکت اربعین سیدالشهدا بود، گفت: تا صبح روز بعد از زلزله بلافاصله بیمارستان ۳۰ تخته سرپل ذهاب راه اندازی شد که اقدامات گسترده ای همچون  عمل جراحی پیوند در آن انجام شد.

رکورد زنی اورژانس در خدمات رسانی زلزله زدگان به برکت اربعین سید الشهدا/ اسنپ پزشکان راه‌اندازی می‌شود/ سپاه خیلی خوب و مظلومانه در زلزله کمک کرد

کولیوند با اشاره به اینکه تیم‌های واکنش سریع آمادگی کامل داشتند و از مرزها به منطقه منتقل شدند، ادامه داد: تا هفتم آذر به ۶۵ هزار نفر خدمات بهداشتی و درمانی ارائه شده است.

سرپرست اورژانس کشور با بیان اینکه اوج همکاری و هم‌افزایی دستگاه ها در این رویداد مشاهده شد، گفت: ظرف کمتر از ۲۰ ساعت به شرایط پایدار بهداشتی و درمانی رسیدیم، البته در این شرایط پایدار، اوضاع بحرانی‌تر است و ممکن است انواع مشکلات برای افراد سالم پیش آید.

وی با اشاره به همکاری دستگاه ها در خدمات رسانی به زلزله زدگان گفت: به طور کلی باید نمره خوبی به دستگاه ها بدهیم زیرا  بلافاصله پس از وقوع زلزله اقدامات لازم را انجام دادند به خصوص سپاه که مظلومانه و دقیق کار کرد و سردار جلالی در پدافند غیرعامل اقدامات خوبی داشت.

تجهیز 8 بیمارستان صحرایی در ایام اربعین

وی در ادامه در خصوص اقدامات این سازمان برای مراسم اربعین، گفت: هشت بیمارستان صحرایی در چهار مرز مجهز شده بود که در هر کدام از مرزها یک بیمارستان جنرال و یک بیمارستان هسته‌ای مستقر بود، از طرفی در تمام بیمارستان‌ها متخصص و فوق تخصص حضور داشت.

سرپرست اورژانس کشور با اشاره به اینکه ۱۰۰ نفر از تکنسین‌های فوریت پزشکی در عراق حضور داشتند، بیان کرد: بخشی از بیمارستان امام حسین(ع) عراق کاملا در اختیار ما بود همچینین نیروهای ایرانی در مراکز بیمارستان امام زین العابدین و کفیل حاضر بودند.

وی ادامه داد: پس از انتقال مصدوم از عراق به ایران، بلافاصله در صورت مساعد بودن شرایط، او را به شهر خودش اعزامی می‌کردیم تا از ترددها کاسته شود.

کولیوند با بیان اینکه در اربعین هفت اصل و 33 سیاست داشتیم، گفت: همه دانشگاه های علوم پزشکی از مزرهای شرقی و غربی آمادگی لازم را داشتند و همین موضوع باعث شد در زلزله آمادگی کامل داشته باشیم.

رکورد زنی اورژانس در خدمات رسانی زلزله زدگان به برکت اربعین سید الشهدا/ اسنپ پزشکان راه‌اندازی می‌شود/ سپاه خیلی خوب و مظلومانه در زلزله کمک کرد

کولیوند در پاسخ به سوال خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مبنی بر اینکه بسیاری از زائران اربعین بیماری های زیادی را به داخل کشور منتقل می کنند و اورژانس چه اقدامی برای شناسایی و مقابله با این بیماری ها دارد، گفت: چندین مورد بیماری وبا در مراسم اربعین شناسایی شد ولی هیچ بیماری واگیرداری بعد از مراسم اربعین وارد کشور نشده است.

رئیس اورانس کشور عنوان کرد: بسیاری از این زائران اربعین که به ما مراجعه می‌کردند دچار مشکلات گوارشی شده بودند اما  اگر از جای مطمئن مواد غذایی را تهیه می‌کردند دچار این مشکلات نمی‌شدند، برخی زائران دچار  مشکلات گوارشی شدیدی داشتند که در این شرایط خطر مرگ وجود دارد و ما مجبور بودیم چند سرم به آنها تزریق کنیم تا حال مساعدی پیدا کنند.

وی افزود: این موضوع نیازمند رعایت بهداشت جمعی و فردی است، این مباحث بهداشتی باید در مساجد و دانشگاه‌ها و شبکه‌های اجتماعی مطرح شود تا از بیماری‌ها در مراسم اربعین پیشگیری شود، ما آمادگی لازم در این زمینه را داریم و مطالب آن نیز در قالب کلیپ و بروشور موجود است، همچنین کتابی را تحت عنوان سلامت زائران چاپ و منتشر کردیم.

