به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، خسرو نشان، مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان در اولین جلسه شورای سیاست گذاری جشنواره ملی گل نرگس بهبهان که با حضور غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان برگزار شد، بیان داشت: استان خوزستان دارای اشیای تاریخی گرانبهاء، ذخایر و گنجینههای آشکار و نهفته و جاذبههای طبیعی بسیار است و رویدادها میتوانند نقش بسیار مؤثری در جذب مردم به سمت مناظر و مکانهای دیدنی استان داشته باشند.
وی با بیان اینکه با حمایت همه مسئولان استانی میتوان یک برند گردشگری برجسته را برای بهبهان به واسطه نرگس زارهای این شهرستان ایجاد کرد، گفت: امسال برای جشنواره گل نرگس برنامههای متعددی درنظر گرفته شده است که اصل برنامهها در نرگس زارها اتفاق میافتد.
نشان تصریح کرد: نرگس زار بهبهان که سالهای گذشته نیز جشنواره نرگس در آن برگزار میشد، متعلق به ادارهکل منابع طبیعی استان است، اما از سال گذشته بخش خصوصی نیز اعلام آمادگی کرد که در این جشنواره مشارکت داشته باشد که خوشبختانه به قول خود نیز پایبند بودند و برای جشنواره امسال نیز اعلام آمادگی کردند.
مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان با اشاره به برنامههای فرهنگی و هنری که قرار است در ششمین جشنواره ملی گل نرگس بهبهان اجرا شود افزود: کنسرت موسیقی "ناگفتههای خوزستان" با حضور شهرام ناظری و حافظ ناظری، اهدا 8 هزار شاخه گل نرگس به آستان قدس رضوی، نمایشگاه "گنجینه میراث خوزستان"، برگزاری نشست پژوهشی میراث چگاسفلی با حضور رییس هیات کاوش باستانشناسی چگاسفلی، برگزاری نمایشگاه هنرهای تجسمی با حضور هنرمندان برجسته تجسمی کشور، دعوت از وبلاگنویسان، داستاننویسان و عکاسان در سطح ملی و استانی با هدف انعکاس سفرنامه بهبهان، حضور تعداد زیادی از اعضای خانه سینمای ایران در بخش فیلم کوتاه با هدف تولید روایات تصویری از جشنواره، برپایی نمایشگاه صنایع دستی، جشن فرهنگ بهبهان شامل برنامههای آیینی و موسیقایی توسط گروههای بومی خوزستان با همکاری ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، برپایی غرفههای غذاهای محلی و سوغات خوزستان تحت عنوان سفر به سفرهها، برگزاری ورزشها و تفریحات آبی و بازیهای محلی با همکاری ادارهکل ورزش و جوانان، برپایی غرفههای عکاسی با البسه محلی، برپایی غرفههای تشکلهای مردم نهاد، برپایی غرفههای معرفی جاذبههای گردشگری، برگزاری کارگاههای اموزشی برای معرفی گونههای گل نرگس، نمایش دستساختههای هنری و چاپ ویژهنامه جشنواره گل نرگس عنوان برنامههایی است که برای برگزاری جشنواره گل نرگس در نظر گرفته شده است.
این مقام مسئول هدف برگزاری این رویداد را فراتر از صرفاً برگزاری یک جشنواره دانست و اذعان داشت: در پی آن هستیم تا به واسطه برگزاری این جشنواره باعث نشاط اجتماعی و رونق اقتصادی مردم منطقه شویم، که در این راستا از اساتید دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی رامین نیز برای حضور در جشنواره دعوت کردهایم و بنا داریم با کمک این اساتید و با کار علمی و پژوهشی راهکارهای تهیه فراوردههایی از گل نرگس و تبدیل آن به یک محصول اقتصادی را بررسی کنیم.
خسرو نشان اظهار کرد: برای این رویداد وسیع، ارکانی از شورای سیاستگذاری گرفته تا شورای هماهنگی، شورای برنامه ریزی و شورای اجرایی تعیین کردهایم که شورای هماهنگی عمدتاً در ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مستقر است و شورای اجرایی جشنواره نیز به ریاست فرماندار بهبهان و با همکاری سایر دستگاهها در این شهرستان مستقر است.
وی با بیان اینکه نقش دستگاهها و سازمانها در این جشنواره تعیین شده است، گفت: هماهنگیهایی نیز با برخی بخشها از جمله راهآهن و شرکت ساب برای تأمین برخی نیازها انجام دادهایم که این بخشها آمادگی خود را اعلام کردهاند. صدا و سیمای مرکز خوزستان هم آمادگی خود را برای پوشش خبری مراسم اعلام کرده است. همچنین جلساتی را نیز با دکتر جوروند مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلام استان داشتهایم که طی آن جلسات، زمینههای همکاری مشخص شد.
