به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد ، دکتر قدیر رجب زاده رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی گفت: تولید نان سین بیوتیک حاصل اجرای طرح پژوهشی بررسی اثر مکملهای اینولین و باکتریهای ریز پوشانی شده بر خواص حسی رئولوژیکی و ماندگاری نان سین بیوتیک در این موسسه پژوهشی است که با توجه به اهداف کلان کشور در زمینه ارتقاء ایمنی و سلامت محصولات غذایی برنامه ریزی و اجرا شده است.
وی با اشاره به اهمیت و ضرورت اجرا این طرح پژوهشی گفت: نان با داشتن ارزش غذایی بالا، تنوع، شرایط نگهداری مناسب برای مصرف کنندگان و هزینههای پایین تولید از جمله مواد غذایی پر طرفداری است که در سفره عموم افراد وجود دارد و از مصرف آن استقبال بسیاری در طیفهای مختلف جامعه میشود.
رجب زاده اضافه کرد: به دلیل افزایش تقاضا برای فرآوردههای عملگرای طبیعی و سالم از سوی مصرف کنندگان تلاشهای زیادی برای بهبود ارزش تغذیهای و عملکردی نان با اصلاح ترکیبات مغذی آنها در سالهای گذشته توسط محققین انجام گرفته است.
نماینده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در کدکس غذایی ایران ادامه داد: بر این اساس یکی از روشهای مورد مطالعه در این زمینه استفاده از انواع فیبرهای رژیمی، ترکیبات پری بایوتیک و باکتریهای پروبیوتیک در نان و ارتقای ویژگیهای فراسودمند فرآوردههای نهایی بوده است که به همین دلیل تولید نان فراسودمند سین بیوتیک و افزایش ارزش تغذیه آن با استفاده از مکملهای غذایی فراسودمند به خصوص اینولین و مشتقات آن و سایر ترکیباتی که با بهبود فلور میکروبی دستگاه گوارش میتوانند در سلامت انسان نقش ایفا کنند مورد توجه ویزه قرار گرفت.
رجب زاده در خصوص اهمیت اقتصادی این دستاورد پژوهشی تاکید کرد: با توجه به مصرف بالای نان در سبد غذایی خانوار ایرانی تولید اینولین که یک محصول وارداتی است در دستور کار موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی قرار گرفت تا بتوان این محصول را با استفاده از گیاه بومی کاسنی در کشور تولید کنیم و قیمت تمام شده استفاده از این غذا دارو در نان را کاهش دهیم.
در ادامه این مراسم دکتر مرضیه حسینی نژاد مجری طرح پژوهشی و فناورانه تولید نان سین بیوتیک در خصوص نتایج اجرای این طرح گفت: بر اساس نتایج این طرح پژوهشی که به مدت دو سال در موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی و بخش اول آن با همکاری شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه ۵ انجام شده، استفاده از اینولین که یک ترکیب پری بایوتیک با ارزش است به عنوان یکی از اجزای تقویت کننده آرد گندم چه به تنهایی و چه همراه با فیبر میوه و سبوس جو در نان به صورت فرموله شده مورد بررسی قرار گرفت که منتج به دستیابی به دانش فنی تولید نانهای تقویت شده با ویژگیهای عملگرا و در نتیجه بهبود ارزش تغذیهای نان و ویژگیهایی مانند چشایی مورد نظر مصرف کننده شد.
عضو هیأت علمی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی در مورد خواص مصرف نان سین بیوتیک تصریح کرد: فیبر پری بایوتیک یک محصول شناخته شده است که در اوایل قرن ۱۹ با استخراج از ریشه گیاهان دارویی استخراج شد، مصرف این ترکیب گیاهی که دارای ارزش غذایی بالایی میباشد باعث بهبود سیستم ایمنی بدن و تسهیل فعالیتهای دستگاه گوارش میشود و حالت پر کننده در بسیاری از مواد غذایی دارد.
وی ادامه داد: این فیبر از نظر ساختار متعلق به خانواده کربوهیدراتهای فروکتان است که از کالری کمی برخوردارند و جز فیبرهای رژیمی و کم کالری به شمار میروند.
حسینی نژاد گفت: مصرف این غذا دارو در مقابله با سرطانهای دستگاه گوارش، بهبود سیستم ایمنی بدن و تنظیم فعالیتهای گوارش، هضم و بسیاری اثرات سلامتی بخش دیگر موثر است.
وی در پایان با بیان اینکه کارفرمای بخش اول این این طرح پژوهشی در تولید نان پری بایوتیک شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه ۵ است اظهار امیدواری کرد تا با همکاری این دو مرکز و استقبال صاحبان صنایع این محصول در آینده نزدیک به سبد غذایی خانوار وارد شود.
انتهای پیام / م.. ا