به گزارش خبرنگار حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ باستان شناسان آلمانی اولین بار در دهه ۱۹۶۰ میلادی نقشی جالب و استثنایی را در صحرای کشور پرو کشف کردند که به نام ژئوگلیف (geoglyph) شناخته میشوند. مکان این نقشها پس از کشف تا مدتی گم شده بود، اما دوباره با انجام عکس برداریهای هوایی مکان آنها در سال ۲۰۱۵ شناسایی شد.
این نقشها بسیار وسیع هستند و از طراحی بسیار ویژهای برخوردارند و با توجه به قدمت ۲۰۰۰ ساله دانشمندان هنوز نتوانسته اند علت طراحی دقیق آنها را کشف کنند.
برخی طرفداران وجود حیات فرازمینی هوشمند اعتقاد دارند، طراحی نقشها با این دقت فراوان توسط انسانها در هزاران سال پیش انجام نشده است.
سایت منطقه پالپا در جنوب کشور پرو و در نزدیکی صحرای پررمز و راز نازکا قرار دارد که تعداد بیشماری از نقشهای غول پیکر بر سطح زمین آن وجود دارد.
نقش جدیدی که در صحرای پرو کشف شده متعلق به یک نهنگ است و کارشناسان باستان شناس نگران قاچاقچیان و سارقان آثار باستانی هستند که احتمال آسیب رساندن و کندن بخشهایی از سایت باستانی برای آنها منبع درآمد است.
درطول سالها بخش وسیعی از این طرح استثنایی بر اثر عوامل مختلف از جمله فرسایش خاک، توفان و ریزش باران از بین رفته و آسیب جدی دیده است.
برخی از کارشناسان اعتقاد دارند این نقشها توسط تمدنهای باستانی مایا و آزتک طراحی شده و یک نشان تجاری برای انجام فعالیتهای بازرگانی آنها بوده است.
عمق خطهای کشیده شده بر روی زمین و سنگها برای طراحی نقشهای باستانی بین ۱۰ الی ۱۵ سانتی متر است و از سطح زمین نمیتوان نقش نهایی را مشاهده کرد، اما از ارتفاع چند ۱۰ متری و با استفاده از عکس برداری هوایی طرح اصلی کاملاً مشاهده میشود.
در اطراف خطها از ماده معدنی اکسید آهن که رنگی قهوهای مایل به قرمز دارد استفاده شده است که شبیه به نقشهای صحرای نازکا است و در لایه زیرین خطها مقدار فراوان آهک وجود دارد که یک لایه محافظتی برای نگهداری از خطها در برابر باد است.
دانشمندان زیادی تاکنون درباره خطهای مرموز در صحرای نازکا به مطالعه پرداخته اند که به شکل موجودهای افسانه ای، خورشید، انسان، حیوانهای پرنده و غیر طبیعی وجود دارند.
پژوهشها نشان میدهند که این خطها در نیمکره جنوبی کره زمین ترسیم شده اند و میتواند نشان دهنده آغاز فصل کشت و برداشت محصول و انقلاب تابستانی و زمستانی باشد.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/