نشان درخصوص زمان دقیق برگزاری جشنواره اذعان کرد: برگزاری جشنواره به لحاظ زمانی، طی 3 هفته از 20 دی ماه تا 6 بهمنماه 96 پیشبینی شده است، اما تمرکز جشنواره روی روزهای پنجشنبه و جمعه میباشد؛ در واقع این رویداد طی 3 هفته پنجشنبهها و جمعهها برگزار خواهد شد.
وی درباره دلیل توزیع شدن زمان جشنواره بین 3 هفته اظهار داشت: برنامههای جشنواره امسال تعدد فراوانی دارد و از طرفی به دلیل آن که در سال گذشته تمام جشنواره طی 3 روز متوالی برگزار شد، استقبال فراوان و ازدحام زیاد جمعیت، مدیریت آن را مشکل کرده بود.
مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان تصریح کرد: معاونت گردشگری ادارهکل نیز برنامههایی را برای انجام تورهای گردشگری طی برگزاری جشنواره پیشبینی کرده است که در این راستا صحبتها و مذاکراتی با دفاتر خدمات گردشگری صورت گرفته است و این دفاتر آمادگی خود را برای جذب گردشگر از خارج استان برای این جشنواره اعلام کردهاند.
علی مظفری، فرماندار بهبهان نیز از آمادگی کامل مسئولان و مردم این شهرستان برای برگزاری ششمین جشنواره گل نرگس بهبهان خبر داد و با تقدیر و تشکر از مسئولان میراث فرهنگی استان و استانداری خوزستان برای برگزاری جشنواره گفت: قدمت گل نرگس بهبهان به دوران پیش از میلاد مسیح بازمیگردد و این گل در جشنواره گل هلند در سال 1992 میلادی رتبه نخست را به خود اختصاص داد.
وی افزود: دشتهای بهبهان، خاستگاه گل نرگس در خوزستان و کشور است و در نیمه دوم سال کار کشت پیاز و برداشت این گل صورت میگیرد.
مظفری اذعان داشت: طی فرآیند برداشت گل نرگس در بهبهان، حدود 35 میلیون شاخه گل از نرگسزارهای شهرستان برداشت میشود که پیشبینی میشود این مقدار امسال به 40 میلیون شاخه برسد.
فرماندار بهبهان از گل نرگس بهبهان به عنوان یکی از قابلیتهای توسعه گردشگری در شهرستان نام برد و تصریح کرد: بسیاری از گردشگران خارجی برای تماشای نرگسزارهای بهبهان به این شهرستان مراجعه میکنند که امیدواریم با توسعه و بهبود زیرساختها و امکانات رفاهی لازم در بهبهان، شرایط برای اقامت این گردشگران خارجی فراهم آید.
در ادامه این جلسه کیخسرو چنگلوایی، مدیرکل جهاد کشاورزی خوزستان نیز با بیان اینکه 3 مؤلفه باعث القای وظیفه در قبال برگزاری جشنواره نرگس میشود بیان داشت: نخستین مؤلفه، سابقه تاریخی گل نرگس در بهبهان است که قدمتی 4 هزار ساله دارد، دومین مؤلفه، ویژگی خاص گل نرگس است که میتوان با توسعه آن باعث رونق صنعت گردشگری شد و سومین مؤلفه ارزش اقتصادی گل نرگس است.
وی با اشاره به اینکه به واسطه برگزاری جشنواره نرگس باید صنعت و ارزش اقتصادی گل نرگس را نیز معرفی کرد افزود: استان خوزستان سالانه حدود 200 میلیون شاخه گل تولید میکند؛ این در حالی است که استان در زمینه تولید گل مریم مقام نخست را در کشور دارا است و در زمینه تولید گل رز و نرگس نیز رتبه دوم را در کشور در اختیار دارد. البته درخصوص گل نرگس میتوان گفت شهرستان بهبهان مقام دوم را در کشور دارا است چراکه تقریباً همه گلهای نرگس استان در شهرستان بهبهان تولید میشوند.
چنگلوائی با تأکید بر اینکه جشنواره گل نرگس بهبهان را باید به سمت مردمیتر شدن سوق داد، اذعان کرد: در این زمینه مسئولان گردشگری ادارهکل میراث فرهنگی استان باتوجه به اشتیاق مردم درحال انجام اقدامات خوبی هستند و این امید میرود که این جشنواره در سالهای آتی مردمیتر شود و خود مردم متولی برگزاری آن شوند.
اسماعیل زارعکوشا، قائممقام صدا و سیما مرکز خوزستان نیز در این جلسه آمادگی این سازمان را برای پوشش خبری ششمین جشنواره گل نرگس بهبهان اعلام کرد و اظهار داشت: در این زمینه این آمادگی را نیز داریم که نشستی را با مسئولان ادارهکل میراث فرهنگی داشته باشیم تا بتوانیم پیوست رسانهای خوبی از جشنواره ارائه دهیم.
انتهای پیام/گ