به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،تفاوت زیادی بین دو جملهٔ «من مبتلا به اچای وی هستم» و «من مبتلا به ایدز هستم» وجود دارد و شاید حتی خود افراد مبتلا هم این دو جمله را به اشتباه به کار برده باشند.
برای شروع باید گفت که آنچه که ما با نام اچای وی میشناسیم تنها نام یک ویروس است. از حروف اول ویروس نقص سیستم ایمنی انسانی (Human Immunodeficiency Virus) گرفته شده است و نام بیماری نیست بلکه عامل ابتلا به یک بیماری است ایدز یک بیماری نیست بلکه شرایطی است که بدن در معرض عفونت شدید در اثر یک میکروب ساده یا سرطانهای مختلف مثل سرطان دهانه رحم یا سارکوم کاپوزی قرار بگیرد.
بیشتر بخوانید:شرایط انجام آزمایش تشخیص بیماری ایدز در دیر فراهم شد
افرادی که دچار ایدز میشوند پس از سالها حمل ویروس و افزایش شدید اچای وی در بدن و تخریب گسترده سلولهای ایمنی، در برابر عفونتها بیدفاع میشوند. فرد مبتلا به ایدز دچار عفونتهای فرصت طلب میشود. یعنی عفونتهایی که یک بدن سالم به طور طبیعی قادر به دفاع در برابر آن هاست در افراد مبتلا به ایدز موجب بیماری شدید میشود و فرد در معرض آلودگی با انواع ویروسها، باکتریها، قارچها و انگلها قرار میگیرد.
ایدز چیست؟
ایدز یک بیماری ویروسی است که توسط ویروس اچ آی وی (نقص ایمنی انسانی ) منتقل می شود. این ویروس به تدریج سیستم دفاعی بدن را مختل می کند بطوریکه فرد در طی سالها به انواع عفونتها و سرطانها مبتلا شده و در نهایت از پا درمی آید.
ایدز با عفونت اچ آی وی چه تفاوتی دارد؟
از زمانیکه فرد به اچ آی وی مبتلا می شود تا شروع بیماری ایدز ممکن است بیش از 10 سال طول بکشد .در این مدت فرد سالم است و می تواند به کار و فعالیت خود ادامه دهد اما می تواند بیماری را انتقال دهد.
ویروس چگونه وارد بدن می شود؟
تماس خونی از طریق استفاده مشتـــرک از وسایل تیز وبرنده مــانندتیـــغ وســوزن خالکــوبی وسرنگ و سرسوزن
تماس جنسی با افراد آلوده
از طریق خون و فرآورده های خونی
از مــادر آلــــوده به نـوزاد درطی بارداری،زایمــان و شیردهی
راه تشخیص بیماری چیست؟
آلودگی به ویروس فقط از طریق آزمایش خون مشخص می شود. از زمانیکه فرد با ویروس تماس پیدا می کند تا زمانیکه آلودگی در آزمایش خون مشاهده گردد ممکن است چند ماه طول بکشد.بنابراین جواب مثبت یا منفی به تنهایی ارزشی ندارد و لازم است قبل از انجام آزمایش با یک مشاور آگاه صحبت کرد.
آیا جداسازی افرادبیمار از افراد سالم ضروری است؟
خیر ، زیرا ویروس ایدز از طریق تماسهای معمولی مانند دست دادن ، درآغوش کشیدن، روبوسی کردن ، عطسه و سرفه ، کار کردن در یک محل ، استفاده از حمام وتوالت مشترک ، استفاده از ظروف ووسایل غذا خوری مشترک، نیش حشرات ، استخر و وسایل نقلیه عمومی منتقل نمی شود.بساری از مبتلایان به ایدز نه بدلیل بی بند وباری ، بلکف در اثر ناآگاهی آلوده شده اند.
افراد مبتلا به حمایت و همدلی جامعه نیاز دارند.
آنچه ما را در معرض خطر قرار می دهد رفتار های پر خطر ماست ،نه زندگی در کنار افراد مبتلا.
چگونه خود را در برابر آلودگی حفاضت کنیم؟
از هر گونه اعتیاد بویژه اعتیاد تزریقی بپرهیزید.
هرگز از سرنگ و سوزن مشترک استفاده نکنید.
از تماسهای جنسی خارج از چارچوب شرع و خانواده بپرهیزید.
از وسایل تیز و برنده مانند تیغ ،سوزن خالکوبی (تاتو) و مسواک و ... بصورت مشترک استفاده نکنید.
آیا ایدز درمان دارد؟
خیر ! متاسفانه در حال حاضر درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد . ولی درمانهای موجود میتواند طول عمر بیماران را افزایش داده و کیفیت زندگی آنان را بهبود بخشد.
منابع:شبکه سلامت/بیتوته
انتهای پیام/