نیاز اورژانس به بالگرد دید در شب

کولیوند در ادامه با اشاره به نیاز این سازمان به بالگرد  پرواز در شب، گفت: اورژانس کشور نیازمند چند فروند بالگرد با قابلیت‌ پرواز در شب را دارد که علاوه بر زمان بروز‌ زلزله‌ از آنها می‌توان برای انتقال مصدومان در کلانشهرهایی‌ مانند تهران برای انتقال مصدومان و بیماران استفاده کرد؛ من از نمایندگان مجلس و دولت تقاضا دارم بودجه‌ای را صرف‌ خرید چنین بالگردهایی‌ در نظر بگیرند و خودم‌ مسئولیت‌ تأمین و تجهیز‌ آنها را بر عهده می‌گیرم.

رکورد زنی اورژانس در خدمات رسانی زلزله زدگان به برکت اربعین سید الشهدا/ اسنپ پزشکان راه‌اندازی می‌شود/ سپاه خیلی خوب و مظلومانه در زلزله کمک کرد

راه اندازی اورژانس ریلی در بیمارستان های اصلی پایتخت

کولیوند در خصوص راه‌اندازی اورژانس ریلی، گفت: ترافیک در تهران موجب می‌شود نیروهای اورژانس دیر به محل حادثه برسند و ما شرمنده می‌شویم که به همین منظور موتور آمبولانس‌ها به ناوگان اورژانس اضافه شدند.

سرپرست اورژانس کشور در ادامه با اشاره به راه اندازی اورژانس ریلی در کشور افزود: اورژانس ریلی با هماهنگی سازمان مترو، پدافند غیرعامل و شهرداری در بیمارستان‌های اصلی تهران همچون شهدا، سینا و امام خمینی راه‌اندازی می‌شود که البته تحقق این امر نیاز به احداث رمپ‌ها و تونل‌هایی دارد که امیدوارم با هماهنگی های انجام شده این موضوع به زودی عملیاتی شود.

جذب نیروهای زن در اورژانس کشور

کولیوند‌ در پاسخ به سوال خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛درباره اینکه با وجود کمبود نیرو در اورژانس‌ نیروهای مورد نیاز‌ در مواقع بحران‌ و اربعین‌ را چگونه ساماندهی‌ می‌کنید‌، گفت: برای اربعین‌ به طور کلی از نیروهای داوطلب استفاده می‌کنیم و اگر پزشکان و پرستاران و نیروهای پیراپزشک‌ وارد سایت اورژانس شوند قسمتی وجود دارد که می‌تواند به عنوان نیروی داوطلب با ثبت مدارک‌ ثبت‌نام‌ کنند‌ و به عنوان‌ نیروی داوطلب‌ اورژانس‌ فعالیت‌ کنند‌.

وی با بیان‌ اینکه‌ در اورژانس با کمبود شدید‌ نیروی انسانی‌ مواجه هستیم‌، گفت: اکنون تعداد قابل توجهی‌ نیروی اورژانس زن نداریم‌ و به دنبال آن‌ هستیم‌ که نیروهای عملیاتی‌ اورژانس زن‌ تربیت‌ کنیم‌، زیرا در مواردی‌ چون کد 247 در سکته‌‌های قلبی‌ بسیاری از خانم‌ها به نیروهای مرد‌ اجازه‌ گرفتن‌ نوار قلب‌ نمی‌دهند و به همین دلیل ما مجبوریم‌ فرد بیمار را به سرعت‌ به بیمارستان منتقل‌ کنیم اما با جذب نیروی تکنسین‌ زن این مشکلات حل می‌شوند‌.

رکورد زنی اورژانس در خدمات رسانی زلزله زدگان به برکت اربعین سید الشهدا/ اسنپ پزشکان راه‌اندازی می‌شود/ سپاه خیلی خوب و مظلومانه در زلزله کمک کرد

راه اندازی سامانه ای مشابه اسنپ برای امدادرسانی سریع

کولیوند‌ در ادامه از راه‌اندازی‌ سامانه‌ای چون‌ اسنپ‌ برای پزشکان خبر داد و افزود: به دنبال آن هستیم که سامانه‌ای مثل‌ اسنپ‌ برای پزشکان و پرستاران ایجاد کنیم و کیف‌ نجات‌ یا جان‌ بگ‌ در اختیار‌ آنها قرار دهیم‌ تا به محض اعلام‌ نیاز‌ فردی‌ به خدمات‌ پزشکان و پرستارانی‌ که در نزدیکی‌ بیمار‌ قار دارند‌ به سرعت‌ به بالین‌ آنها مراجعه‌ کنند و هزینه‌ها‌ کاهش پیدا کند‌.

سرپرست‌ اورژانس‌ کشور ادامه داد: برای کمبود‌ نیروی‌ انسانی اورژانس‌ ردیف‌ استخدامی در آزمون وزارت بهداشت‌ قرار دادیم‌ تا نیروهایی‌ جذب اورژانس‌ کشور شوند‌.

تهیه نقشه جامع خطرپذیری در کشور

 کولیوند درباره آمادگی برای زلزله در تهران، گفت: در تهران شرایط بسیار دشوار است. نقشه جامعه خطرپذیری کشور را تهیه کردیم و اپلیکیشن موبایل آن نیز آماده است تا مردم مشاهده کنند هر شهری چه مخاطراتی دارد.

