به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خانه ملت؛ عبدالکریم حسین زاده عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با انتقاد از وضعیت فعلی بازار مسکن و سیاست های به بن بست رسیده دولت ها در خانه دار کردن مردم، گفت: مجلس در سنوات گذشته برای تامین مسکن اقشار مختلف جامعه قانون مصوب کرده و دولت های مختلف نیز مدل ها و الگوهای مختلفی برای اجرایی کردن این قانون داشته اند.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه تا برنامه جامع و کامل در حوزه مسکن نداشته باشیم نمی توانیم مسائل و مشکلات پیرامون خانه دار کردن افراد فاقد مسکن را به صورت کامل حل کنیم، افزود: تسهیلات دهی در حوزه مسکن تنها بخشی از این مشکلات را مرتفع می کند، در حالیکه این سیاست نتوانسته این بازار را ساماندهی کند.
نماینده مردم نقده و اشنویه در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به تجربه برخی کشورهای پیشرفته برای خانه دار کردن اقشار متوسط و ضعیف جامعه، تصریح کرد: بسیاری از کشورها برای خانه دار کردن اقشار متوسط و ضعیف خود اقدام به پرداخت یارانه مسکن کرده اند تا به این ترتیب فاصله بین قیمت تمام شده مسکن با قیمت بازار را به زوج هایی که برای بار اول صاحب خانه می شوند یارانه بدهند.
وی با تاکید بر اینکه برای پرداخت یارانه به مسکن باید الگوی مشخصی در این باره تعریف شود تا بر اساس آن افراد صاحب خانه شوند، گفت: متاسفانه در سال های اخیر تسهیلات بانکی نتوانسته پاسخگوی تامین نیاز اقشار مختلف برای خرید خانه باشد.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با اشاره به زلزله اخیر غرب کشور و تخریب برخی از واحدهای مسکن مهر، افزود: واحدهای مسکن مهر نیز با تسهیلات بانکی ساخته و تحویل صاحبانشان شده اکنون نیز که در زلزله اخیر این واحدها آسیب دیده اند با تصمیم دولت بار دیگر نیز مقرر شده وام نوسازی به این واحدها اعطا شود که به طور حتم صاحبان این واحدها که توان مالی بالایی نیز ندارند، نمی توانند از پس بازپرداخت این نوع تسهیلات برآیند از این رو ارائه وام به بن بست رسیده است.
حسین زاده با بیان اینکه برای ساماندهی بازار مسکن و خانه دار کردن اقشار متوسط و ضعیف جامعه باید مطالعات تطبیقی دقیقی انجام شود، افزود: استفاده از سیاست های موفق کشورهای پیشرفته و معادل سازی آن می تواند در این زمینه ما را یاری کند.
وی با تاکید بر اینکه بسیاری از کشورهای پیشرفته با پرداخت یارانه سعی در خانه دار کردن اقشار متوسط و ضعیف جامعه خود داشته اند، تصریح کرد: الگو های مختلف در زمینه خانه دار شدن مردم باید مطالعه شود تا به این ترتیب بهترین الگوی ممکن که با شرایط اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی ما همخوانی داشته باشد انتخاب شود.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه اکنون تسهیلات دهی در حوزه مسکن در کشور ما نتوانسته پاسخگوی نیاز حاضر باشد، گفت: دولت ها باید با ریشه یابی و آسیب شناسی علت عدم توفیق سیاست های اتخاذ شده سعی در نتیجه بخش شدن برنامه های آتی کنند.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از هدر رفت تسهیلات بانکی، افزود: متاسفانه توزیع اعتبارات و تسهیلات بانکی صحیح نبوده و وام مسکن به افراد دارای مسکن رسیده است در حالی که افرادی سرپناهی نداشته اند موفق به اخذ وام نیز نشده اند.
انتهای پیام/