سرپرست اورژانس کشور با بیان اینکه این برنامه با هماهنگی قرارگاه ثارالله در حال آماده شدن است، اظهار کرد: باید آمادگی بیش‌تری داشته باشیم، زیرا زلزله در تهران شرایط بحرانی را ایجاد می‌کند.

انتشار کتابی برای سلامت زائران اربعین حسینی

وی  درباره ارائه آموزش به پرسنل و زائرین اربعین برای سال آینده گفت: امسال نیز برای کارکنان ‌و زائران آموزش‌های داشتیم که آموزش مختص زائران به طور کامل انجام نشد.

کولیوند افزود:  ۱۱ ماه دیگر فرصت داریم تا آموزش‌های خودامدادی، دیگر امدادی و حفظ سلامت و پیشگیری از بیماری‌ها را برای مراسم سال آینده انجام دهیم.

سرپرست اورژانس کشور ادامه داد: مدارس، مساجد و رسانه ملی نقش موثری در این زمینه خواهند داشت.

رکورد زنی اورژانس در خدمات رسانی زلزله زدگان به برکت اربعین سید الشهدا/ اسنپ پزشکان راه‌اندازی می‌شود/ سپاه خیلی خوب و مظلومانه در زلزله کمک کرد

فروردین ماه امسال بر اساس تصویب مجلس، اورژانس به سازمان تبدیل شد

وی درباره مستقل شدن این سازمان از وزارت بهداشت گفت: با همت نمایندگان مجلس، اورژانس کشور تبدیل به یک سازمان مستقل شده و در حال حاضر ما به دنبال یک ساختمان جدید و متناسب با این سازمان هستیم؛ برای من عنوان سرپرست و یا رئیس این سازمان تفاوتی ندارد و مسئله مهم خدمت‌رسانی به مردم کشورمان است.

لزوم ایجاد امکانات اضطراری در مراکز درمانی

کولیوند با بیان اینکه در تمام مراکز درمانی باید امکانات اضطراری فراهم باشد، افزود: کمبودهای سرویس بهداشتی در مناطق زلزله زده نه تنها مشکل مردم بود بلکه نیروهای بهداشتی و درمانی نیز با این مشکل مواجه بودند، در ۲۴ ساعت اول زلزله حتی خود من آب برای خوردن نداشتم به دلیل کمبود آب نیروهای بهداشتی درمانی که  به علت انتقال مصدومان دستهایشان خونی شده بود، آب برای شست و شو نداشتند به همین دلیل باید در مراکز درمانی منبع آب هایی تعبیه شود تا در شرایط بحرانی از آنها استفاده کنیم.

مدیریت اجساد کار اورژانس نیست

سرپرست اورژانس کشور عنوان کرد: مدیریت اجساد در جریان زلزله برای ما مشکل آفرین بود، مدیریت اجساد وظیفه پزشکی قانونی بود ولی تمام اجساد را به بیمارستان می آوردند و ما مجبور بودیم برای اینکه روحیه بقیه خراب نشود آنها را با آمبولانس به کرمانشاه منتقل کنیم زیرا بسیاری از آنها قابل شناسایی نبودند به همین دلیل برای مدیریت اجساد در شرایط بحران باید با دستگاه های مربوطه گفت و گو کنیم.

راه اندازی بیمارستان هوایی در اورژانس

وی با اشاره به راه اندازی بیمارستان هوایی در اورژانس گفت:با یکی از شرکت های هوایی رایزنی کردیم، تا به زودی بیمارستانی هوایی در اورژانس راه اندازی شود، البته سپاه و ارتش 2 فروند بیمارستان هوایی داشتند که444 مصدوم انتقالی در زلزله را با این بیمارستان ها به تهران،البرز و همدان منتقل کردیم.

رکورد زنی اورژانس در خدمات رسانی زلزله زدگان به برکت اربعین سید الشهدا/ اسنپ پزشکان راه‌اندازی می‌شود/ سپاه خیلی خوب و مظلومانه در زلزله کمک کرد

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۲ ۱۲ آذر ۱۳۹۶
خدا همشونو خیر بده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۸ ۱۲ آذر ۱۳۹۶
احسنت بر هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران
Iran (Islamic Republic of)
فاطمه
۱۹:۲۸ ۱۲ آذر ۱۳۹۶
سلام.چرا مهندس کولیوند از کمک و اقدامات ارتش در مورد زلزله چیزی بیان نکردند؟
Iran (Islamic Republic of)
amin
۱۹:۲۳ ۱۲ آذر ۱۳۹۶
درود بر بچه های اورژانس خسته نباشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۵ ۱۲ آذر ۱۳۹۶
افرین بر اورژانس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۱ ۱۲ آذر ۱۳۹۶
درود بر سپاه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۲ ۱۲ آذر ۱۳۹۶
نیرو استخدام کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۲ ۱۲ آذر ۱۳۹۶
از جناب آقای کولیوند کمال تشکر را دارم خیلی زحمت میکشند. خداقوت جناب کولیوند